26.02.2020,  20:25:16 | 0 comentarii | 960 vizualizari
Vulcan / Ile, cuprins, pe neașteptate, de generozitate
de Gheorghe OLTEANU

În general, Ile nu e dărnicia întruchipată. E drept că îl mai apucă mila, dar și atunci îi vine greu să dea de la el. Cu totul altceva este când e vorba să împartă câte ceva din domeniul public al municipiului Vulcan. 

La ședința de îndată
din 21 februarie, primarul a ieșit la interval cu două proiecte de hotărâre, inițiate chiar de el, prin care și-a arătat din plin generozitatea dând în folosință gratuită imobile aparținând domeniului public al municipiului Vulcan. Primul imobil făcut cadou Serviciului Public de Salubrizare-Vulcan este cel „situat pe b-dul (?! –n.a.) Nicolae Titulescu, PT6”. Este vorba de clădirea fostului punct termic de lângă de acum fostul complex comercial „Mercur” din Coroești.

Clădirea respectivă
are o suprafață de 105 mp și este compusă din două încăperi și grup sanitar. Conform legii, o clădire aparținând domeniului public poate fi dată în administrare, concesionată, închiriată sau dată în folosință gratuită. Fiind vorba despre un serviciu aflat în subordinea consiliului local – iar nu a A.D.P.P., cum voit a lăsat Ile să se înțeleagă la una din ședințele consiliului local -, a fost aleasă ultima variantă. „E punctul termic de la Maier (fostul gestionar al magazinului alimentar din complexul Mercur – n.a.) în care, și înainte de asta, își depozitau uneltele măturătorii de la Almaserv”.

Prin aprobarea
celui de-al doilea proiect de hotărâre discutat în aceeași ședință de îndată au fost date în folosință gratuită aceluiași Serviciu Public de Salubrizare-Vulcan câteva imobile situate pe strada Avram Iancu, nr.5. Sediul fostei gospodării comunale de pe timpuri și, mai apoi, al defunctelor întru domnii care le-au adus în faliment Almaserv și Pregoterm. Sediu aflat în Colonia de Jos a Vulcanului. Acesta cuprinde, conform referatului de aprobare, sediul administrativ în suprafață de 227,23 mp, garaje în suprafață de 19,92 mp și magazie în suprafață de 178.008 mp.  

„E vorba de spațiul
din colonia de jos, a precizat și Ile, unde a(u - n.a.) fost Almaserv, Pregoterm, acele clădiri le dăm gratuit. Să țină mașinile, utilajele. cât și spațiu pentru personalul angajat la salubrizare”. O doamnă consilier local, curioasă de felul ei, a vrut să aibă confirmarea de la Gheorghe Ile însuși că aceste clădiri nu sunt înstrăinate și că ele rămân, pe mai departe, în proprietatea primăriei. „Da, rămân la primărie, a asigurat-o ferm Ile, se dau doar în folosință!”. După care a adus vorba și despre stația de sortare a deșeurilor menajare, utilizată în prezent de către societatea care asigură strângerea gunoiului, dar care „e încă la noi”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter