05.03.2020,  15:22:46 | 0 comentarii | 1382 vizualizari
Petroșani / Primăria va avea un sistem digital integrat de comunicare online
de Alina PIPAN

• Contractul pentru implementarea lui a fost semnat

Primăria Municipiului Petroșani nu beneficiază de un sistem digital integrat de comunicare interactivă cu cetățenii pentru preluarea și soluționarea online a solicitărilor acestora.

De asemenea, nu are nici o gestiune digitală a arhivei istorice, ceea ce ar permite accesul rapid la documente din arhivă. Asta ar însemna eforturi mai mici de documentare și recuperare a informațiilor, scurtând timpul de răspuns la solicitări sau de soluționare a problemelor. Însă în momentul de față are fonduri accesate pentru implementarea unui asemenea sistem și, mai mult, a semnat deja un contract de achiziții de servicii pentru implementarea acestuia, care va avea loc în acest an. Contractul pentru implementarea platformei on-line de gestionare a documentelor are valoarea de 1.237.500 lei.
Introducerea unui sistem integrat de comunicare online interactivă cu cetățenii și realizarea și gestiunea digitală a arhivei istorice în cadrul Primăriei Municipiului Petroșani sunt esențiale atât pentru eforturile de planificare strategică și bugetară, cât și pentru celelalte sarcini ale adminstrației locale.
Se urmărește implementarea unor măsuri administrative simplificate în relația cu cetățenii, în corespondență cu Planul Integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetățenilor, atât din perspectiva back-office, cât și front-office. O componentă a programului include instruirea și certificarea personalului din cadrul Primăriei Municipiului Petroșani, adică a unui număr de 75 de persoane.
Implementarea proiectului are două componente: una de achiziție de echipamente pentru echipa de proiect, în valoare de 36.300 lei; a doua de creare a Portalului de servicii către cetățeni și actualizare sistem de management de documente în cadrul proiectului ePAS-eficientizarea Procedurilor Administrative prin Simplificare la Primăria Municipiului Petroșani, în valoare de 1.201.200 lei. Finanțarea se face în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020.
Lot 1: Echipamente pentru echipa de proiect:  Multifuncțional A3 pentru echipa de proiect,  Notebook pentru managerul de proiect,  Desktop/notebok pentru membrii echipei de proiect- 3buc,  Licențe de utilizare aplicații de birou de tip Office sau echivalent 4 buc  
Lot 2: Portal servicii către cetățeni și actualizare sistem de management de documente: 5 Licențe de utilizare aplicatii de birou de tip Office sau echivalent; Licențe antivirus pentru servere, stații și notebook; 2 Licențe sisteme de operare server pentru servere; 2 Servere pentru portal și arhivă,  2  UPS pentru server,  2 Echipament comunicații de tip router cu firewall; Storage pentru datele din portal și arhivă; Echipament de backup pentru datele arhivate, SMS Gateway pentru implementarea; 5 Desktop pentru participanții la fluxurile digitale implementate, un dulap rack pentru servere, UPS, storage, două kit imprimanta coduri de bare.  Se includ serviciile de realizare infrastructură hardware serviciu, serviciile de implementare portal servicii electronice pentru cetățeni serviciu, licențele pentru programele menționate; serviciile de extindere sistem informatic de management de documente existent serviciu, servicii de modernizare site web responsive și accesibil cu migrare de date serviciu. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter