16.03.2020,  20:40:50 | 0 comentarii | 499 vizualizari
Petrila / Amenzi pentru firmele de exploatare a lemnului
de Alina PIPAN

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii  Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat o acțiune de amploare la Petroșani şi a orașului Petrila. 

1. În cadrul acţiunii, poliţiştii au stabilit că o societate comercială care desfășura activități de exploatare, depozitare și comercializare a materialului lemnos la  Petrila, nu avea pe rampa de exploatare, poziționată în fondul forestier național, amplasat panoul cu datele de identificare ale operatorului economic și perioada de autorizare. În cauză, poliţiştii au luată măsura sancționării contravenționale a operatorului economic cu amendă în valoare de 3.000 de lei. 
De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că operatorul economic nu a îndeplinit obligația de a verifica documente de provenienţă  care au însoțit materialul lemnos intrat în depozitul societății, motiv pentru care au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 7.000 de lei. 
2.  La o altă societate din Petrila, poliţiştii au identificat pe suprafața fondului forestier național 3 cioate nemarcate din specia fag, provenite de la arbori tăiați fără drept. În acest caz, poliţiştii au luat măsura confiscării materialului lemnos identificat la fața locului (2,83 mc), care a fost predat personalului silvic, în vederea valorificării. În cauză, poliţiştii vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori. 
Cu ocazia verificărilor în teren, poliţiştii au constatat faptul că în rampa primară poziționată în fond forestier național nu a fost amplasat panoul cu datele de identificare ale operatorului economic care efectua exploatarea și nici perioada de autorizare (aşa cum prevede legislația silvică în vigoare). În cauză, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 3.000 de lei. Referitor la modul de gestionare a materialelor lemnoase intrate și ieșite în și din depozitul societății, în urma comparării stocului scriptic cu cel faptic măsurat în depozit, a rezultat un plus de 13,92 mc lemn de foc din specia fag, pe care operatorul economic îl deținea fără documente legale de proveniență. Acesta este motivul pentru care poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale a operatorului economic cu amendă în valoare de 6.000 de lei și măsura complementară de confiscare a celor 13,92 mc de material lemnos. 
3.  În cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat – în cazul unei altei societăţi comerciale din Petrila - două cioate nemarcate din specia molid, în stare verde, provenite de la arbori tăiați fără drept. În cauză a fost luată măsura confiscării materialului lemnos identificat la fața locului (în volum de 3,77 mc) care a fost predat personalului silvic în vederea valorificării. Faţă de reprezentanţii societăţii, poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori. Referitor la modul de gestionare a materialelor lemnoase intrate și ieșite în și din depozitul societății, poliţiştii au stabilit că operatorul economic nu avea evidențiate situația procesărilor materialelor lemnoase, motiv pentru care au luat măsura sancționării contravenționale a reprezentanţilor societăţii cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Acţiunea poliţiştilor a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Gărzii Forestiere Timișoara, ai celor ai I.J.J. Hunedoara și ai Ocolului Silvic Petroșani.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter