17.03.2020,  20:31:43 | 0 comentarii | 3774 vizualizari
Vulcan / Locuri de joacă deocamdată pe hârtie
de Gheorghe OLTEANU

La ședința de consiliu local vulcănean de la sfârșitul lunii trecute a fost prezent, la ordinea de zi, și proiectul – devenit acum hotărâre – „pentru aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru investiția ‹‹Refuncționalizarea spațiilor publice din zonele urbane marginalizate și transformarea acestora în locuri de joacă pentru copii››”.

Sau, ca să redau
spusele lui Gheorghe Ile, „Tot pe GAL avem și aceste zone, să executăm locuri de joacă”. De fapt, așa cum mi-am dat seama ulterior, fiindcă problema aceasta mai fusese pusă în discuție, de fapt, în ședința din 27 februarie a fost abrogată Hotărârea Consiliului Local nr.100/2019. Și, ca urmare a datelor actualizate, s-a impus un nou proiect de hotărâre în care să se aprobe Studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și devizul general al investiției având ca obiect refuncționalizarea despre care aminteam când am reprodus denumirea proiectului de hotărâre. În fapt, este vorba despre patru locuri de joacă pentru copii în Micro 3 B „Dallas”, cartierul Crividia, Centrul Vechi și în Colonia de Jos. Deoarece acestea sunt amplasate în zone urbane marginalizate, investițiile se vor realiza, cum a amintit și primarul, prin GAL. Grup de Acțiune Locală, așa cum scrie pe biroul de la etajul I al primăriei.

Noile cheltuieli
și principalii indicatori tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții sunt redate în referatul și raportul de specialitate care însoțesc proiectul de hotărâre. Valoarea totală, inclusiv TVA, este de 3.279.510,034 de lei din care partea C+M este de 2.446.896,30 de lei. Durata de execuție este prevăzută să se deruleze de-a lungul a unsprezece luni. Din păcate, nu se spune nimic despre data aproximativă la care ar putea să înceapă investiția. Am auzit părerile unor consilieri locali cum că acest lucru nu se va petrece prea curând. Asta, deoarece finanțarea pe GAL merge destul de greu, dovadă fiind drumul din Crividia, a cărui modernizare, tot pe bani europeni pe care trebuie să-i aducă Grupul de Acțiune Locală, deși se vorbește deja de aproape doi ani, nu început nici acum.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter