18.03.2020,  22:57:10 | 0 comentarii | 953 vizualizari
Un proiect vital pentru zilele pandemice pe care le trăim, / Primarul Iacob-Ridzi propune creșterea substanţială a contribuţiei Petroșaniului către Salvital și, implicit, către SMURD
de Corneliu BRAN

Proiectul de hotărâre prin care inițiatorul, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, dorește mărirea substanțială a contribuției administrației locale din Petroșani către SMURD Hunedoara, este finalizat și trebuia să fie supus la discuții și la vot la ședința ordinară de Consiliu Local Petroșani de marți, 17 martie. Numai că aceasta s-a amânat din motive cunoscute, noul virus coronavirus – COVID 19. Cu toate acestea, veștile de la Petroșani sunt bune, cel puțin pentru „Salvital” și paramedicii de la SMURD Hunedoara..

Ședința va avea loc undeva spre finalul lunii, iar proiectul cu „Salvital” va fi primul de pe ordinea de zi
În condițiile în care până și primarul Petroșaniului se află în izolare la domiciliu, ședința de care vorbeam mai sus a fost amânată undeva „spre finalul lunii”, după cum ne-a spus edilul petroșenean, telefonic, miercuri, 18 martie. „Data nu am stabilit-o încă, dar ședința de consiliu va fi la finalul lui martie, cu siguranță”, a subliniat inițiatorul proiectului de care vorbeam.
Am vrut, totuși, să aflăm de la primar dacă crede că la ședința de la finalul lunii acest proiect va mai exista pe ordinea de zi, mai cu seamă că dumnealui a susținut în forță la Adunarea Generală a Asociației Salvital Hunedoara, ședință ce a avut loc la consiliul județean, această mărire de contribuție pentru toate administrațiile locale ce au asociere cu Asociația „Salvital” Hunedoara, unde activează 84 de paramedici SMURD, oameni care și în aceste zile ca și în cele normale dau totul pentru salvarea de vieți omenești. Unde mai punem faptul că poate de importanța acestor oameni profesioniști, paramedicii, și-au dat probabil seama și cei câțiva consilieri petroșeneni „Gică-contra”, care urlau prin sala de ședințe și nu o dată, la microfon, „că ce atâția bani la Salvital-ul acesta, că unii au ieșit din asociație și nu plătesc!”. Nu dau nume, că personal îmi este rușine de gândirea lor și mă întreb și acum, cum se poate gândi așa despre un serviciu SMURD vital pentru hunedoreni.
„Cum să nu! E clar, va fi primul proiect pe ordinea de zi a ședinței ordinare! Trebuie cu toții să susținem această asociație și, implicit, SMURD-ul și paramedicii de-acolo, iar eu întotdeauna am susținut cum am putut această asociere, chiar dacă mulți (de fapt, nu chiar așa mulți… - n.r.) îmi sugerau să ieșim din asociație cum au făcut și alte localități. Treaba fiecăruia, dar Petroșaniul va susține mereu acest serviciu, până va fi preluat de Stat, așa cum se întâmplă deja demult în marea majoritate a județelor țării”, ne-a spus ferm primarul Petroșaniului.

De la 5 lei la 10 lei!
Acum aș dori să vă prezint câteva date din acest proiect, care, cu atât mai mult, ținând cont și de nebunia asta cu pandemia, cu siguranță va fi votat cu două mâini nu cu una de consilier. Să sperăm că și cei câțiva care erau împotrivă au înțeles ce important este acest serviciu pentru populație și și-au dat seama că, până la urmă, e mai important să dai bani la un serviciu vital pentru hunedoreni, că viața și sănătatea sunt mai importante decât orice altceva.
La articolul 1 se spune că se modifică prevederile articolului 1 din Hotărârea de Consiliu Local nr. 3/2020, privind „aprobarea contribuției Consiliului Local al municipiului Petroșani, în calitate de asociat al Asociației Salvital Hunedoara”. În articolul respectiv la care se face referire, se aproba contribuția la doar 3 lei/ an/ locuitor, pentru perioada 1 ianuarie 2020 -  29 februarie 2020, urmând ca de la 1 martie 2020 până la 31 martie 2020 să se plătească 5 lei/ an/ locuitor, suma urmând să fie alocată din bugetul local de la capitolul bugetar „Alte acțiuni economice”.
Noul articol 1 din actualul proiect ce va fi supus aprobării la proxima ședință ordinară de consiliu local prevede următorul text: „Aprobă contribuția de 10 lei/ an/ locuitor din bugetul municipiului Petroșani în calitate de asociat al Asociației Salvital Hunedoara, pentru perioada 1 aprilie 2020 - 31 decembrie 2020, modificându-se corespunzător suma alocată din bugetul local, cap.87.02 – Alte acțiuni economice”.
La articolul 2 se mai spune clar că „restul prevederilor” hotărârii anterioare de consiliu local „rămân nemodificate”.
Deci, ca o simplă concluzie, se dublează, practic, la Petroșani suma ce a revenit pe cap de locuitor în luna martie, de la 5 lei la 10 lei pentru tot restul anului. Sau, cine știe, până în luna anului acesta când acest SMURD Hunedoara va trece cu „bagaje” cu tot la ISU național. Atunci această contribuție va intra sub tutela Statului.  
Un proiect foarte bine venit și necesar și bucuria e și mai mare să auzim cu toții, în mod public, că și consiliul județean a virat deja 7 miliarde lei vechi în contul celor de la „Salvital”, de care va beneficia Serviciul SMURD hunedorean! Iată că înțelepciunea a învins până la urmă ipocrizia și „gargara” politică a unora.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter