20.03.2020,  08:36:14 | 0 comentarii | 2120 vizualizari
Biblia - suport în educația și formarea copiilor
de Ziarul Vaii Jiului

Atunci când vine vorba despre educația copilului, un rol esențial în aceasta o are religia. Încă de la o vârstă fragedă, acestuia trebuie să i se introducă noțiuni despre Dumnezeu, cer, rugăciune, credință etc.

Copilul trebuie să aibă credință în Dumnezeu, să știe despre puterea Lui. Și cum să perceapă mai bine aceste informații și stări sufletești decât prin puterea exemplului? De obicei, ca și regulă general valabilă, copilul reprezintă oglinda părinților. Adică tot ceea ce vede la aceștia, el stochează în minte și ulterior copiază întru tocmai comportamentul văzut la părinți.

Așadar, pentru a-l introduce pe copil în tainele credinței, ideal ar fi ca și părinții să aibă o atitudine corespunzătoare vis-a-vis de religie și de tot ceea ce implică aceasta.

Biblia pentru copii

Din dorința de a crea o Biblie pe înțelesul copiilor, în care să fie explicate succint și pe înțelesul lor aspecte cu privire la religie și credință în general, recent și-au făcut apariția pe piață Bibliile pentru copii. Spre deosebire de Biblia pe care o știm cu toții, cea destinată copiilor este de dimensiuni mici și cuprinde o serie de imagini, menite să îi facă pe aceștia să perceapă mai ușor informațiile pe care urmează să le dobândească.

Cea mai mare librărie de Biblii din România

Librăria Maranatha este cea mai mare librărie de Biblii din România. Aceasta dispune de un număr foarte mare de Biblii, organizate pe categorii în funcție de vârstă, sex, religie.

Referitor la Bibliile pentru copii, Librăria Maranatha pune la dispoziția părinților o colecție impresionantă de cărți destinate și pe înțelesul copiilor. Și aici sunt mai multe categorii din care se poate alege Biblia potrivită pentru cel mic. Există Biblii cu ilustrații, de colorat, în limba engleză, Biblii tip gentuță, cu autocolante etc. De asemenea, folosind filtrul referitor la categoria de vârstă căreia ii este destinată, veți ști exact care Biblii sunt potrivite pentru copilul dumneavoastră.

Educația copilului în spirit religios nu ar trebui să se facă din când în când, ci ar trebui să fie constantă, să se introducă mereu noi informații, noi aspecte cu privire la credința în Dumnezeu și toate beneficiile ce vin ulterior.

Este important ca procesul de asimilare a informațiilor să se facă prin diverse metode, cum ar fi: citirea, povestirea și ulterior memorarea anumitor texte din Biblie, dar și discutarea lor împreună cu copiii pentru eventuale lămuriri.

De asemenea, sunt foarte indicate vizitele împreună cu copilul la lăcășele de cult, pentru ca acolo va înțelege mai bine, prin exemple concrete tot ce ține de Biserică, icoane și toate obiectele bisericești. Foarte frumos ar fi să și participe la câteva slujbe, astfel va învăța mai multe rugăciuni și cântări bisericești.

Fiecare copil ar trebui să aibă Biblia lui, indiferent de varianta aleasă. În cazul în care veți opta pentru Biblia de colorat sau cea cu autocolante, pe lângă cunoștințele religioase pe care le va dobândi, acesta își va putea dezvolta și abilități practice: desenarea și încadrarea corectă a culorilor în desen, dar și îndemânarea atunci când va trebui să lipească autocolantele.

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter