31.03.2020,  17:03:24 | 0 comentarii | 1042 vizualizari
Vulcan / ​​​​​​​Omisiune rezolvată prompt
de Gheorghe OLTEANU

Așa cum se întâmplă în oricare consiliu local/ județean din țară, atunci când un ales local/ județean iese din schemă din diferite motive nimeni se vaită și nici nu-l plânge. Asta fiindcă locul lăsat călduț de persoana/ persoanele ieșite din consiliu este rapid ocupat de o alta/ altele care, încălzindu-se pe margine, a tot sperat că-i va veni rândul.

 

Nici la Vulcan

nu l-am văzut pe careva din consiliul local plângând după cei patru demisionari care  au ajuns poveste și despre care, acum, nu mai vorbește nimeni. Doar, sporadic, pe Face Book, mai ai norocul să dai peste numele lor. În momentul de față, după validarea mandatelor de consilier local ale celor care le-au luat locul, chiar că dumnealor sunt de domeniul trecutului.  

 

Așadar,

la ședința ordinară de consiliu local din 27 martie, patru puncte de la ordinea de zi au fost ocupate cu validarea mandatului de consilier local al domnului Simion Spiridon, cu cel al domnului Hîrtop Cornel, cu al doamnei Liciu Elena și, în fine, cu mandatul de consilier local al domnului Hisem Adrian-Laurențiu. Procedura de învestire a fost cea regulamentară, cu constatarea legalității numirii fiecăruia dintre ei de către comisia juridică, cu votul celorlalți consilieri locali în funcție și, firește, cu depunerea jurământului de credință cu mâna pe Biblie în fața primarului Gheorghe Ile.

 

A urmat, cum

era de așteptat, modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local Vulcan nr.72/2016 „privind organizarea comisiilor de specialitate, cu modificările de rigoare”.  Sau, altfel spus, înșurubarea celor patru nou învestiți în locurile pe care demisionarii le-au avut în comisiile de specialitate. În comisia de specialitate „Activități economice-financiare și agricultură” a fost numit domnul Simion Spiridon. La „Învățământ, sănătate și familie, muncă și protecție socială, protecție copii” au intrat domnul Hîrtop Cornel și doamna Liciu Elena. La comisia de specialitate „Juridică și de disciplină”  demisionarii au fost înlocuiți cu domnii Simion Spiridon și Hîrtop Cornel. Și cu asta gata. Sau ați observat și dumneavoastră că cineva a rămas pe dinafară?

 

Așa e.

Domnul Hisem Adrian-Laurențiu nu a fost numit în nicio comisie. Chestie nelalocul ei, ca să nu spun un pic cam suspectă, din moment  ce nu-mi amintesc să se fi întâmplat vreodată în ultimii treizeci și ceva de ani. Intenționat sau nu, asta nu pot să știu. Noroc că doamna consilier local Angela Stoica, președinte de ședință, s-a prins repede de omisiune – „Domnul Hisem nu-i trecut niciunde!” - și a cerut ca situația să fie lămurită pe loc. Mai ales că și Ile, la doi-trei metri de ea, se arătase la fel de mirat că s-a putut petrece așa ceva.

 

A fost momentul

în care consilierul local Pompiliu Barbu, acum și viceprimar, a cerut cuvântul. Dumnealui, care e și la comisia cultură-sport, s-a oferit să plece de la „Juridică și de disciplină” și să-l lase în locul lui pe domnul Hisem Adrian-Laurențiu. Lucru care s-a și întâmplat. Cineva a sesizat, totuși, o nuanță în renunțarea asta. Aceea că, știind că, mai târziu, majoritatea pesedistă din consiliul local, căreia i s-au alăturat consilierii locali de la ALDE, cel de la Plus+ și veteranul socialist Ion Tilea, îl va vota pentru funcția de viceprimar, domnul Pompiliu Barbu nu a vrut ca însuși dumnealui, ca membru al comisiei juridice, să confirme valabilitatea votului și, implicit, a alegerii. Adică să se confirme pe sine însuși. Așa că a lăsat greutatea acestei misiuni asta pe umerii altuia.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter