31.03.2020,  17:06:20 | 0 comentarii | 996 vizualizari
Vulcan / ​​​​​​​Amenajamentul Pastoral nu are nevoie de aviz de mediu
de Gheorghe OLTEANU

Un proiect de hotărâre cu un titlu foarte frumos – „…privind aprobarea Amenajamentului Pastoral pe pajiștile proprietarilor și/ sau deținătorilor legali din municipiul Vulcan” -, care te duce cu gândul la țară, la iarbă verde, la pășunatul oilor și al vitelor, a devenit hotărâre în toată regula în ședința extraordinară a consiliului local vulcănean din data de 27 februarie a.c.

 

Te trezești imediat

din visare când afli că, în temeiul prevederilor HG nr.1064/2013, amenajamentul pastoral este „documentația care cuprinde măsurile tehnice, organizatorice și economice necesare ameliorării și exploatării pajiștilor”. Ca atare, conform unei alte ordonanțe de urgență din 2013 care a modificat și completat Legea fondului funciar, „consiliile locale au obligația să aprobe amenajamentele pastorale valabile pentru toate pășunile permanente aflate pe unitatea administrativ-teritorială în cauză, întocmite de către specialiștii din cadrul primăriilor, al direcțiilor județene pentru agricultură sau de către specialiștii din cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic și de vânătoare, după caz, conform ghidului elaborat de Institutul de cercetare pentru pajiști Brașov, potrivit prevederilor prezentei Ordonanțe de Urgență”. Citat din referatul de aprobare.

 

Direcția pentru Agricultură

Județeană Hunedoara i-a comunicat Primăriei municipiului Vulcan, încă din luna septembrie a anului trecut, că „Proiectul de Amenajament Pastoral a fost întocmit și avizat. Amenajamentul Pastoral pentru pajiștile proprietarilor și/sau deținătorilor legali din municipiului Vulcan are o valabilitate de 10 ani de la data întocmirii și avizării de către Direcția pentru Agricultură Județeană Hunedoara”. La rândul său, ca să fie treaba treabă, trei luni mai târziu, Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara trimite o adresă Primăriei Vulcan în care, răspunzându-i la solicitare, informează că „Proiectul pentru Amenajament Pastoral pentru pajiștile proprietarilor și/sau deținătorilor legali din municipiului Vulcan nu necesită evaluare de mediu, nu necesită evaluare adecvată și se adoptă fără aviz de mediu”. Ceea ce consilierii locali vulcăneni au și făcut deja.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter