01.04.2020,  13:20:13 | 0 comentarii | 4870 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / ​​​​​​​Când vor începe, efectiv, lucrările?
de Gheorghe OLTEANU

Administrațiile publice locale sunt sigure că, în funcție de nevoile specifice identificate la nivel local, în vederea realizării unor investiții, grupurile de acțiune locală pot să facă minuni pentru materializarea acestora.

 

Credința aceasta

poate fi întâlnită și la unitatea administrativ-teritorială din Vulcan. La nivelul căreia, deși există un proiect în desfășurare, dar nefinalizat nici acum după doi ani și ceva – este vorba de modernizarea străzii Crividia -, administrația publică locală a dat drumul la alte două. Primul, în ordinea în care au fost aprobate în ședința ordinară din 27 februarie, este cel care vizează „aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economice pentru investiția ‹‹Reabilitare infrastructură rutieră în Colonia de Jos››”. Celălalt, despre care am amintit deja într-un alt articol, este cel privind „aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru investiția ‹‹Refuncționalizarea spațiilor publice urbane din zonele urbane marginalizate și transformarea acestora în locuri de joacă pentru copii››”.

 

Proiectul lucrărilor

la infrastructura Coloniei de Jos a Vulcanului pe care locuitorii de aici le-au așteptat de ani de zile este inclus în etapa I de aprobare a Strategiei de Dezvoltare locală pentru Zonele Urbane Defavorizate. În proiectul de hotărâre aprobat sunt prezentați principalii indicatori tehnico-economici ai investiției. Astfel, valoarea totală a investiției, cuprinzând și TVA, este de 1.463.492,84 de lei, suprafața terenului amenajat se întinde pe 10.500 mp, lungimea totală a drumurilor amenajate fiind de 1.959,50 metri. Adică, aproape doi kilometri.

 

Despre străzile

din colonie s-a vorbit și în 2018 când, în HCL 83, au fost aprobate „Nota conceptuală” și „Tema de proiectare” ale acestui obiectiv de investiții. În raportul de specialitate se spune că „Documentația tehnică a fost elaborată în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice”, dar, totuși, nu este lămurit un aspect mult așteptat de cei din colonie. Acela referitor la data la care vor începe, efectiv, lucrările.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter