02.04.2020,  16:57:20 | 2 comentarii | 1380 vizualizari
Referitor la dotarea spitalului cu aparatură pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 / Primarul Resmeriţă lansează o dezbatere publică fulger
de Ziarul Vaii Jiului

În contextul actual al evoluţiei răspândirii virusului COVID 19, în care Spitalul Municipal Lupeni a fost inclus de Ministerul Sănătății pe lista spitalelor COVID, administrația locală ia o serie de măsuri de dotare a acestuia pentru a putea face față acestei situații de criză.  Pentru lupeneni, primarul Lucian Resmeriță lansează o dezbatere publică cu privire la dotarea spitalului cu aparatură necesară tratării acestei boli.

Primarul Lucian Resmeriță încearcă să se consulte și cu populația privind redirecționarea unor sume de la bugetul local către spital
„DEZBATERE PUBLICĂ!!!
Dragi cetățeni,
Aș dori să vă consult cu privire la o temă sensibilă apărută ca urmare a pandemiei de COVID-19. După cum bine știți, spitalul nostru a fost desemnat de către Ministerul Sănătății ca spital suport COVID-19.
În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții partidelor politice care formează Consiliul Local al Municipiului Lupeni, a solicitării primite din partea Spitalului Municipal Lupeni și a analizei făcute ulterior, AM DECIS să propun un Proiect de Hotărâre în Consiliul Local Lupeni prin care să sprijinim extinderea și dotarea corespunzătoare a secției ATI și a secțiilor cu implicații în tratarea pandemiei cu COVID-19 prin achiziționarea  următoarelor echipamente: paturi ATI, ventilatoare (2 cu mod copil), monitoare funcții vitale, injectomate, video-laringoscoape, ventilatoare etc..
Aceasta presupune să reducem acțiunile programate pentru anul 2020, respectiv renunțarea la unele investiții din următoarele tipuri de lucrări:
• reabilitare și modernizare infrastructură rutieră (parțial);
• amenajare și modernizare parcări (parțial);
• amenajare zonă promenadă Brăița;
• achiziționare mobilier parcuri;
• anvelopare bloc E4;
• achiziționare ghirlande pentru sărbătorile de iarnă;
• diverse studii și documentații;
• reparații parcuri și amenajare zone verzi, reducerea cheltuielilor de funcționare, precum și renunțarea la evenimente cultural-sportive programate în anul 2020.
Sunteți de acord cu luarea acestor măsuri pentru sprijinirea Spitalului Municipal Lupeni?”, scrie și întreabă pe pagina sa de pe Facebook, primarul Lupeniului.
Primăria și primarul așteaptă răspunsul a cât mai multor cetățeni pe această pagină de socializare a primarului Lucian Resmeriță, într-un timp cât mai scurt, ținând cont de situația de urgență și presantă existentă și care necesită o viteză mare în luarea de măsuri pentru sprijinul unităților spitalicești și ale personalului medico-sanitar și administrativ de-acolo.

Milioane de lei redirecționate de la bugetul local către spital. Apel către prefectură ca să sprijine periodic spitalul cu materiale de protecție pentru medici și asistente și dezinfectanți
Am stat de vorbă joi, 2 aprilie, cu primarul Lucian Resmeriţă pe această temă lansată public, care prevede măsuri excepționale în ceea ce privește anularea unor importante lucrări edilitare pe raza Lupeniului, din punctul ziarului nostru o măsură necesară ținând cont de starea excepțională în care se află tot globul nu doar România și de importanța vitală a sprijinirii sistemului medical și, implicit, a tuturor spitalelor patriei, mai cu seamă a celor incluse de Ministerul Sănătății pe lista COVID-19.
„Da, vrem să facem o rectificare bugetară prin care urmează să se redirecționeze bani de la aceste lucrări către Spitalul Municipal Lupeni, în vederea achiziționării de echipamente medicale și materiale necesare luptei cu acest virus, protecției și siguranței personalului medico-sanitar și a pacienților. Nu ne este ușor să facem asta, dar cel mai important lucru pentru noi, pentru mine personal, pentru toată lumea, sunt viețile omenești și protejarea medicilor și a tuturor cadrelor aflate în prima linie în lupta cu acest virus. Prioritar este tratamentul oamenilor, prioritar este protecția cadrelor medicale și sanitare, lucrările edilitare și alte proiecte putând fi amânate o perioadă. Vrem să ne pregătim pentru lupta ce urmează cu acest COVID-19, o bătălie grea și din care trebuie să ieșim cu toții cât mai bine, iar spitalul este linia întâi de bătaie și de aceea trebuie să facem totul în acest sens. Vor fi sume de milioane de lei, asta în prima fază, pentru că dacă va mai fi nevoie, vom mai aloca pe parcurs câți bani va fi nevoie pentru ca tot echipamentul medical, aparatura și dezinfectanții și tot ce ține de protecția medicilor și personalului spitalicesc să existe la spitalul nostru. Pe această cale vreau să-i felicit pe toți medicii, asistentele medicale și personalul auxiliar, pe toți șefii de secții, pe managerii din Spitalul Municipal Lupeni pentru profesionalismul și felul în care își desfășoară activitățile zilnice și să le urez sănătate și multă putere de muncă în continuare! Noi, în spital, nu avem probleme deocamdată, nu avem medici infectați cu acest nou coronavirus și nici asistente medicale, măsurile au fost luate bine și acum se dovedește acest lucru. Am speranța că așa va fi și în viitoarele săptămâni, iar noi, primăria, comunitatea locală vom sprijini continuare și vom face totul ca activitatea spitalicească să se desfășoare în cele mai bune condiții de lucru și de siguranță. Uniți, vom reuși! 
Pe de altă parte, solicităm și prefecturii sprijin total în toate aceste măsuri și acțiuni în ceea ce privește dotarea cu măști, echipamente de protecție, combinezoane, mănuși și așa mai departe, deoarece sunt esențiale pentru activitățile zilnice din spital. Noi avem momentan la spitalul municipal din localitate cam tot ce ne trebuie pentru protecția cadrelor medicale și asistentelor, stocuri însă limitate, și spun asta deoarece ele sunt consumate zilnic și la un moment dat e normal să se diminueze. De aceea, rugăm prefectura să ne ajute pe partea aceasta în mod periodic și nu ca durată mare de timp, ca să nu ajungem vreodată să epuizăm definitiv aceste stocuri. O aprovizionare constantă va face ca totul să se desfășoare fără probleme și de-acum înainte, până se va încheia această pandemie cauyată de acestvirus parșiv și periculos”, ne-a declarat primarul Lucian Resmeriță. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 Cetățean 02.04.2020,  18:12:40
Primare dacă nu mai ai bani la investiții și nu mai ai de lucru poate trimiți o echipa în cartierul castanilor sa scoată băncile de la scara blocurilor. Nu de alta dar ne_am saturat de drogați aciuiati pe aici zi și noapte. PS PENTRU BENEFICIARI BAHTALO NU SE APLICA RIGORILE ORDONANȚELOR MILITARE?
#2 CIOBI05.04.2020,  10:40:35
CUMPARA DOM PRIMAR NU MAI FACE CONSULTATI


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter