08.04.2020,  20:20:32 | 0 comentarii | 860 vizualizari GALERIE:     FOTO    
În plină pandemie, / SHI Petroșani, prin barajul de la Valea de Pești și operatorul regional apă și canalizare Apa Serv Valea Jiului, asigură non-stop apă potabilă
de Ziarul Vaii Jiului

Măcar din punct de vedere al apei potabile, cea de toate zilele, cetățenii Văii Jiului pot să stea liniștiți. Există apă suficientă în barajul de la Valea de Pești, administrat de Apele Române prin SHI Petroșani, iar rețelele de apă sunt funcționale și sigure. Apa Serv Valea Jiului, operatorul regional de apă și canalizare, asigură 24 de ore din 24 apă la robinetele din casele noastre.

 

Corici și Ionică

Miercuri, 8 aprilie, ZVJ a stat de vorbă cu cei doi responsabili din cadrul celor două instituții amintite, este vorba de șeful SHI Petroșani, inginerul Sorin Corici, și de directorul general al Apa Serv, inginerul Cristian Ionică. De la ei am aflat care este situația din punctul de vedere al apei potabile, în această pandemie, precum și ce alte măsuri suplimentare de siguranță s-a luat, inclusiv pe linia de protecție al angajaților care lucrează zilnic pentru a ne asigura apa potabilă în locuințele noastre.

 

SHI PETROȘANI

Iată mai jos ce au răspuns cei doi. Exact ca în circuitul apei, am luat-o de la Valea de Pești în jos, de-acolo de unde Valea Jiului este alimentată în marea ei majoritate cu acest element vital omului.

„Pentru început toată lumea să stea liniștită, avem apă în baraj, e plin. Din acest punct de vedere nu sunt și nici nu vor fi probleme în perioada următoare. Măsuri suplimentare am luat încă din momentul decretării stării de urgență. Ba unele le-am luat și mai repede, când deja existau primele semnale cu acest nou coronavirus. Noi știm că prin apă nu se propagă acest virus, dar cu toate acestea trebuia să ne luăm anumite măsuri suplimentare, astfel încât personalul și activitatea de la baraj, dar și a SHI Petroșani să se desfășoare normal în această perioadă de criză, pentru că de baraj depinde apa cea de toate zilele din casele celor din Valea Jiului. Astfel, în primul rând am restricționat orice vizită la baraj. Apoi, din prima, am asigurat personalul cu măști și mănuși și am făcut instructajul fiecărui angajat în legătură cu prevederile fiecărei Ordonanțe Militare apărute. Pe de altă parte, am convenit cu dumnealor că dacă cumva, Doamne ferește, au în familie pe cineva bolnav cu COVID-19, să fim anunțați imediat și să luăm măsurile stabilite de cei ce se ocupă de această criză epidemiologică la nivel de țară. În acest sens am stabilit din timp și cine vor fi angajații care îi vor înlocui pe cei ce vor trebui să stea în carantină sau în izolare cele 14 zile. Totodată, pe toată perioada activității, personalul trebuie să păstreze distanțarea socială, deci să stea la minim doi metri unii de alții. La sediul instituției noastre, lucrează în acest moment mult mai puțini angajați, restul își fac treaba de-acasă cu ajutorul calculatorului și internetului.

Pe linie de lucrări, în perioada aceasta am oprit toate lucrările mecanice, era perioada când trebuia să lucrăm la unele terasamente de pe cursurile de apă. Au fost suspendate toate aceste lucrări, până când situația existentă va reveni la normal, noi sperăm cât mai repede, dar să vedem.

În ceea ce mă privește pe mine, zilnic verific personal toate punctele de lucru, dar, mai ales, punctul de lucru de la Valea de Pești. Pe această stare de urgență decretată de președinte, trebuie să fim cu atât mai atenți și mai pregătiți. Până acum nu au fost probleme, să sperăm că nici de-acum înainte nu vor fi”, a declarat pentru ZVJ, Sorin Corici.

 

APA SERV VALEA JIULUI

Directorul general Cristian Ionică ne-a spus că Apa Serv Valea Jiului e pregătită să facă față pandemiei până la finalul ei. Măsurile la societatea de apă și canalizare au fost luate tot așa, din timp, practic din momentul decretării „stării de urgență”.

„Pornim de la ideea că acest virus nu se transmite prin apă, cu atât mai mult prin apă tratată și clorinată. Stațiile noastre de tratare a apei funcționează la parametrii maximi, avem asigurat la acestea, cât și la Stația de Epurare a Apelor Uzate de la Dănuțoni, personal, care asigură buna funcționare a fluxului tehnologic 24 de ore din 24.

Calitatea apei este verificată la laboratorul nostru de la Dănuțoni și acolo personalul calificat asigură zilnic acest lucru. De asemenea, punctele de verificare, vreo 200, sunt toate asigurate și până în prezent nu au fost probleme cu tot ceea ce ține de calitatea apei.    

Legat de echipele de întreținere, le-am format în această perioadă din doar trei oameni, astfel încât să existe acea distanțare socială de minim 2 metri de care ni se spune. Toți au asigurate măști și mănuși, cum de altfel asigurăm în această perioadă întregului personal, inclusiv de la sediul central sau celor de la casierii. În legătură cu casieriile, în această perioadă casierițele noastre nu mai au și muncă de teren, facturile se pot plăti doar la ghișeu. Pe de altă parte, reamintesc tuturor abonaților noștri că Apa Serv a creat condiții ca aceste facturi să se poată plăti online. Pe site-ul asvj.ro fiecare își poate crea un cont, durează doar un minut și apoi se poate plăti online.

Revenind la echipele de lucru, Apa Serv Valea Jiului nu mai efectuează lucrări programate de reparații, remediem doar unde se poate fără sistarea apei în zona respectivă și avariile. Unde sunt avarii și trebuie oprită apa, încercăm să lucrăm noaptea, cum s-a întâmplat la avaria de pe Aleea Poporului, astfel încât să nu deranjăm cetățenii în plină pandemie și stare de situație de urgență. Celelalte lucrări, legate de constructorul ce se ocupă de proiectul european, continuă, conform programului de lucrări stabilit.

Revenind la partea comercială, să știți că încasările la facturi ne-au scăzut cu 20% până la evaluarea făcută pentru luna martie, probabil în aprilie procentul va fi și mai mare. De aceea, îi rog pe abonați, dacă pot și cum pot să plătească pe cât posibil factura de apă, ca să putem desfășura activitatea pe viitor cât mai normal, date fiind previziunile deloc roze legate de perioada de după pandemie.

Referitor la stocurile de materiale pentru tratarea apei și pentru activitățile societății noastre, vă pot spune că avem fără probleme materiale pe cel puțin două luni. Firește, unde va fi nevoie, vom aproviziona din timp, astfel încât să nu existe nici un fel de problemă. Cel puțin din punctul de vedere al apei potabile, cetățenii din Valea Jiului pot sta liniștiți”, a explicat Cristian Ionică.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter