02.10.2011,  23:42:34 | 0 comentarii | 923 vizualizari
14 şcoli hunedorene / Vor primi atestat de calitate
de Mihaela PETROŞAN
La sfârşitul săptămânii trecute peste 50 de dascăli, experţi în evaluare şi acredi­tare şi inspectori şcolari din Regiunea Vest au participat la o masă rotundă organizată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), împreună cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului (I.Ş.J.) Hunedoara, la sediul din Deva al instituţiei. Despre eveniment au oferit câteva date vicepreşedintele ARACIP, Constanţa Mihăilă, şi şefa departamentului de acreditare, Alina Paraschiva. I.Ş.J. Hunedoara este coordonator al Regi­-unii Vest şi partener ARACIP în proiectul care se derulează din luna iulie 2010 „Dezvoltarea culturii calităţii şi furnizarea unei educaţii de calitate în sistemul de învăţământ preuniversitar din România prin implementarea standardelor de referinţă - ID 55330”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Opera­ţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Durata de derulare a acestui proiect este de trei ani. Potrivit datelor oferite de reprezentanţii ARACIP, prin acest proiect la nivel naţional sunt evaluate 1024 de şcoli, din care din Regiunea Vest 87, iar din judeţul Hunedoara 14. „Anul viitor, în luna mai, fiecare şcoală va primi atestatul de calitate, pe baza indicatorilor de performanţă şi a hărţii riscului educaţional. Calificativele vor fi: satisfăcător, bine, foarte bine sau excelent. Acestea sunt primele şcoli evaluate în acest mod în România, dar în următorii trei-patru ani toate şcolile din ţară vor fi astfel evaluate. Atestarea nivelului de calitate este obligatorie, finanţarea şcolilor urmând să se facă în funcţie de acest atestat”, a declarat Constanţa Mihăilă. Până în acest moment şcolile au făcut anumite raportări, iar începând de astăzi, 3 octombrie, se trece la o nouă fază a proiectului, respectiv evaluarea externă. Din comisie vor face parte doi evaluatori, un monitor şi un observator din cadrul I.Ş.J. Hunedoara. „Acum vrem să vedem ce spun elevii, părinţii, profesorii. Încercăm o schimbare de perspectivă”, a mai precizat vicepreşedintele ARACIP. Şcolile hunedorene evaluate de ARACIP Şcoala Generală I-IV din Reea, comuna Toteşti, Şcoala Generală I-IV din Valea Nandrului, Şcoala „Andrei Şaguna” din Deva, Şcoala nr. 4 din Vulcan, Şcoala Generală nr. 1 din Uricani, Şcoala Generală I-VIII „I.G. Duca” din Petroşani, Şcoala Generală „Constantin Daicoviciu” din Beriu, Şcoala Generală din Sântămărie Orlea, Grădiniţa „Floare de colţ” din Brad, Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Petroşani, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Haţeg, Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva şi Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” din Orăştie.

Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter