12.05.2020,  16:47:20 | 0 comentarii | 549 vizualizari
4.200 lei costă 14 zile de carantină. Hotel Petroșani singurul care răspunde criteriilor și poate găzdui persoanele carantinate
de Ziarul Vaii Jiului

În contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului guvernul asigură locurile de carantinare ale persoanelor care provin din zonele roșii sau galbene. 3220 lei sunt cheltuiți pentru fiecare persoană carantinată, timp de 14 zile. Suma include toate serviciile, inclusiv igienizarea ulterioară. Totuși, se preferă carantinarea persoanelor decât testarea lor. 

Sursa de finanțare este asigurată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare.

Primăria Petroșani  deschis o depunere de oferte pentru aceste servicii care se asigură cu fonduri guvernamentale, dar procedura este practiv simbolică, pentru că unitatea de cazare trebuie să aibă minim 50 de camere disponibile, iar în Valea Jiului sigurul hotel cu o asemenea capacitate este Hotel Petroșani. 

Alocația de cazare în valoare de 230 lei/zi, include, pe lângă costurile legate de asigurarea spațiului de locuit, costurile cu servicii de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecția bagajelor persoanelor și a altor efecte personale ale acestora, cheltuieli cu colectarea, transportul și eliminarea deșeurilor periculoase rezultate din activitatea de carantinare și cheltuieli cu dezinfecția spațiilor, la sfârșitul fiecărei perioade de carantinare a persoanei.

Se asigură și o indemnizație de cazare 70 lei/zi/persoană, inclusiv TVA care include următoarele cheltuieli cheltuieli cu hrana - 3 mese/zi, servite în cameră, cu utilizarea tacâmurilor şi a veselei de unică folosință;  cheltuieli cu apa - între 2 - 4 l/zi/persoană, cu utilizarea paharelor de unică folosință;  cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare - câte 2 pijamale și 2 perechi de papuci de unică folosință pentru toată perioada de carantinare.

Perioada de carantinare avută în vedere este  15.05.2020 – 31.12.2020.

Operatorii economici care depun ofertă trebuie să dețină cel puțin 50 spații de cazare și să asigure condițiile de carantină. În același timp trebuie să îndeplinească toate condițiile pentru limitarea răspândirii coronavirusului SARSCoV-2 concomitent cu prevenirea răspândirii COVID-19 atât între persoanele aflate în carantină, cât și între acestea și populația municipiului Petroșani. Aceștia trebuie să asigure hrana, apa și îmbrăcămintea corespunzătoare pentru toate persoanele aflate în carantină, trebuie să asigure colectarea, transportul și eliminarea deșeurilor periculoase rezultate din activitatea de carantinare, precum și dezinfecția spațiilor, la sfârșitul fiecărei perioade de carantinare a persoanei care iasă din carantină.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter