14.05.2020,  21:50:21 | 0 comentarii | 184 vizualizari
Instituția Prefectului a anunțat reluarea unor activități, cum ar fi realizarea pașapoartelor, înmatricularea automobilelor, susținerea examenelor pentru permisul de conducere. La Petroșani punctul de lucru pentru depunerea cererilor de eliberare a pașaportului rămâne închis
de Ziarul Vaii Jiului

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a emis astăzi Ordinul 187/2020, privind reluarea parțială a unor activități cu publicul și gestionarea resurselor umane la nivelul Instituției Prefectului-Județul Hunedoara, în contextul încetării stării de urgență.

 

La sediul Instituției Prefectului se iau următoarele măsuri administrative, începând cu data de 15 mai rămâne suspendată activitatea  de relații cu publicul, de primire în audiență și de consiliere a cetățenilor, reglementate prin Ordinul MAI nr. 33/2020 din 21 februarie 2020, registratură, apostilare, și restituirea contravalorii taxei de pașaport  și de înmatriculare neutilizate.

Cetățenii se pot adresa instituției prin alte mijloace de comunicare decât prezentarea personal la sediul instituției, și anume: fax: 0254 – 215 099; 215 010; email: prefhd@yahoo.com, prefhd@prefecturahunedoara.ro și poștă: Instituția Prefectului – județul Hunedoara, municipiul Deva - 330025, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 28, după caz.

 

 

Din data de 15 se reia activitatea  Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte- Hunedoara. 

 

Cererile de paşapoarte vor fi depuse de solicitanţi în baza programărilor online, iar accesul acestora în locaţii, va fi permis doar solicitanţilor şi, după caz, reprezentanţilor legali (la momentul programării) şi a documentului de identitate prezentat în original, respectiv a confirmării de programare, primită ca răspuns prin intermediul portalului www.epasapoarte.ro.

Pentru solicitanţii aflaţi în imposibilitatea efectuării unor programări online, vor fi realizate analize individuale cu privire la posibilitatea preluării cererilor acestora, în intervalele de timp nerezervate prin portalul www.epasapoarte.ro.

Pentru ridicarea paşapoartelor, accesul în locaţii va fi realizat pe baza tichetului eliberat cu ocazia depunerii cererii şi a documentului de identitate iar în cazul imposibilităţii prezentării tichetului, accesul în locaţii va fi permis în baza documentului de identitate, numai după efectuarea unor verificări preliminare din care să rezulte dreptul legal de ridicare a paşaportului.

 

Se menține suspendarea activității Punctului de lucru mobil din Petroșani.

Celelalte servicii prestate de S.P.C.P. pentru care nu se fac programări online (istoric paşapoarte, recuperarea paşapoartelor retrase, adeverinţe privind limitarea exercitării dreptului ia libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate, furnizare date din R.N.E.P.S., adeverinţe de scutire de taxe vamale, etc.) vor fi solicitate la sediul structurii competente ori prin corespondenţă poştală cu precizarea că, în situaţia în care nu este necesară anexarea unor documente în original, depunerea cererii se poate face şi prin corespondenţă electronică.

- Rămâne în vigoare suspendarea primirii în audienţă a cetăţenilor.

 

Programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte este următorul:

Luni – Vineri 08,00 - 20,00

Referitor la activitatea cu publicul a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, ordinul prefectului prevede următoarele:

 

Se reia activitatea de programare online pentru susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, începând cu data de 15.05.2020.

În perioada 15.05.2020-29.05.2020 vor fi programaţi pentru susţinerea probei practice candidaţii ale căror dosare au expirat în timpul stării de urgenţă.

Programarea se va face de către un reprezentant al şcolii de conducători auto, cronologic, conform datei la care valabilitatea cursului de pregătire a expirat, pentru a preveni aglomerarea spaţiilor interioare ale serviciilor teritoriale, precum şi pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, prin reducerea numărului de persoane cu care intră în contact lucrătorii din cadrul serviciilor.

De asemenea, pentru programarea candidaţilor, şcolile de conducători auto pot programa online candidaţii în baza protocolului încheiat cu D.R.P.C.Î.V.

- Se prelungește perioada de suspendare a desfăşurării probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, urmând ca aceasta să fie reluată începând cu data de 02.06.2020, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

 

Se reiau, începând cu data de 18 mai 2020, cu programare online, următoarele activități:

- înmatriculare vehicule;

- autorizare provizorie de circulație (numere roșii);

- preschimbare/ pierdere/ duplicat permise de conducere.

Programarea pentru desfășurarea activităților de înmatriculare vehicule, autorizare provizorie de circulație și de preschimbare/ pierdere/ duplicat permise de conducere se poate face numai online, începând cu data de 15 mai 2020.

Programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor este următorul:

Luni – Miercuri 08,30 - 15,30

Joi 08,30 - 17,30

Vineri 08,30 - 13,30Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter