20.05.2020,  18:27:38 | 0 comentarii | 158 vizualizari
„Digitaliada” / Videoconferințe gratuite pe platforma „Învățare și testare online”
de Ziarul Vaii Jiului

Platforma interactivă „Digitaliada - Învățare și testare online a Fundației Orange” vine în continuare în sprijinul profesorilor și elevilor și adaugă un modul gratuit de videoconferințe, util pentru organizarea de cursuri online.

 

„Jitsi Meet”

Astfel, în cadrul platformei a fost integrat „Jitsi Meet” - o soluție de video conferință, 100% „open source” și complet criptată.

În plus, până la 1 septembrie 2020, pentru a veni și mai mult în sprijinul învățării online, clienții „Orange” beneficiază de trafic de date gratuit la accesarea platformei interactive „Învățare și testare online”, inclusiv pentru organizarea și participarea la videoconferințe, dar și a celor peste 2.000 de resurse educaționale din www.digitaliada.ro.

„Am adăugat modulul de videoconferință pentru a răspunde nevoii actuale a elevilor și profesorilor de a comunica și de a menține legătura și prin acest tip de interfață, în contextul suspendării cursurilor școlare. Toate funcționalitățile din Platforma de Învățare și testare online și gratuitatea la navigare sprijină concret activitatea profesorilor pentru predarea la distanță și permit tuturor elevilor să continue învățarea fără ca această învățare online să se adauge la cheltuielile familiei.“ – Ioana Cristea, manager Program „Digitaliada”.

Organizarea de videoconferințe poate fi efectuată doar din conturile dedicate directorilor și profesorilor, utilizatori ai platformei „Învățare și testare online”, fără a fi necesar ca aceștia să-si creeze un cont suplimentar „Jitsi”. Directorii și profesorii vor regăsi în conturile de utilizatori link-uri personalizate și individuale pentru inițierea de videoconferințe, cu parole generate automat. Din conturile lor, elevii vor folosi link-ul și parola trimise de profesor, pentru acces la cursurile online. Videoconferințele nu sunt limitate ca durată și nici ca număr de participanți. Profesorii pot organiza cursuri pe grupe mici, cu întreaga clasă sau pot invita elevii mai multor clase la același curs online. De asemenea, pentru o bună organizare, participanții pot comunica și prin funcția „Chat” sau pot anunța când doresc să intervină prin butonul „Ridică mâna”. Profesorii și elevii pot, cu ajutorul funcției „Share screen”, să prezinte diferite materiale în timpul cursurilor online.

Încă de la suspendarea cursurilor școlare, Platforma interactivă „Digitaliada - Învățare și Testare online” s-a dovedit foarte utilă pentru continuarea procesului educațional în România. Peste 30.000 de elevi, profesori și părinți învață și comunică prin intermediul platformei. Profesorii și învățătorii creează online teste și teme, elevii parcurg materia, primesc teste și le rezolvă, iar părinții primesc programarea cerințelor și rezultatele obținute de elevi. De asemenea, pentru a veni în sprijinul directorilor si profesorilor, pe platformă se pot genera rapoarte de activitate și de prezență online.

 

Despre „Digitaliada”

„Digitaliada” este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. În cadrul programului s-a dezvoltat platforma www.digitaliada.ro - un „hub” online de conținut educațional liber, folosit de elevi și profesori din toată țara. Platforma găzduiește anual concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează crearea de conținut original și „open source” ce poate fi utilizat în procesul de învățare. „Digitaliada” se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter