26.05.2020,  19:22:11 | 0 comentarii | 843 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Ajungem înapoi la I.G.O.
de Gheorghe OLTEANU

E posibil să mai existe vulcăneni care, întrebați cam pe unde-i strada Avram Iancu, să ridice din umeri a neștiință. De un parc cu numele acesta au auzit, dar de stradă deloc. Ei bine, această arteră rutieră începe imediat cum treci bariera, ca să ajungi în Colonia de Jos, și duce până la locul pe care se afla Fabrica de Stâlpi Hidraulici -Vulcan.

Despre ceea ce
se află la numărul 5 de pe strada aceasta se vorbește în Hotărârea de Consiliu Local nr. 68, adoptată în ziua de 18 a acestei luni. De fapt, este o modificare a uneia mai vechi, cea cu nr. 22, tot din acest an, “privind darea în folosință gratuită Serviciului Public de Salubrizare-Vulcan a unor imobile aparținând domeniului public al municipiului Vulcan”. Practic, a fost modificat art. 1 al vechii hotărâri, deoarece, aflăm în referatul de aprobare, “a fost omisă suprafața de teren, respectiv de 6891 mp, înscris în CF 00774 Vulcan nr.cadastral 264”. 


Restul –
sediul administrativ în suprafață de 277,23 mp, garaje în suprafață de 111,06 mp, atelier de suprafață de 19,92 mp, magazie de suprafață de 178,08 mp - rămâne așa cum a fost stabilit în prima hotărâre: se dă în folosință gratuită Serviciului Public de Salubrizare Vulcan. Un serviciu public, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Consiliului Local Vulcan. Nu și a consiliului local, așa cum, evaziv, se referise primarul atunci când a lăsat de înțeles că centrul de comandă al serviciului se află la ADPP și, mai ales, în mâna lui. Precizare făcută pentru o mare parte a consilierilor locali care, deși cunosc că puterea e, de fapt, în mâinile lor, continuă și acum să facă pe ghioceii, așa cum au procedat, pe vremea fostelor Almaserv și Pregoterm, colegii lor din mandatele anterioare. La falimentarea cărora au avut o contribuție  decisivă, prin lipsa de curaj de care au dat dovadă.

Clădirile pomenite
în hotărârea de consiliu local datează de zeci și zeci de ani. Aici funcționa IGO, Întreprinderea de Gospodărie Comunală, iar intrarea se făcea pe poarta dinspre calea ferată. Casele de la drum nu mai sunt, iar în partea asta curtea este plină de canapele, fotolii și mobilier vechi, aduse de la punctele de colectare a deșeurilor menajere, și de crengile rezultate la toaletarea copacilor. Tot aici, sunt garate utilajele Pregoterm-ului pe care societatea lichidatoare caută să le vândă, pentru a mai recupera din prejudiciu. Pe o parte din aceste utilaje a pus ochii primăria, care vrea să le cumpere, pentru a le pune la dispoziția serviciului public de salubrizare. 

Din câte s-a înțeles
din spusele lui Gheorghe Ile, a fost nevoie să fie răscumpărate și clădirile, aflate în proprietatea societăților comerciale falimentate. Tocmai pentru că s-a fript o dată, primăria vulcăneană nu i le pune pe tavă serviciului, ci, așa cum grăiește hotârârea, i le dă în folosință gratuită. Sau “acum le dăm în chirie”, ca să-l citez pe primar. Care să fie varianta corectă? Ca să fie utilizate, clădirile acestea, îndeosebi asta de la drum, în care se aflau birourile, trebuie reparate de jos până sus. Și în curte trebuie făcut lună, altfel nu se poate face treabă acolo. Finanțele necesare pentru aceste lucrări nu vor fi luate de la cei care au muls și au dus de râpă fostele societăți de salubrizare ajunse la faliment, ci banii vor venit tot de la bugetul local. Că așa s-a încetățenit la noi.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter