26.05.2020,  19:24:48 | 1 comentariu | 191 vizualizari
Pentru că începe perioada de pregătire pentru elevii claselor terminale, la solicitarea Instituției Prefectului, / Școlile și liceele au intrat în vizorul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Petroșani
de Ziarul Vaii Jiului

Au fost  fiind stabilite, într-o ședință extraordinară, măsurile de protecție contra SARS-CoV-2 care vor fi luate de către fiecare unitate școlară de pe raza localității

Ca urmare a solicitării Instituției Prefectului, o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Petroșani a fost convocată de către primarul Tiberiu Iacob-Ridzi pentru ziua de marți, 26 mai, la ora 11:00, în sala de ședințe din cadrul Primăriei municipiului Petroșani. De data aceasta au fost puse la punct și aprobate măsurile de protecție privind stoparea răspândirii noului coronavirus în sălile de clasă de la școlile și liceele petroșenene, adică exact acolo unde elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor începe curând pregătirile pentru examenele ce vor urma: Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureatul.
„Astăzi avem pe ordinea de zi la Comitetul Local pentru Situații de Urgență Petroșani analiza procedurilor operaționale întocmite de unitățile de învățământ gimnaziale și liceale pentru ceea ce urmează să se întâmple, respectiv pregătirea elevilor de clasele a VIII-a și de a XII-a pentru examenele importante ce urmează. Toate aceste proceduri trebuie aprobate în acest comitet local și apoi trebuie puse în aplicare. Sunt chestiuni ce țin de siguranța elevilor și profesorilor față de acest nou coronavirus și sunt măsuri foarte importante, de care trebuie să se țină cont.
Iată câteva dintre ele: efectuarea triajului epidemiologic la intrarea în unitatea de învățământ, al personalului didactic și nedidactic și al elevilor; delimitarea traseelor de parcurs în curtea școlii, respectând normele de distanțare socială, semnalizare; preluarea elevilor de către un cadru didactic la accesul în școli; dezinfecția mâinilor la intrarea și ieșirea din școală; purtarea obligatorie a măștii de protecție de către elevi și cadrele didactice; afișarea în toate spațiile în care elevii își vor desfășura activitatea a materialelor informative cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2; dezinfectarea regulată a coridoarelor, cancelariei, a sălilor de clasă (mobilierul și pardoseala) și a grupurilor sanitare, în mod obligatoriu între schimburi (dacă va fi cazul și la finalizarea programului); în mod obligatoriu, activitatea din sălile de clasă se va desfășura cu maxim 10 elevi, așezați în băncile semnalizate în mod corespunzător, respectând normele de distanțare și echipați cu mască de protecție facială; durata activităților din sălile de clasă nu va fi mai mare de 3 ore și dacă situația o va impune activitățile de pregătire organizate în două schimburi vor avea prevăzut un interval de 2 ore între ele, pentru efectuarea dezinfecției și aerisirea sălilor; pauzele în activitatea din clasă vor fi programate decalat, în așa fel încât elevii de la diferitele grupe să nu interacționeze fizic; pe tot parcursul orelor de pregătire, dar și în pauze și în curtea școlii, distanțarea socială va trebui să existe între elevi, dar și între cadrele didactice”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. 
Cum tot ce a fost pe ordinea de zi a fost aprobat de către membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Petroșani prezenți, măsurile au intrat în vigoare și vor fi aduse imediat și la cunoștința unităților de învățământ din Petroșani, urmând a fi puse în aplicare pe toată perioada pregătirii elevilor din anii terminali de la școlile și liceele din localitate.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 ANA GHEORGHE27.05.2020,  08:37:46
Dar nu se tin pregatiri la scoli. Cereti sa fie facute publice scolile care organizeaza cursuri in realitate!!! VETI AVEA O SURPRIZA SI AR TREBUI FACUTA PUBLICA INFORMATIA! CU STIMA.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter