27.05.2020,  19:05:46 | 0 comentarii | 245 vizualizari
Petroșani / Starea de urgenţă a avut și o latură pozitivă: i-a potolit pe moment pe „încălziţii” care poluează sistematic municipiul!
de Ziarul Vaii Jiului

Chiar dacă din martie încoace s-au întâmplat multe, stare de urgență, stare de alertă, situații dramatice și tot felul, viața a mers înainte, iar munca celor din administrația publică locală din toate localitățile țării a continuat, chiar și fără relații cu publicul (poate doar telefonic sau online). Așa a fost și pentru cei trei angajați din cadrul Compartimentului Protecția Mediului, din cadrul Serviciului Poliție Locală Petroșani, ce aparține de Primăria municipiului Petroșani. Iar cele ce vom spune mai jos dovedesc acest lucru,fiind  relatate în urma unei discuții cu șeful acestui compartiment, Arthur-Carol Ambruș.

L-am întrebat miercuri, 27 mai, pe Arthur Ambruș ce activități au fost întreprinse în primele cinci luni ale anului, ținând cont de starea de urgență decretată de președintele țării și apoi de starea de alertă privind pandemia creată de acest nou coronavirus, dar și de importanța unui compartiment de Mediu, care nu poate fi oprit oricând și oricum într-o primărie, ținând cont de ce se întâmplă uneori când omul atacă natura, uitând că ea înseamnă până la urmă viață?
„Chiar și așa, cu situația creată în toată lumea, nu doar în România, și cu doar trei oameni, noi n-am stat în nicio săptămână și ne-am continuat activitatea, firește cu măsurile de siguranță instituite de cei care se ocupă de la nivel central de această pandemie. Vă pot spune că, în cursul primelor cinci luni ale anului 2020, compartimentul Protecţia Mediului şi-a desfaşurat activitatea normal, în conformitate cu atribuţiile ce-i revin prin Legea nr.155/2011, a Poliţiei Locale.
Una dintre activițățile noastre de bază o constituie obligativitatea întocmirii și transmiterii raportărilor lunare către Agenția de Protecția Mediului Deva și București. În acest sens s-au întocmit raportările lunare către Agenția Pentru Protecția Mediului Deva privind cantitățile de deșeuri municipale și DEEE colectate în municipiul Petroșani, precum și raportările privind informațiile despre Mediu.
În paralel, au fost efectuate controale împreună cu reprezentanții Administrației Bazinale de Apă – Jiu, respective SHI Sistemul Hidrotehnic Independent Petroșani precum și împreună cu personal din cadrul Comisariatului Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu.
Pe această linie de control, în perioada ianuarie și până în prezent s-au efectuat controale în municipiul Petroșani la punctele de precolectare ale deșeurilor municipale cu privire la depozitările necontrolate de deșeuri din construcții, amenajări interioare și deșeuri menajere și asimilabile. În urma controalelor efectuate cu privire la depozitările necontrolate de deșeuri din construcții, persoanele care s-au făcut vinovate de astfel de depozitări au fost obligate să achite, fiecare, la caseria Primăriei Municipiului Petroșani suma de 80 lei/metru cub pentru deșeurile de materialele de construcții rezultate. 
Având în vedere faptul că în perioada stării de urgență populația s-a comportat mult mai responsabil, amenzile au scăzut, comparativ cu anul trecut. Totuși în perioada de la începutul anului și până la starea de urgență au fost întocmite 17 procese verbale de sancționare, 10 avertismente și 7 amenzi  pentru diferite contravenții referitoare la protecția mediului.
Exemplific asta cu trei procese-verbale de amendă pentru deșeuri depozitate necontrolat în municipiul nostru atât pe domeniul public precum și pe malul apelor care traversează municipiul, de pe strada Aradului, Ștefan cel Mare și respectiv Slătinioara în zona magazinului Lidl. 
În ceea ce priveşte sarcinile de serviciu şi realizarea acestora, menţionăm că au fost realizate corect şi la termen, în funcţie de specificul fiecărei activităţi în parte, cu implicarea tuturor factorilor responsabili şi consultarea dispoziţiilor legale în vigoare. Vom continua să fim vigilenți în ceea ce privește poluarea și depozitarea ilegală a deșeurilor pe raza municipiului Petroșani, iar odată cu relaxarea măsurilor să sperăm că nu vor apărea iar cazuri exagerate precum în anii trecuți. Poate că lumea va înțelege că natura, orașul, zonele publice fac parte din noi și de aceea trebuie să păstrăm totul așa cum este”, a venit răspunsul șefului de la Mediu Petroșani.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter