29.05.2020,  23:23:32 | 0 comentarii | 614 vizualizari GALERIE:     FOTO    
De Înălțarea Domnului, / La Uricani s-a „înălțat” rugă și pentru Eroii Neamului!
de Ziarul Vaii Jiului

Peste 150 de creștini-ortodocși din Uricani au participat joi, 28 mai, la hramul Bisericii „Înălțarea Domnului” din Uricani, sfânt locaș păstorit de părintele Petrache Crețu, totodată și părintele Protopop de Valea Jiului. Fiind o zi sfântă în calendarul creștin-ortodox și de mare și aleasă bucurie, dar și Ziua Eroilor Neamului Românesc, ce coincide an de an cu „Înălțarea Domnului”, Primăria Orașului Uricani și Consiliul Local Uricani au considerat, pe bună dreptate, că la cimitirul situat în apropierea bisericii, locul de veci al Eroilor căzuți în luptele de pe Tulișa din „marele război” și al altor bravi Eroi de ieri și de azi, unii căzuți pe altarul cărbunelui în minele din zonă, va fi oficiată după Sfânta Liturghie și ceremonia dedicată „Zilei Eroilor”. Astfel că, alături de credincioși și părintele lor drag au fost alături și primarul Uricaniului, Dănuț Buhăescu, precum și viceprimarul Corneliu Braia, la final cei doi depunând și coroane de flori în numele administrației publice locale și a comunității locale în memoria tuturor Eroilor Neamului Românesc.

Trebuie menționat faptul că TOATĂ lumea prezentă la slujba de-afară a respectat normele stabilite, anume distanțarea fizică, oamenii ascultând cu evlavie slujba și rugându-se la bunul Dumnezeu pentru ei și familiile lor, pentru sănătate, mântuire și iertarea de păcate.

„Pentru noi, cei din Uricani, ca pentru toți Românii adevărați cu sânge roșu-galben-albastru în vene, cum s-ar zice, este un moment de aducere aminte și de un pios omagiu față de Românii care și-au dat viața pentru Țară și Popor, pentru ca România de azi să fie așa mare și frumoasă cum o știm, o țară bogată, cu un popor deștept, harnic și primitor. Ne rugăm azi la bunul Dumnezeu, în Ziua Sfântă de Înălțare a Domnului Iisus, Mântuitorul nostru, Fiul lui Dumnezeu, să-I odihnească în pace și să-I ierte pentru toate păcatele, dându-le Lumina Sfântă acolo unde se află. Noi avem obligația să-i păstrăm vii în sufletele noastre, să le păstrăm memoria și generațiile viitoare să ducă mai departe ceea ce facem noi acum, ca niște Români adevărați. Glorie și Onoare Eroilor Români!”, a menționat la final primarul Dănuț Buhăescu.

La rândul său, tot la finalul slujbei de pomenire și după ce a făcut o baie de mulțime, mai ales printre prichindei și tineri, pe care părintele Crețu îi iubește și îi alintă părintește nespus, dându-le sfaturi potrivite și pline de substanță creștină, părintele Protopop ne-a declarat: „Sfântul Evanghelist Marcu ne mărturisește că mulți își aduceau copiii în fața Domnului Hristos pentru a fi binecuvântați. Gândindu-se că acest lucru L-ar fi deranjat, ucenicii au început să mustre mulțimile. Probabil considerau ca fiind o pierdere de timp această preocupare a Fiului lui Dumnezeu pentru cei mici. Mântuitorul văzând această atitudine a ucenicilor s-a mâhnit și le-a spus: Lăsați copiii să vină la Mine, deoarece a unora ca aceștia este Împărăția lui Dumnezeu! Dacă privim puritatea copiilor, vedem cum ar trebui să fie și sufletele noastre pentru a putea intra în Împărăția lui Dumnezeu. Ce vreau să spun prin asta? Spun că mă bucur când văd la Uricani și în toată zona noastră că sunt aduși copiii de părinți la Sfânta Biserică. Asta înseamnă continuitatea vieții creștine, dar și a acestui popor unde Biserica, Armata și Familia au fost stâlpii acestei societăți. Azi, de Înălțarea Domnului, dar și de Ziua Eroilor, ne amintim cu pioșenie de Eroii Neamului care s-au jertfit pentru noi toți, așa cum și Mântuitorul s-a jertfit pentru iertarea noastră de păcate ca să ne mântuiască. Cele două sărbători sunt minunate și ele leagă într-un fel spiritualitatea acestui neam greu încercat, cu actele de eroism și bravură, duse până la extrem pentru apărarea acestui popor creștin și a valorilor creștine și românești. Iar când văd atâția copii și atâta lume, inima mi se umple de bucurie de fiecare dată. Dumnezeu să ajute România și să îi ducă la cele veșnice pe toți cei care s-au jertfit pentru această minunată Țară!”Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter