02.06.2020,  21:17:25 | 1 comentariu | 227 vizualizari
Pictură murală / street art: reinventarea Văii Jiului
de Ziarul Vaii Jiului

- comunicat de presă - 
Coaliția Valea Jiului Implicată și Fundația Greenpeace România anunță debutul proiectului de pictură murală / street art în Valea Jiului. Proiectul demarează cu sesiuni de consultări online cu artistul IRLO/NOM în vederea realizării unei picturi murale care va transpune povestea spusă de seniorii (3 iunie, ora 17:00), juniorii (4 iunie, ora 17:00) și reprezentanții mediului asociativ al Văii (5 iunie, ora 17:00) într-una din zonele centrale ale Văii Jiului.
 
În cadrul  sesiunilor consultative participanții vor putea transmite artistului gânduri, povești, idei, mărturii, informații despre “ce a fost Valea Jiului, ce reprezintă Valea Jiului în prezent și care va fi viitorul Văii Jiului?” și “Cum poate fi transformată și reinventată o regiune mono industrială?”. În urma acestor consultări, artistul va pregăti 3 schițe ale muralului, schițe care vor fi supuse unui proces de vot online. Schița cu cele mai multe voturi va fi aleasă și realizată la finalul lunii iunie pe calcanul clădirii de lângă Poșta veche din centrul Municipiului Petroșani, calcan pus la dispoziție de Primăria Municipiului Petroșani. Proiectul se desfășoară în contextul în care autoritățile naționale lucrează la “Strategia pentru tranziția de la cărbune în Valea Jiului. Analiza principalelor provocări și oportunități din Valea Jiului” și urmărește să  transmită o viziune care să se axeze pe o dezvoltare sustenabilă a regiunii. 
La sfârșitul anilor ‘90 a avut loc un amplu program de restructurare a mineritului în Valea Jiului, regiunea fiind direct afectată de disponibilizările masive. Minerilor și comunităților nu li s-au oferit alternative viabile, echitabile și durabile, cu excepția unor proiecte izolate. 
Douăzeci de ani mai târziu, Valea Jiului nu renunță și face pași hotărâți pentru renaștere economică și dezvoltarea socială a comunităților sale.
Valea Jiului Implicată oferă un cadru de organizare și cooperare pentru organizațiile neguvernamentale și grupurile civice locale, naționale și internaționale, cu scopul implementării de proiecte pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a Văii Jiului și al promovării regiunii la nivel local, național, european și global. Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, prezentă în peste 50 de ţări din întreaga lume, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea.
Vă așteptăm cu interes în toate etapele acestui eveniment! Pentru toate activitățile vă invităm să urmăriți paginile de facebook Valea Jiului Implicată și Greenpeace România.

Date de contact: 
Vlad Cătună - vlad.catuna@greenpeace.org, 0754029180 
și Mihai Danciu - valea.jiului.implicată@gmail.com, 0754683112Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 MIRON HORGA03.06.2020,  17:58:52
pentru GREENPEACE :1)Drumul ce face legatura cu SUDUL TARII ce sstrabate defileul Jiului si rezervatia ,nu a afectat habitatul ?? 2)TAIEREA PADURILOR TARII nu afecteaza habitatul? 3)Atunci ,ASA ZISUL DRUM A LUI BASESCU de ce nu poate fi finalizat??V-ati opus la un moment dat realizarii lui ,invocand afectarea habitatului !!???CAND E BINE SI CAND E RAU,din punctul dumneavoastra de vedere ??!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter