04.06.2020,  18:29:50 | 0 comentarii | 583 vizualizari
Uricani / Sprijin PSD pentru mediul de afaceri local
de Gheorghe OLTEANU

În ședința ordinară din iunie a Consiliului Local al orașului Uricani va fi pus în discuție și dezbătut un proiect de hotărâre care-i va bucura negreșit pe administratorii uricăneni de societăți comerciale.

Ideea acordării
unor falicități mediului de afaceri local a apărut ca urmare a prevederilor din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 69 din 14 mai 2020, pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2013 privind Codul Fiscal, precum și pentru instituirea unor facilități fiscale, dar, mai ales, după ce consilierii locali PSD au vorbit cu mai mulți investitori din localitate. Ulterior, aleșii locali pesediști s-au strâns, au discutat și au pus pe hârtie ceea ce au găsit pe teren. Apoi, în 2 iunie, împreună cu primarul Dănuț Buhăescu, a fost redactat și înregistrat, în aceeași zi, proiectul de hotărâre cu numărul 80/120/02.06.2020.

Proiectul de hotărâre
ce urmează să fie dezbătut în ședința de consiliu local de săptămâna viitoare, pentru care Dănuț Buhăescu a semnat deja, în cursul zilei de joi, dispoziția de convocare, prevede  ” a) reducerea impozitului anual pe clădiri cu o cotă de 50 la sută, pentru clădirile nerezidențiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfășurarea unor activități economice către alte persoane fizice sau juridice , după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, proprietarii sau utilizatorii clădirii au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice”. 

La punctul
b) al articolului 1 al proiectului de hotărâre se are în vedere ”scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ teritoriale, după caz, dacă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență ca urmare  a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică”. Articolul 2 al proiectului de hotărâre se referă la o altă facilitate: ”Pentru durata stării de urgență decretate în anul 2020, (consiliul local - n.a) aprobă scutirea de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice de către utilizatorii suprafețelor care au obligații, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice”.

În proiectul de hotărâre,
oamenii de afaceri uricăneni vor constata cu surprindere că a fost stabilit și ce se întâmplă în cazul în care a fost plătit integral sau parțial impozitul anual pe clădiri. ”Împreună cu colegii mei din PSD – mi-a declarat Dănuț Buhăescu -,  mă bucur că am putut întocmi acest proiect de hotărâre care, în comparație cu celelalte care vor fi pe ordinea de zi a ședinței ordinare de săptămâna viitoare, va ieși, negreșit, în evidență. Vă spun sincer că, pentru mine personal, nu există o mulțumire mai mare ca aceea de a fi putut veni în sprijinul mediului de afaceri uricănean cu aceste facilități gândite și elaborate de către consilierii PSD. Și, sunt convins de asta, ele vor fi bine primite, indiferent de culoarea politică a omenilor de afaceri din Uricani”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter