30.06.2020,  22:14:56 | 0 comentarii | 733 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Satisfacţia doamnei consilier local Angela Stoica
de Gheorghe OLTEANU

Un proiect de hotărâre foarte controversat și discutat în ședința ordinară a Consiliului Local Vulcan din 25 iunie a fost acela „privind aprobarea Actului adițional nr.1/ 2020 la Acordul de parteneriat nr. 27055/26.07.2018”. 

În referatul
de aprobare aflăm că un anume domn Daniel Nedelea, președinte al Asociației „Eu și Tu pentru Vulcan”, solicită prelungirea acordului de parteneriat pe care asociația îl are cu Primăria și Consiliul Local Vulcan. Nu știu câți vulcăneni au auzit despre această asociație constituită în urmă cu doi ani la inițiativa doamnei Felicia Portase, consilierul personal al primarului Gheorghe Ile, și al cărei sediu se află în Vulcan, strada Nicolae Titulescu, nr.21, bloc G1, parter. Acolo unde, deasupra ușii de intrare, atârnă un amărât de banner, decolorat și ca vai de el. Locul respectiv, în care funcționează, fără ca vreun înscris să arate asta, sediul organizației PSD Vulcan, i-a găzduit, până să fie alungați de aici, pe membrii filialei locale a PRM.

Consiliul Local Vulcan
a intrat în parteneriat cu asociația non-profit, pentru a-i fi părtașă la derularea unor proiecte cultural-artistice, cu caracter educativ, social, cultural, spiritual și civil în incinta căminului cultural din Dealu Babii. Statutul asociației conturează în mod luminos scopul măreț al acesteia: „Implicarea societății civile din Vulcan în susținerea comunității prin idei, proiecte și acțiuni creative, educative, inovative, caritabile, venite din partea membrilor asociației, care să contribuie la deschiderea comunității municipiului Vulcan către un orizont cât mai larg de comunicare, de colaborare, de identificare și promovare a valorilor locale prin educarea și valorificarea mentalității de cetățean european; toate acestea contribuie la creșterea atractivității urbei noastre prin acțiuni specifice izvorâte din cooperarea membrilor Asociației Eu și Tu pentru Vulcan”. 

Numai că acest
scop nobil nu i-a înduioșat pe consilierii locali vulcăneani care, în lipsa lui Gheorghe Ile, inițiatorul proiectului de hotărâre, au analizat la sânge solicitarea asociației de a-i fi prelungită cu cinci ani șederea în căminul cultural din Dealu Babii. Imobil în care, pretind cei de la asociație, au fost efectuate o serie de investiții din 2018 încoace: s-a introdus apă potabilă, s-a construit o baie, s-a vopsit scena, s-au amenajat spații verzi și s-au plantat pomi. Și, cel mai important, s-a creat un spațiu etnografic și folcloric intitulat Mini-Muzeul Momârlanului. În plus, mai aflăm că „au fost realizate o serie de activități creative și artistice cu elevi, tineri și seniori din municipiului Vulcan”. Nu pot să știu câți vulcăneni au auzit sau au participat la acest gen de acțiuni, dar, dacă așa scrie, așa să fie!

Cea mai pornită
împotriva cererii asociației Eu și Tu pentru Vulcan, de a-i fi prelungită cu cinci an șederea în  căminul momârlanilor din Dealu Babii, a fost doamna consilier local Angela Stoica. Născută și crescută în acest sat. „De ce cinci ani? Nu este normal, ce beneficii a adus?”, s-a întrebat ea retoric. Din punctul dumneaei de vedere, prelungirea cu un an ar fi fost cea mai bună soluție. În plus, doamna Angela Stoica este convinsă că lucrările de la cămin „nu au fost făcute de această asociație, ci de primărie”. Și, deși în față este băgat acest domn Daniel Nedelea, sforile sunt trase, de fapt, de doamna Felicia Portase. 

Împotriva prelungirii
cu cinci ani a dreptului de ședere în cămin a fost și consilierul local socialist Ion Tilea. Venerabilul a fost de părere că doi ani ar fi suficienți. „ Fără alte explicații, a adăugat el, că m-aprind repede!”. Domnul viceprimar Pompiliu Barbu a încercat din răsputeri să facă față asediului verbal potrivnic solicitării asociației. A invocat că, fără intervenția membrilor asociației, căminul ar fi ajuns în paragină și că, cu excepția câtorva localnici, toate activitățile desfășurate la cămin ar fi fost salutate de către momârlanii din zonă. L-a contrazis Angela Stoica. „De ce nu s-a făcut proiectul pentru a fi (căminul – n.a) un centrul al primăriei și al consiliului local, iar nu al organizației ăsteia?”, i-a reproșat ea vicelui. Referire la intervalul de timp 2012-2018 în care căminul cultural din Dealu Babii a fost sub administrarea Consiliului Local Vulcan.     

Ultimul cuvânt l-a
avut venerabilul Spiridon Simion, președinte de ședință. Și dumnealui i s-a părut cam deplasată solicitarea de cinci ani. În plus, „trebuia să știm mai mult despre asociația asta, a fost de părere domnia sa. Trebuia să fi avut în față actul de constituire, statutul, un CUI, acte contabile etc. Or, ce vedem noi aici? Un act adițional și nimic altceva!”. Ca și colegii săi de consiliu, și domnul profesor Spiridon Simion ar fi vrut să-l vadă la față pe careva din asociație. Dacă nu pe acel misterios Daniel Nedelea, atunci măcar pe doamna Felicia Portase, care să fi răspuns întrebărilor și să fi lămurit aspectele neclare apărute în discuții. 

S-a votat amendamentul
doamnei Angela Stoica, după care a fost supus la vot proiectul de hotărâre. Doar nouă voturi i-au fost favorabile, restul fiind împotrivă și abțineri. Doamna consilier ALDE Cristina Iszak a propus ca discutarea proiectului să fie reluată, odată cu aducerea actelor solicitate. Opinia ei a rămas în aer, fiindcă, votul fiind vot, solicitarea Asociației Eu și Tu pentru Vulcan a căzut. „Asta, ca să nu ne mai sfideze doamna Felicia Portase!”, nu și-a mai putut să-și ascundă satisfacția doamna consilier local Angela Stoica.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter