07.07.2020,  02:36:08 | 0 comentarii | 655 vizualizari
Vulcan / Returnări de proiect care nu fac cinste
de Gheorghe OLTEANU

Aleșilor locali vulcăneni li se ridică un mare semn de întrebare: de ce, în ultima vreme, este necesară cam des abrogarea unor hotărări de consiliu local vulcănene? Precizările pe care le primesc nu-i prea mulțumesc, fiindcă se observă lesne că sunt cam subțirele.

În ședința de consiliu
local din luna iunie au fost două asemenea hotărâri care a fost nevoie să fie abrogate. Despre prima, aceea cu acordarea în folosință gratuită a unor imobile către Serviciul Public de Salubrizare-Vulcan, am scris. Acum voi vorbi despre a doua. Cea „privind aprobarea ‹‹Stadiului de fazabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției Refuncționalizarea spațiilor publice urbane din zonele marginalizate și transformarea acestora în locuri de joacă pentru copii››”. Locuri de joacă în Crividia, Zona Micro 3 B ”Dalas”, Centru Vechi (bloc C16) și în Colonia de Jos. Se promite că vor fi locuri de jocuri moderne, cum nu s-a mai văzut în Vulcan, a căror fișă de proiect pentru investiție a fost aprobată de Grupul de Acțiune Locală Vulcan în luna mai a acestui an. 

Dar ce anume
a făcut ca proiectul de investiție să fie returnat? În raportul de specialitate ni se povestește că, de la ADR Vest, „s-au solicitat clarificări privind suprafața totală cuprinsă în documentație, defalcată pe categorii de suprafețe. În urma solicitării, proiectantul a justificat suprafața totală a terenului, respectiv 15.428 mp, existând o diferență de suprafață de 119,58 mp nespecificată concret, reprezentată de fundații aferente împrejmuirii, fundații accese porți și borduri alei, clarificată în baza răspunsului din partea proiectantului”.  

Un consilier liberal
nu s-a mulțumit cu explicația vicelui Pompiliu Barbu, cum că, până acum, s-au derulat zece etape în implementarea acestui proiect și a insistat pe eroarea aceea cu diferența de suprafață de teren.  A încercat să-l ”traducă” ing. Cosmin Capriș de la compartimentul Investiții al primăriei. Explicația acestuia, cum că ar fi vorba de o corelare a extrasului CF, nu l-a convins pe consilier. Dat fiind antecedentele similare, el a solicitat mai multă atenție și profesionalism în faza de pregătire a proiectelor. Orice rabat de la acest aspect nu face decât să ducă la întârzieri și, ce-i mai rău, la returnarea proiectelor. Ceea ce, să recunoaștem, nu le face deloc cinste celor care le întocmesc.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter