15.07.2020,  19:12:12 | 0 comentarii | 618 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Petroșani / „Vinovaţii” de noul suflu edilitar al urbei 
de Corneliu BRAN

Sub coordonarea directă a primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, angajații primăriei și ai societăților care lucrează pe bază de contract cu municipalitatea petroșeneană au desfășurat  săptămâna aceasta o nouă serie de lucrări edilitare și operațiuni care țin de măsuri de combatere și prevenire a COVID-19. Dar să le luăm pe rând…

Spălare cu apă și săpun a celei mai mari piețe din Vale
După acțiunile de spălare cu apă și săpun de la finalul săptămânii trecute din zona Spitalului de Urgență din Petroșani și a centrului civic, primăria a continuat această operațiune. De data aceasta au fost luate la rând Piața Centrală și strada adiacentă acesteia, Nicolae Bălcescu. 
Dis-de-dimineață, operațiunea de spălare a acestei zone centrale a orașului, unde zilnic trec mii de petroșeneni în drumul lor spre piață, a fost supervizată de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. „Armata” de lucrători, periile, săpunul și apa au făcut în vreo două ceasuri „lună și bec” toată strada și trotuarele de pe Bălcescu, precum și toată zona exterioară a pieței. 
„De ceva timp de când se face treaba asta se simte, când bate vântul puternic, precum a fost zilele astea (când afară e și cam rece de parcă n-am fi în luna lui Cuptor), nu mai ne intră praful și nisipul în ochi, precum era în anii trecuți. Este o treabă bună, până la urmă. Bine ar fi ca în toate verile și primăverile să se procedeze la fel, cum am văzut de altfel și prin Germania, unde stă fata mea, când am fost. Așa e civilizat și toți microbii și virușii dispar dacă se procedează așa, nu doar COVID-19. Trebuie continuat și mă bucur să văd astfel de măsuri luate de primăria noastră”, ne-a spus doamna Erica Rosa Schmidt, o pensionară din Petroșani, după cum s-a prezentat, aflată în piață la cumpărături la acea oră.
La fel ca și doamna respectivă ne-a spus și Vasile Iorgu, din Vulcan, aflat de asemenea la cumpărături, care are o părere bună legată de aceste acțiuni: „Am mai văzut pe la știri și prin ziare, dar acum am văzut cu ochii mei, ceea ce face primăria aici este extraordinar. Am vrea și noi la Vulcan, dar niciodată nu s-a făcut treaba asta și când bate vântul te ții de nas și închizi gura, că tot praful îți vine pe tine, inclusiv în ochi. Ar fi bine să se continue treaba asta și să ia exemplu cât mai multe primării. Ca pe dincolo, când le spuneam la unii că noaptea spală cu detergent străzile și zonele centrale, umblate, se uitau la mine ca la felul patru… Acum, să se uite, să vadă, că, iată, și în Valea Jiului avem un exemplu bun”.
După ce operațiunile de spălare s-a încheiat, toată lumea a fost mutată în Parcul Central. Unde, la fel, s-a spălat cu apă și săpun tot ce se putea spăla, alei, bănci și toată zona centrală a celui mai mare parc al orașului. „Facem tot ce putem pentru a opri propagarea acestui nou coronavirus, dar și pentru a avea un Petroșani mai curat, mai frumos, mai sigur din punctul de vedere al sănătății. Așa cum am spus, aceste acțiuni vor continua și vor deveni obișnuință la Petroșani. Mă bucur și de faptul că cetățenii noștri îmi spun că apreciază aceste acțiuni, pentru că toată lumea, ca și mine, își dorește un Petroșani curat și sigur din toate punctele de vedere, inclusiv al sănătății”, a menționat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Covorul de protecție de la noul joc a fost montat
Concomitent cu cele de mai sus, tot în Parcul Central a fost montat în sfârșit covorul de protecție din perimetrul noului joc de copii achiziționat de primărie anul acesta și care, din păcate, n-a avut cum să fie încercat de copii din cauza pandemiei, una dintre măsuri fiind, se știe, închiderea locurilor de joacă până la noi ordine.
Vremea a permis să se facă acest lucru, chiar dacă afară a fost mai rece ca de obicei, n-a plouat, astfel că cei ce s-au ocupat de această lucrare au putut să-și facă treaba. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a mers personal să vadă cum stau lucrurile la aceste spații de joacă din parc. Cu ocazia asta a verificat și dacă fântânii arteziene i s-a dat drumul, fiind mulțumit de faptul că fântâna a fost revopsită și e funcțională.

3 din 5 parcări 
În fine, dar foarte important pentru cei din zona respectivă, cea de-a treia parcare din cele cinci pe care primăria le-a avut în vedere anul acesta cu bani de la bugetul local pe Programul propriu de investiții, este ca și gata. Marți pe la prânz se turna un strat de asfalt la noua parcare de pe Strada Saturn din Cartierul Aeroport și primarul Petroșaniului a mers personal acolo să vadă cum decurge finalul lucrărilor.

Un inginer devotat comunității: Aron Dumitrescu
De punctat și faptul că încă de dinainte de a ajunge primarul „la locul faptei”, de dimineață, destoinicul și implicatul inginer Aron Dumitrescu, cel căruia i s-a încredințat pentru un timp frâiele DADPP, supraveghea atent situația. De când ing. Aron Dumitrescu a preluat frâiele DADPP, orașul a început să se transforme în bine, se vede cu ochiul liber și de la mare depărtare. Bineînțeles, meritul principal îi aparține primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, care nu poate fi decât fericit că are în subordine asemenea oameni devotați comunității petroșenene.
Lucrurile n-au cum să iasă prost, din moment ce atâta lume e mobilizată la aceste parcări și care vor aduce un plus de peste 120 de locuri de parcare Petroșaniului. Desigur, aceasta nu va rezolva definitiv problema locurilor de parcare din cartiere. Însă, dacă se va continua și în anii următori, probabil că la un moment dat nu vor mai fi probleme mari în acest sens. Plus că mai trebuie făcută și câteo curățenie prin parcările care mustesc de mașini scoase la vânzare sau de rable ce zac neridicate. Dar aici trebuie să intervină cu hotărâre Poliția Locală Petroșani. Care suntem siguri că va curăța Petroșaniul de rable.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter