13.09.2020,  15:57:49 | 0 comentarii | 193 vizualizari
Un proiect european, la care au contribuit şi jandarmii hunedoreni, nominalizat de Uniunea Europeană pentru acordarea premiului NATURA 2000!
de Ziarul Vaii Jiului

„LIFE Connect Carpathians” (LCC), un proiect cu finanţare europeană derulat şi în judeţul Hunedoara, în care Jandarmeria Română a fost partener asociat, este  nominalizat pentru premiul Natura 2000 din acest an.

Proiectul „LIFE Connect Carpathians” (LCC), derulat în perioada 2014-2019 de „Fauna & Flora International” (FFI), în parteneriat cu ONG-ul local – Asociaţia „Zarand”, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor și Jandarmeria Română prin Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara, a fost nominalizat în acest an de Comisia Europeană între finaliştii din competiţia pentru acordarea Premiului European „NATURA 2000”.
Nominalizarea reprezintă recunoaşterea muncii desfăşurate de toţi partenerii din proiect pentru atingerea obiectivelor propuse şi contribuţia adusă la protejarea mediului.

Proiectul „LIFE Connect Carpathians” (LCC)
Proiectul „LIFE Connect Carpathians” (LCC) a avut ca principal scop „crearea și menținerea unei reţele regionale funcţionale de arii protejate între Munţii Apuseni şi Carpaţii Meridionali”.
Regiunea denumită „Coridorul Apuseni-Meridionali” este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai importante coridoare ecologice din Europa și constă într-o reţea de situri „Natura 2000” desemnate pentru a proteja acest coridor care permite deplasarea speciilor sălbatice, inclusiv a urşilor şi a lupilor. Din punct de vedere administrativ, coridorul se desfăşoară pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor, Alba, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, dar cu preponderenţă în județul Hunedoara.
Proiectul s-a concentrat asupra îmbunătăţirii conectivităţii funcţionale prin asigurarea şi refacerea habitatelor şi a peisajului caracteristic, cu ajutorul unor „puncte critice de conectivitate”, precum şi asupra promovării unui management responsabil al terenurilor în zonă.
Experienţa acumulată de jandarmii hunedoreni în cadrul proiectului este folosită cu succes în prezent. Un exemplu în acest sens este realizarea şi punerea în aplicare a Procedurii de intervenţie la animale periculoase, un act juridic întocmit în premieră naţională, care transpune „pas cu pas” modul de acţiune al instituţiilor cu atribuţii la apariţia unor astfel de situaţii.

Ce înseamnă premiul european „Natura 2000”?
Acest premiu pan-european recunoaște excelența în gestionarea siturilor Natura 2000 și implementarea acțiunilor de conservare, prezentând valoarea adăugată a rețelei pentru economiile locale și  sporind conștientizarea publicului despre patrimoniul natural valoros al Europei.

Sărbătorirea unui obiectiv comun
Motivul pentru care Comisia Europeană a lansat premiul „Natura 2000” este de a arăta oamenilor ce este rețeaua Natura 2000, cum funcționează aceasta și ce face pentru „conservarea biodiversității Europei”. 
Câștigătorii premiului european „Natura 2000” sunt selectați din cinci categorii diferite, reprezentând cele mai bune povești de succes în păstrarea naturii uimitoare a Europei - conservare, beneficii socio-economice, comunicare, conciliere de interese/percepții și cooperare transfrontalieră și rețea. 
Pe lângă aceste categorii mai există și „Premiul Cetățenilor”, care este o recunoaștere de anvergură al finalistului preferat de către public. Acesta este acordat pe lângă cei cinci câștigători pe categorii.

Decizia aparține publicului
Pe baza listei scurte de finaliști, în care se află şi proiectul „LIFE Connect Carpathians” (LCC), un juriu la nivel înalt - inclusiv reprezentanți ai instituțiilor U.E., autorități locale, părți interesate și organizații active în domeniul conservării naturii - alege câștigătorii premiilor din cele cinci categorii. Într-un proces paralel și independent, câștigătorul premiului cetățenilor este ales prin vot public.
Anunțul tuturor celor șase câștigători se face la Ceremonia de Premiere în sau în jurul „Zilei Natura 2000”.
„În anul 2020 sunt 27 de finaliști, dar putem să câştigăm!”, susțin cu mult optimism reprezentanții jandarmeriei hunedorene
Dacă iubeşti natura şi apreciezi Proiectul „LIFE Connect Carpathians” (LCC), poţi vota proiectul  la adresa https:// natura2000award- application.eu/finalist /4032 şi astfel se va putea promova arealul natural din Coridorul Apuseni-Meridionali la nivel internaţional.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter