13.09.2020,  15:58:39 | 0 comentarii | 317 vizualizari
Vulcan / La toaleta din ”Prelata Verde” poate intra oricine
de Gheorghe OLTEANU

Unul dintre proiectele de hotărâre discutate și aprobate în ședința consiliului local vulcănean din 27 august este și acela ”privind aprobarea Regulamentului de funcționare a pieței agroalimentare Vulcan”.

Prezența lui pe ordinea
de zi a fost lămurită de viceprimarul Pompiliu Barbu prin aceea că „avem un regulament din 2012, dar el trebuie reactualizat cu normele în vigoare”. Norme și reguli care se referă, în special, la creșterea siguranței sănătății celor care se ocupă de comercializarea produselor agroalimentare și a cetățenilor vin la piață. „Piața – se spune în raportul la acest proiect de hotărâre – se constituie dintr-un platou neacoperit în jurul platoului acoperit. Piața este dotată cu un chioșc pentru legume-fructe, un grup sanitar, iluminat electric, apă potabilă și canalizare, bazin pentru spălarea legumelor și fructelor, mobilier specific cu spațiu de depozitare, punct de colectare a deșeurilor rezultate din activitatea comercială și mijloace de intervenție PSI. Piața este sectorizată pentru producători și societăți. Deoarece spațiul este destul de mic, se vor comercializa doar legume, fructe, miere și produse apicole, semințe. Pe platoul închis avem un număr de 14 mese, iar pe platoul deschis 26 de mese”.

Mai aflăm
din acela raport că ”Biroul administratorului este amplasat în imediata apropiere a pieții potrivit planului de încadrare în zonă (anexa nr.1 la regulament), există și locuri de parcare. Regulamentul de funcționare a pieței Agroalimentare Vulcan se va întocmi ținând cont de prevederile regulamentului cadru cuprins la anexa la HG nr.348/2004 și va cuprinde: denumirea și sediul pieței, denumirea administratorului pieței, tipul pieței și categoria de mărfuri comercializate, orarul de funcționare, prezentarea ansamblului pieței și platoului, serviciile prestate  utilizatorilor pieței, drepturile și obligațiile utilizatorilor și administratorului pieței.” 

Trebuie lămurit un lucru.
În Vulcan sunt două piețe agroalimentare, ba trei, dac-o luăm în calcul și pe cea de lângă ”Profi”, folosită când și cum, dar, de ceva vreme,  mai ales ca târg săptămânal. Loc pe care se afla vechea piață a Vulcanului. Dar să vorbim numai despre celelalte două. Statutul pieții cu acoperișul ciuruit nu a fost încă lămurit. Administratorul ei susține că structura metalică și acoperișul îi aparțin pe drept, la fel cum al lui este și terenul pe care se află tarabele. Primăria zice pe dos. Că a ei este structura aceea de metal. Problema se judecă de ani de zile și  de aceea zic că ar fi mai bine să lăsăm pe seama justiției rezolvarea acestei chestiuni. Domnul Pompiliu Barbu crede că, în cele din urmă, primăria va ajunge la o înțelegere cu domnul Marian Coltescu, proprietarul pieței de jos. „Prelata Verde”, piață aflată la câțiva pași, îi aparține primăriei vulcănene, după ce, ani la rând, i-a fost dată în administrare decedatei societăți Pregoterm.

Vara, îndeosebi,
comerțul cu legume și fructe se desfășoară mai mult în afara Prelatei Verzi, decât la tarabele din interioru-i. În urmă cu trei luni luni, o comisie mixtă, DSP și inspectori de la protecția consumatorului, a amendat primăria, fiindcă prelata nu avea trasate liniile de demarcare și nici grup sanitar. Deficiențele au fost remediate, iar acum grupul sanitar, curat ca lacrima, poate fi folosit de oricare persoană din piață care simte nevoia să meargă la veceu. Asta de curând, fiindcă, până acum, veceul era disponibil doar pentru cei care aveau marfă la vânzare. „Neavând toaletă în apropiere, a trebuit să lăsăm veceul și la dispoziția altor utilizatori”, a explicat viceprimarul Pompiliu Barbu. În acest mod, vicele i-a răspuns și consilierului local Plus+ Florin Govor care a sesizat lipsa din regulament a unei taxe de utilizare a veceului din piață.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter