08.11.2011,  09:26:48 | 0 comentarii | 728 vizualizari
Când a minţit? / Atunci sau acum?
de Gheorghe OLTEANU

Buuun! Ia să revedem noi ce-a zis domnul primar Gheorghe Ile la “Gazeta Văii Jiului” de vineri, 6 februarie. Deschidem la pagina a cincea şi, în dreapta sus, citim subtitlul “Nu aparţin de mine”. Ca să vedem cine nu aparţine de el coborâm oleacă pe text şi ne luminăm că e vorba de clubul de fotbal. Ä‚sta nu-i aparţine. Iar Ile ţine să fie cât se poate de clar: “Eu nu am nicio legătură. Sunt ai consiliului”.

Acum, ia să ne uităm noi la documente, ca să vedem dacă-i chiar aşa. Să luăm, bunăoară, dosarul de şedinţă al extraordinarei din 15 octombrie 2008. Care a avut la ordinea de zi trei puncte: Informare privind situaţia economico-financiară a Spitalului Municipal Vulcan; Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de bani necesare deplasării grupului vocal “Doruleţ“ la un festival şi - fiţi atenţi - “Proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii contractului de finanţare în parteneriat între municipiul Vulcan prin Consiliul Local Vulcan, Clubul Sportiv Vulcan şi Theodoros Favatas”. Proiect băgat la interval, ca şi celelalte două, de altfel, de primarul Gheorghe Ile.
Cei care au citit ce am scris la vremea respectivă îşi vor aminti, pro­ba­bil, că proiectul în cauză a fost amânat şi aşa a rămas până la şe­dinţa extraordinară din 12 ianuarie 2009. Atunci, au fost consilieri care au vrut neapărat să ştie cine-i, cu ce se ocupă şi ce vrea acest Favatas. Spre deosebire de troieni care au muşcat-o cu calul acela uriaş de lemn, consilierii vulcăneni au fost curioşi să afle ce-i cu atâta generozitate din partea grecului. Aceiaşi consilieri locali nu s-au îndoioşat nici de argumentele aduse de primar în nota de fundamentare. Cum că “activitatea secţiei de fotbal din cadrul Asociaţiei “Clubul Sportiv Vulcan” este una complexă, prin urmare şi cheltuielile sunt mari, iar sumele alocate de către Consiliul Local sunt insuficiente...”. Asta cu sumele insuficiente chiar că-i bună, după ce-am văzut unde au mers miliardele de lei alocate de consiliu. Nesimţire curată, ce mai!
Dar nu la asta voiam să ajung, ci la contractul de finanţare în parteneriat, pregătit ca anexă la proiectul de hotărâre. Priviţi-l şi dumneavoastră în facsimil şi băgaţi de seamă al cui nume este în stânga jos, acolo unde scrie Consiliul Local Vulcan. Este al lui Gheorghe Ile? Este. Dacă “sunt ai consiliului local”, de ce nu l-a trimis stimabilul pe grec la consiliul local? Să-i fi zis du-te, kir Theo, la consilieri, că fotbaliştii nu aparţin de mine, ci de consiliu. E simplu răspunsul. Acum, că-i groasă şi că de frauda din bani publici a auzit, din dezvăluirile făcute de presă, toată lumea, Ile încearcă să arunce mortul în curtea consiliului local. De parcă Vulcanul e un oraş de proşti. Despre penalul Ioan Dragoş, al cărui nume este de-a dreapta celui al primarului, să nu vă credeţi că nu-şi mai scoate capul în lume de ruşine. Săptămâna trecută, înainte de şedinţa extraordinară de consiliu din 12 februarie, a fost la Căprişoara, în cantonament cu băieţii, şi-mi zicea unul dintre ei că e vesel şi că nici nu se vedea pe el că a băgat-o la penal. Era doar o mască. La şedinţa aceea l-am privit cu atenţie. Era roşu la faţă, nici vorbirea nu era a lui, iar aroganţa şi-o lăsase la intrarea în sală.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter