06.11.2011,  19:31:52 | 0 comentarii | 1088 vizualizari
Incendiar!!! / Cât costă „să fie bine” cu doamna Andreescu de la DSP? (audio)
de Ziarul Vaii Jiului

Printr-un mecanism bine pus la punct de Valeria Andreescu, director coordonator adjunct CSP în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, oamenii de afaceri din Valea Jiului sunt determinaţi să facă o serie de cheltuieli în spatele cărora, la încasare, se află... tot familia Andreescu.

 

Dacă ai o unitate de alimentaţie publică şi te calcă Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, sigur nu e de bine. Nu o spunem noi, ci o spun mai mulţi oameni de afaceri din Valea Jiului. Informaţiile intrate în posesia noastră sunt de-a dreptul cutremurătoare. Citiţi şi vă minunaţi!

 

Cum, n-aveţi HACCP?

Documentăm, de ceva vreme, informaţii legate de modul în care s-au derulat controalele efectuate la diverse unităţi alimentare de către dr. Valeria Andreescu, actualmente director coordonator adjunct al instituţiei. În urma controalelor, care oricum nu pot ieşi bine, doamna dr. Andrescu constată cu stupoare că firma ce deţine spaţiul comercial nu a implementat sistemul de management al siguranţei alimentelor, adică HACCP. Tot dumneaei vine cu soluţia salvatoare: trebuie neapărat să primiţi consultanţă pentru implementarea acestui sistem de la o cunoştinţă de-a mea, domnul Decebal Peic, administratorul SC Alconsulting SRL Ștei, judeţul Bihor. Drept urmare, omul de afaceri se conformează, contactează prietenul doamnei Andreescu şi primeşte foarte rapid şi factura: în jur de 50.000.000 de lei vechi. Suma depinde, de fapt, de specificul activităţii. Asta nu înseamnă că serviciile oferite de persoana recomandată îi oferă şi certificarea HACCP, ci doar că a fost consultat în vederea implementării HACCP. Drept urmare, după o singură vizită de-a doamnei Andreescu, omul trebuie să verse suma în contul prietenului doamnei director.

 

De unde ştim noi că Peic e prieten cu Andreescu?

Suntem chiar siguri. L-am sunat, ieri, pe Decebal Peic şi i-am relatat că deţinem un restaurant şi un motel în Straja. Și că doamna Andreescu ne-a recomandat să luăm legătura cu dumnealui pentru HACCP. Jovial, Peic ne-a promis că ne rezolvă şi chiar o va suna pe doamna Andreescu să îi relateze că l-am contactat. Ne-a asigurat că, dacă lucrăm cu firma dumnealui, „o să fie bine” şi cu doamna Andreescu. Adică o va suna chiar dumnealui şi îi va spune că ne-am conformat recomandării. Mai grav, Peic ne-a confirmat că mai toate unităţile din Valea Jiului au lucrat cu dumnealui. După tonul vocii, părea că nu e vreo problemă că doamna Andreescu ne-a recomandat (a se „citi” impus) să lucrăm cu firma dumnealui. Adică faptul că e o practică să îi fie trimişi clienţi chiar de către directorul adjunct al DSP. Ascultaţi integral, pe www.zvj.ro, înregistrarea convorbirii cu Decebal Peic, administratorul firmei recomandate călduros de dr. Valeria Andreescu.

 

Cum te mai forţează doamna Andreescu să cheltui bani

Din păcate, treaba cu HACCP nu e singura metodă prin care oamenii de afaceri din Vale sunt puşi la plată. În urma unui control, aceeaşi doamnă îţi recomandă „ca să fie bine” să cumperi musai materiale de curăţenie şi substanţe dezinfectante. Și, desi­gur, treaba asta nu se poate întâmpla de oriunde. Ci tocmai de la unitatea Socom Unirea nr. 148, situată în vecinătatea poştei din cartierul Aeroport din Petroşani, unitate pe a cărei firmă scrie chiar „Materiale de curăţenie şi substanţe dezinfectante”. Am verificat, în rândul altor chiriaşi de la Socom Unirea, a cui este unitatea nr. 148. Răspunsul a fost, la unison: a doamnei Andreescu. Magazinul nu funcţionează ca unitate a SOCOM Unirea, ci în chirie. Fiind, din câte ni s-a spus, închiriat de una din firmele deţinute de fiul directoarei adjuncte de la DSP Hunedoara. Că proprietarii de spaţii cumpără materiale de curăţenie ori dezinfectante e chiar ok. Că trebuie să le cumpere la preţuri piperate, tocmai de la un magazin de la care firele duc tot la familia Andreescu, e chiar penal. Lista celor ce cumpără în cantităţi însemnate este, în mare parte, identică cu cea a firmelor controlate de către DSP. Cine e curios, vreun organ de control adică, poate chiar să verifice.

 

Și asta nu e tot

Dacă ai fost controlat de către DSP, trebuie să-ţi şcolarizezi angajaţii. Și asta nu se poate face chiar oriunde, ci doar la firma la care, aţi ghicit, cursurile sunt predate de doamna Andreescu. Confirmarea se află (şi) în declaraţia de avere a doamnei doctor. Anul trecut a realizat 60.000 de lei (şi) din activitate didactică.

 

 

Ascultă mai jos înregistrarea audio a convorbirii cu administratorul firmei recomandate de directorul adjunct al DSP Hunedoara.


Negociem pacea cu intermediarul DSP
Asculta mai multe audio Evenimente

 

Firmele controlate trebuie să facă achiziţii de la acest magazin.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter