23.09.2020,  21:32:55 | 0 comentarii | 425 vizualizari
Vulcan / Angela Stoica a cerut o mai mare transparenţă în privinţa derulării și a rezultatelor proiectelor care-i privesc pe romi
de Gheorghe OLTEANU

Un proiect de hotărâre dezbătut și votat în ședința de consiliu local din luna august i-a ridicat câteva semne de întrebare consilierului local Angela Stoica, propusă de PPU (social-liberal) ca și candidat la funcția de primar al municipiului Vulcan.

De fapt, însăși
denumirea proiectului care se referă la „aprobarea încheierii Acordului de Parteneriat în vederea implementării activităților aferente proiectului ‹‹Măsuri active în SDL Vulcan››” are în el un oarece iz de mister. Destinat, se menționează în referatul de  aprobare, reducerii numărului de comunități marginalizate (romă și non-romă) aflate în risc de sărăcie și de excluziune socială din orașe cu peste 20.000 de locuitori, cu accent pe cele cu populația aparținând minorității roma, proiectul vizează măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului DLCR. În cadrul proiectului a fost întocmită „Strategia pentru Zonele Urbane Marginalizate - SDL ptr. ZUM-uri. Această strategie cuprinde o serie de măsuri ‹‹hard›› și ‹‹soft›› care trebuie implementate din diferite surse/progreame de finanțare”.

În mod sigur
că, la citirea proiectului de hotărâre care conține nici nu am mai numărat câte prescurtări, au fost destui consilieri locali vulcăneni cărora li s-au pus creierii pe bigudiuri. Este al nu mai știu al câtelea proiect de hotărâre discutat la Vulcan având ca temă scoaterea din sărăcie și din excluziune socială a populației de etnie romă, fără să se amintit măcar o dată despre rezultatele și efectelor celor anterioare. Ceea ce te duce cu gândul că graba cu care ele devin proiecte de hotărâre se face numai și numai pentru atragerea fondurilor bănești, deloc de neglijat, posibil, puse la bătaie.

Cea care a spart
gheața și s-a întrebat, pe bune, „ce face proiectul acesta?” a fost consilierul local PPU (social-liberal) Angela Stoica. Mai mult, dumneaei a vrut să știe „cine-i acest institut cultural din Timișoara și cu ce ne alegem în urma acestui proiect?”. Nu au lămurit-o mai deloc nici explicațiile cum că este vorba despre un ongeu timișorean care „a avut punctajul cel mai mare și care e specializat în inovare socială pe problema romilor”, care urmează să facă anchete sociale, să se ocupe de romii care nu au carte de identitate sau ai căror copii nu merg la școală. Ar trebui ca, din câte cazuri sunt în Vulcan, să ni se aducă la cunoștință măcar rezolvarea unuia, a solicitat dumneaei. Bătaie spre situațiile anterioare în care proiecte asemănătoare au fost votate, pentru ca, după aceea, să nu se mai știe nimic despre modul în care s-au desfășurat și finalizat.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter