07.11.2011,  20:43:24 | 0 comentarii | 882 vizualizari
Harta politică a CNH SA
de Ziarul Vaii Jiului

Articolele noastre anterioare au lămurit, credem, că la Compania Naţională a Huilei – atribuită, potrivit negocierilor „de la centru”, pesediştilor – politica face şi desface. În ordine, politica de nepotisme a lui Nicolae Drăgoi, politica PD-L şi, undeva la coadă de tot, politica PSD – aripa vestică. Nu ştim câte cumnate are în total generalul-marionetă Nicolae Drăgoi, zis „Nicu C.A.P.” (de la Complexul de Alimentaţie Publică al lui Coltescu, probabil), dar ştim şi v-am informat deja că prima măsură care va revoluţiona mineritul a fost cea privind avansarea propriei sale cumnate. Nu vom mai zăbovi prea mult asupra acestui aspect şi nici asupra numirilor făcute la vârful Companiei întrucât ieri, la acest capitol cel puţin, Drăgoi pare să se fi li niştit puţin. Este însă interesant de ana lizat cu ce barabe politice şi momârlani asemenea conduce Drăgoi soarta huilei sortate ori ba.

 

Lonea - PSD.  La EM Lonea, printr-un plan inspirat (poate) al ex-generalului Surulescu, director este – cel puţin deocamdată – ing. Nicolae Preda, consilier local PSD. După ce s-a văzut ajuns politic pe plan local, Preda a lăsat-o mai moale cu partidul. Mai apoi, când i-a venit „scadenţa” lui Suru, Preda s-a trezit că, de fapt, el e pesedist până-n măduva oaselor, citeşte dimineaţa din Geoană, la prânz din Iliescu şi seara, după caz, din Năstase ori Oprescu.

Chiar dacă poate să pară incredibil, suntem în măsură să demonstrăm că până şi liberalul Surulescu a avut mai multă grijă de pesedişti decât pesedistul Drăgoi (care, apropo, în campania de generale cică a luptat intens pentru de putatul Cristian Resmeriţă – pe la vreo două manifestări de stradă, în ziua alegerilor şi... cam atât). 

 

Petrila - PSD + PD-L. Director suspendat al EM Petrila este Aurelian Necula, un apropiat al PSD. Nu ştim cu certitudine dacă Necula este membru cu adeziune, dar ştim sigur că PSD l-a propus, în urmă cu ceva vreme, pentru un post la coordonarea societăţii de interes local Edil Urban Serv SA Petrila. 

Director plin la Petrila este, la acest moment, Paulian Furtună, un individ care, la noi, figurează în carneţelul portocaliu. Intenţionat am vrea să vă rea mintim despre acest Furtună faptul că singurul mare fâs din activitatea sa a fost acum câţiva ani. Când l-a prins şi amendat miliţia pe motiv că împărţea electorale cu Năstase la casierie.

 

Livezeni - PD-L. În cazul în care aveaţi vreun dubiu, vă confirmăm noi faptul că şi Valter Sienerth, directorul EM Lizeveni, e tot în carneţelul portocaliu. Și el a rezistat, cu stoicism, mandatului liberal al huilei. Rămâne de văzut cum va supravieţui mandatului de dezvăluiri pe care i le va dedica, fără menajamente, cotidianul nostru.

 

E.P.C.V.J. - PD-L (ex. PSD, ex-PD). Atunci când nu ia aminte cum se spală huila, Cristian Bădulescu, directorul E.P.C.V.J., e traseist politic. Când la PD, când la PSD, când la PD-L. Dar e mereu în fruntea spălării huilei şi, of course, în fruntea bucatelor politice.

 

Vulcan - PNL. Cel puţin pe motive de rudenie, pe Dan Iosif Surulescu, directorul EM Vulcan, îl bănuim că e liberal. Că doar n-o fi social-democrat. 

 

Paroşeni - PSD. Gabriel Jurcan, directorul EM Paroşeni, fostul şef al generalului-marionetă Drăgoi, îşi plănuise pentru azi, probabil, o zi ceva mai liniştită decât cea de ieri. Pen’ că ieri l-am dovedit că, la sfatul lui Drăgoi, a devenit pesedist cu acte în regulă la organizaţia Aninoasa şi, deşi nu i se uscase nici cerneala pe carnet, a primit şi-o funcţie în PSD. Jurcan a făcut pe apoliticul deşi, din câte ne amintim, a mai lecturat şi el Năstase şi Iliescu la viaţa lui, pe vremea generalului de tristă amintire Purcaru.

 

Lupeni - PNL. La Lupeni, în patria regională a PSD, de unde-i vin lui Drăgoi ordinele pe linie politică şi lista de protejaţi pe fax, exploatarea minieră este condusă de liberalul Cristinel Purcaru Dănciulescu. El e secondat, pe mandat pedelisto-pesedist, de Mircea Sorin Ivan. Care nu ştim ce apartenenţă are, ori dacă are, dar ştim că a fost ocupant al unui post cheie în CNH pe mandatul liberal. Aşa că, e clară treaba, nici dumnealui n-o fi chiar social democrat. Deşi, mă rog, nu se ştie...

 

Uricani - PNL (în curs de convertire la PSD). Adrian Petru Petrar, proaspăt uns director peste tot cărbunele exploatat ori în curs de exploatare la EM Uricani, e penelist cu vechime. Săgeata vieţii, adică generalul-marionetă Drăgoi, l-a aruncat pe această funcţie după ce dumnealui s-a jurat pe tot ce a găsit pe aproape că se face pesedist. Nu ştim dacă s-a făcut, dar nici nu credem că e vreun câştig colosal pentru o organizaţie PSD, oricare ar fi ea.

 

PSD. La SCSM Salvamin, locul 1 fără coroniţă este ocupat în continuare de Eugen Adrian Șink. Fără merite deosebite în campanie, pe Șink postul de director la SCSM l-a costat doar un drum până la sediul organizaţiei PSD Petroşani. Unde, după ce l-a certat puţin nea’ Resiga, Șink s-a făcut, din nou, cu carneţel roşu de partid. Despre Șink se vorbeşte că ar mai fi fost în partid, în acelaşi partid, dar nu pe vremea nasoală a opoziţiei. Numai şi numai din respect pentru rolul important pe care onorabila doamnă Șink îl are la nivelul comunităţii, ne facem că asta e tot ce ştim.

 

Urmează,...
...după toate probabilităţile, debarcarea numiţilor Mihail Stoicescu – director comercial, Florica Drăgulescu – director Resurse Umane şi Petre Drăgoescu – director SSM la CNH SA. Cum mai merge bursa pariurilor? Vă spunem noi. Drăgulesca zboară, încă se mai licitează cine-i ia locul (oricum cele mai mari şanse le au nişte persoane din vest), de Stoicescu se întreabă deja toată lumea pe cine mai caută pe la CNH SA (una din variantele de înlocuire fiind Sienerth care, se pare, speriat de responsabilităţile cuantificabile ale funcţiei, ar fi declinat oferta), iar Drăgoescu va ajunge cel mai probabil pe postul (deja vacant) de inginer şef SSM la E.P.C.V.J. Cine-i va lua locul? Probabil Voicu Jurcan, fratele proaspătului pesedist Gabriel Jurcan, actualmente (de Voicu vorbim) inginer şef Producţie Investiţii la EM Uricani. Cine mai doreşte să prindă câte-o funcţie? Nu avem încă informaţii complete. Celor interesaţi le putem da însă sfatul să stea pe la uşile filialelor PD-L. Care iese fericit, e ca şi numit. Care nu, la coadă la PSD. Ca o soluţie de rezervă. Vom reveni.

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter