16.10.2020,  06:53:14 | 0 comentarii | 991 vizualizari
Comunicat de presă / ”Linia verde de autobuze electrice între Petrila – Petroşani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani Green Line Valea Jiului – Componenta 2”
de Ziarul Vaii Jiului

Vezi comunicat aici

 Parteneriatul dintre Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Vulcan (lider), Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Petrosani (membru), Unitatea Administrativ Teritoriala Orasul Aninoasa (membru), Unitatea Administrativ Teritoriala Orasul Petrila (membru), Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Hunedoara (membru), Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Lupeni (membru), Unitatea Administrativ Teritoriala Orasul Uricani (membru), va informeaza că începând cu data de 09.08.2019 se derulează Proiectul  “Linia verde de autobuze electrice între Petrila – Petroşani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani Green Line Valea Jiului – Componenta 1”, cod MySMIS 122120, finanțat prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020, AXA PRIORITARĂ 3, PRIORITATEA DE INVESTIŢII 4E Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele, inclusiv promovarea mobilitatii urmane multi modale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul specific 3.2- Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă, al cărei beneficiar este Parteneriatul dintre Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Vulcan (lider), Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Petrosani (membru), Unitatea Administrativ Teritoriala Orasul Aninoasa (membru), Unitatea Administrativ Teritoriala Orasul Petrila (membru), Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Hunedoara (membru), Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Lupeni (membru), Unitatea Administrativ Teritoriala Orasul Uricani (membru).

Obiectivul general al proiectului

Obiectivul general al proiectului „Linie verde de autobuze electrice intre Petrila-Petrosani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani – Green Line Valea Jiului” este reprezentat de reducerea emisiilor de carbon in localitatile urbane din Valea Jiului, conform Planului de Mobilitate Urbana Durabila, inclusiv promovarea mobilitatii urbane bazata pe utilizarea transportului public auto de calatori, nepoluant, imbunatatit, si reducerea numarului de deplasari cu transportul privat cu autoturisme.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. OBIECTIVUL SPECIFIC 1. Dezvoltarea si modernizarea infrastructurii necesare infiintarii unui serviciu de transport public auto de calatori durabil, atractiv si eficient prin extinderea depoului care va fi infiintat in Municipiul Vulcan in cadrul Componentei 1 cu parte de dotari, constructia/reabilitarea/modernizarea a 34 statii de calatori si reabilitarea unui drum de acces pentru statia de incarcare.

Asigurarea unei infrastructuri de calitate va genera rezultate precum cresterea numarului de pasageri pe unitate de transport si a utilizatorilor care vor opta pentru transportul public urban, in detrimentul celui cu autoturisme personale.

2. OBIECTIVUL SPECIFIC 2. Asigurarea unui transport public auto modern si nepoluant si incurajarea transportului privat alternativ prin achizitionarea unui numar de 18 autobuze electrice si infiintarea a 18 statii de incarcare autobuze la depou si 4 pe traseu/la capatul traseului (2 Aninoasa, 1 Uricani si 1 Petrila), determinand astfel reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si gaze poluante si cresterea calitatii vietii in regiunea Valea Jiului. Indeplinirea prezentului obiectiv va conduce la reducerea semnificativa a gazelor cu effect de sera generate de transportul rutier atat public, in mod direct, cat si a celor generate de transportul rutier cu masina personala, prin cresterea numarului de persoane care vor opta pentru transportul public de calatori.

3. OBIECTIVUL SPECIFIC 3. Optimizarea transportului public urban din regiunea Valea Jiului prin implementarea unor sisteme de transport inteligente, respectiv Subsistem AVL - Solutie de monitorizare si dispecerizare vehicule, Subsistem de E-ticketing – solutie de taxare bazata pe utilizarea cardului contactless si bilete de hartie, Subsistem de informare calatori in vehicul - panouri de informare intehnologie LED si infotainment; Subsistem de numarare calatori in vehicul; Subsistem de securitate - solutie de monitorizare video la nivelul vehiculului). Prin implementarea sistemelor inteligente de transport, vor fi create conditiile unor servicii, accesibile, eficiente, in conditii de confort si siguranta, care contribuie la cresterea calitatii vietii si la dezvoltarea economica.

4. OBIECTIVUL SPECIFIC 4. Asigurarea informarii si publicitatii proiectului si a obiectivului investitiei prin materiale si actiuni de promovare/constientizare specifice. Prin implementarea activitatilor de informare si promovare, va creste numarul de pasageri care vor utiliza transportul public si a celor care vor utiliza transportul electric individual.

 

            Valoare totală de 46.017.326,14 lei , din care  39.117.671,69 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

            Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 09.08.2019 – 31.12.2020.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter