20.10.2020,  00:43:26 | 0 comentarii | 1009 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Ile, în retragere, l-a asigurat pe noul primar Cristian Merișanu de încrederea și sprijinul PSD
de Gheorghe OLTEANU

Ieri, la ora 14.30, exact la ceasul planificat, în sala de ședințe a Primăriei Vulcan s-a petrecut momentul atât de așteptat după alegerile locale din 27 septembrie: aducerea la cunoștință a validării mandatelor de consilier local ale celor care vor ocupa, dacă nu vor interveni situații neprevăzute, funcția aceasta timp de patru ani de acum încolo. Ca și recunoașterea mandatului valid al primarului nou ales.

 

Conform noilor

reglementari legale, după cum m-a lămurit jr. Gabriel Velea, secretarul primăriei vulcănene, de data aceasta nu a mai fost necesară prezența unui judecător. Ședința a fost deschisă de domnul subprefect Breteanu Ovidiu-Dorel, care a făcut cunoscut că, din 19 mandate de consilier local înaintate spre validare instanței de judecată, 17 dintre ele au îndeplinit condițiile legii, spre a fi validate. Cele două mandate rămase în aer sunt cel al lui Merișanu Ion Cristian și al lui George Bălțatu. O recomandare pentru partidele ai căror candidați nu au intrat în consiliul local: nu vă bucurați! Citiți mai departe! Cei doi au renunțat de bună voie la mandatele de consilier local. George Bălțatu, fiindcă va merge pe un post mai bun, iar Cristian Merișanu, pentru că urma să fie numit legal în funcție de primar.

 

Tradiția e ca

ședința în care consilierii locali și primarul primesc pâinea și cuțitul să fie condusă de cel mai vârstnic consilier local, acompaniat de doi dintre cei mai tineri. Așa că, în capul mesei, au stat pesedistul veteran Dan Petre Petculescu, împreună cu Daniela Pătrașcu și Silviu-Aurelian Coltescu. Doamna de la USR și domnul de la ProRomânia. În continuare, jr. Gabriel Velea a dat citire sentinței civile prin care Judecătoria Petroșani  a validat mandatele aleșilor locali vulcăneni. Un caz aparte a fost cel al liberalilor Dănuț Anghel și Constantin Claudia-Simona. În absența unei hotărâri definitive emise de Biroul Politic PNL al județului Hunedoara, privind excluderea lor din acest partid, instanța le-a validat mandatele de consilier local. De la cei doi am aflat că ei au contestat, în termenul legal de trei zile, hotărârea șefilor liberali județeni, acest lucru fiind, acum, examinat de către o instanță de judecată.

 

Depunerea jurământului

de consilier local s-a făcut în ordine alfabetică. Exact așa o să vi-i numesc și eu pe cei care de acum încolo, stimați vulcăneni, vă vor reprezenta în legislativul local: Alstani Ileana, Anghel Dănuț, Barbu Pompiliu, Băncilă Dorina, Coltescu Silviu-Aurelian, Constantin Claudia-Simona, Feszner Ștefan-Florin, Hisem Adrian-Laurențiu, Ile Gheorghe, Marinescu Dan-Constantin, Miclea Romeo-Horațiu, Pătrașcu Daniela, Petculescu Petre-Dan, Șiriteanu Herțug Adrian, Socaci Malvine, Tătaru Liviu-Constantin și Vrabie Florin-Petrișor. Sunt 17, pentru cei care i-au numărat în gând. Ceilalți doi până la nouăsprezece, numărul de consilieri locali pe care-i are Vulcanul, vor fi cunoscuți la prima ședință ordinară de consiliu local. Posibil pe 29 octombrie, dacă nu mai repede.

 

Mergem mai departe

Tânărul consilier local Coltescu Silviu-Aurelia a dat citire, mai apoi, unei lungi sentințe civile prin care Merișanu Ion Cristian a fost validat în funcția de primar al Vulcanului. Au urmat jurământul noului primar  și un moment emoționant. Gheorghe Ile, și el purtând o eșarfă identică, dar pe care și-a dat-o jos imediat după ce Cristian Merișanu a preluat puterea locală, i-a înmânat urmașului său cheia de aur a municipiului Vulcan. Gheorghe Ile l-a asigurat de sprijinul și încrederea PSD-ului, în condițiile în care eforturile sale vor fi canalizate spre bunăstarea municipiului, creșterea nivelului de trai al locuitorilor, spre menținerea ordinii, disciplinei și a curățeniei. „Am încredere în domnul Merișanu - a grăit bătrânul cu o voce uimitor de puternică -, pentru că-i cunosc și părțile bune, și părțile rele”.

 

Cristian Merișanu a primit

bucuros cheia de aur și le-a mulțumit tuturor vulcănenilor, nu numai celor din sala de ședințe. Dar, mai întâi, l-a amintit pe de acum fostul primar pe care l-a și felicitat pentru cei șaisprezece ani de stat pe această funcție. Le-a promis oamenilor că ușa lui va fi deschisă pentru oricare dintre cetățeni, așa cum de fapt, a fost și pe când el era viceprimar. A reiterat apelul făcut consilierilor locali, indiferent de culoarea politică, de a-i fi alături „într-o alianță pentru Vulcan, nu pentru primar”. Cristian Merișanu consideră că, de acum încolo, este nevoie de proiectele pe care fiecare le-a promis în campania electorală și că trebuie făcut ceea ce doresc cetățenii.

 

Și cu asta

cam gata pentru astăzi. Unii vor fi fost curioși să afle numele noului viceprimar. Ieri nu s-a pomenit nimic despre asta, iar pe mine nu m-a mirat deloc. Procedura de numire și de învestire în funcție a acestuia va avea loc în proxima ședință ordinară de consiliu local. Tot undeva spre sfârșitul acestei luni. Așa că nu vă faceți probleme. Cel de-al douăzecilea perpetuu consilier local, cum îmi zic eu însumi după zeci de ani petrecuți la astfel de ședințe, vă va relata negreșit atât cine va fi să fie noul vice, cât și ce se va mai petrece atunci.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter