22.10.2020,  23:25:44 | 0 comentarii | 606 vizualizari
Uricani / ​​​​​​​„Suntem între ciocan și nicovală!”
de Gheorghe OLTEANU

În discuțiile purtate la ADI Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor, Uricaniul s-a opus, împreună cu celelalte administrații publice locale din Valea Jiului, majorării tarifului în zona de colectare 4. Ca atare, având în vedere eșecul discuțiilor negocierilor, începând de joi SC Supercom, o firmă de prestigiu în domeniu și care a avut o activitate ireproșabilă în Valea Jiului, a reziliat contractul pe baza căruia opera în această zonă.

 

SC Supercom și-a

motivat demersul prin aceea că depășise data scadentă, 31 iulie, până la care ar fi trebuit să aplice prevederile OUG  74/2018. Prevederi care impun un tarif diferențiat pentru deșeuri menajere și un altul pentru deșeurile reciclabile. Lucru care, evident, înseamnă costuri suplimentare pentru societate și pe care aceasta ar fi urmat să și le recupereze prin majorarea prețului la tona de gunoi colectat și transportat din localitățile din Valea Jiului, componente ale zonei 4.

 

Prin refuzul de

a accepta tariful prezentat de către Supercom, care ar fi de două ori și jumătate mai mare decât cel de până acum, primarul Dănuț Buhescu este de părere că, la fel ca și celelalte localități, Uricanul de află „între ciocan și nicovală”. „Ca să nu avem gunoi, spune el, trebuia acceptat prețul acela, iar ca să ai unul mai mic, nu ți-l mai ia!”. Ca atare, pentru perioada care urmează, și el, ca și ceilalți omologi ai lui, se gândește la fel de fel de soluții, menite să reducă din impactul pe care l-ar avea încetarea colectării deșeurilor menajere pentru o perioadă de timp nedeterminată.

 

Dănuț Buhăescu știe

că, într-o asemenea situație, ADI Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor trebuie să organizeze o nouă licitație, pentru desemnarea unui nou operator care să ia în primire zona 4 Valea Jiului. „Numai că procedura poate să dureze și șase luni de zile – spune îngrijorat Dănuț Buhăescu -, caz în care în fiecare primar trebuie să găsească rapid soluții pentru a nu-și îngropa orașul în gunoaie. Ceea ce, credeți-mă, nu este un lucru ușor!”. Chiar va fi de urmărit nu doar la Lupeni, ci în toată Valea Jiului, prețul la care va opera noua firmă de salubrizare, oricare ar fi aceasta. Căci dacă este mai mare decât cel practicat de Supercom, atunci toată vânzoleala aceasta a fost în zadar.



Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *










* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227






Publicitate
Newsletter