26.10.2020,  21:04:40 | 0 comentarii | 744 vizualizari
Vulcan / ​​​​​​​Putea fi inițiat unul mai puțin înaintat în vârstă
de Gheorghe OLTEANU

Joi dimineață, a avut loc prima întrunire - oficială, să-i zic așa – a noilor aleși locali vulcăneni. Dar nu într-o ședință ordinară, cum mulți s-ar fi așteptat, ci cu ocazia uneia extraordinare.

 

Referatul secretarului

general al municipiului Vulcan prin care s-a motivat „necesitatea convocării acestei ședințe extraordinare de îndată a consiliului local” - scrie în Dispoziția nr.951/2020 semnată de primarul Merișanu Cristian-Ion și contrasemnată de secretarul general Velea Gabriel - poartă numărul 32978/22.10.2020. Ordinea de zi a ședinței a conținut cinci proiecte de hotărâre, ale căror discutare și aprobare nu mai sufereau amânare. De aici și necesitatea acestei „ședințe extraordinare de îndată”. Nu înțeleg de ce, dacă a fost extraordinară, a mai trebuit să fie și de îndată, dar asta e!

 

La ședință au fost

prezenți 16 consilieri locali din 19 câți are Vulcanul. Doi care au lipsit sunt de la ProRomânia. E vorba despre cei care vor fi validați în locul lui Cristian Merișanu și al lui George Bălțatu, și ale căror nume le vom ști la sfârșitul acestei săptămâni. Al treilea absent este veteranul pesedist Dan-Petre Petculescu. Pe care, având în vedere primul punct de la ordinea de zi, primarul îl propusese să fie președinte de ședință în lunile octombrie, noiembrie și decembrie. Domnia sa lipsind, alegerea lui Cristian Merișanu s-a îndreptat spre Pompiliu Barbu. 

 

Dacă ar fi

să ținem seama de vârstă, mai „tânăr” cu vreo trei ani ca Dan Petculescu este consilierul local Gheorghe Ile. Numai că, dacă e să judecăm drept, chestia cu numirea ca președinte de ședință a celui mai vârstnic consilier local este, de fapt, o tradiție. Valabilă, să admitem, la ședința de validare primarului, a aleșilor locali și la constituirea consiliului local. În rest, legea nu vorbește nicăieri de treaba asta. În raportul de specialitate scrie clar că: „Potrivit art.123, alin. (1) din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ, după declararea ca legal constituit, consiliul local alege dintre membrii săi un președinte de ședință, pe perioadă de cel mult trei luni, care conduce ședințele consiliului și semnează hotărârile adoptate de acesta. Președintele de ședință se alege prin vot deschis cu majoritate simplă și va semna hotărârile adoptate de consiliul local”.

 

Altfel spus,

s-o nu mai lungesc, primarul Cristian Merișanu ar fi trebuit ca, în acest caz, s-o lase mai moale cu tradiția, să fi spart gheața și să fi făcut, din prima, o propunere nu neapărat șocantă. Dacă tot e să se fi petrecut o schimbare în Vulcan, sunt de părere că, în locul unui vârstnic, ca președinte de ședință, până la sfârșitul anului, i-ar fi stat mai bine unui consilier local tânăr care, astfel, ar fi putut fi inițiat în chestiunile care țin de legislativul local. Ca să nu mai zic de semnalul pozitiv pe care acest gest l-ar fi dat electoratului vulcănean.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter