03.11.2011,  09:21:24 | 0 comentarii | 710 vizualizari
(AUDIO) Primarul-turnător Resmeriţă a schimbat-o ieri pe directoarea dr. Mateescu, cea care a dat sănătate la tot Lupeniul
de Ziarul Vaii Jiului

În cât timp vor transforma turnătorul Lupaşcu, alias Resmeriţă, şi maneliştii-analişti de la TV Parâng Spitalul Municipal din Lupeni într-o vacă de muls a clanului PSD, gen Clubul Sportiv Minerul Lupeni?

 

Ieri, schimbarea din funcţie a managerului Spitalului Municipal Lupeni, dr. Mariana Mateescu, s-a făcut cu scandal, pornind de la angajaţii care au protestat în cor şi culminând cu partea în care reporterii de la Ziarul Văii Jiului au fost invitaţi afară cu gardienii, primarul municipiului Lupeni dovedind încă o dată o totală lipsă de transparenţă.
Astfel, de astăzi, manager al Spitalului Municipal Lupeni este dr. Dorel Neamţu, despre care mai toţi angajaţii susţin că ar fi incompetent, răzbunător etc. Noi nu băgăm mâna în foc că chiar aşa ar fi. Însă poate de aceea reprezintă soluţia ideală pentru Cornel Resmeriţă, căruia îi trebuie un om slugarnic, nicidecum un bun conducător.

 

Angajaţii sunt revoltaţi de decizia primarului-turnător Resmeriţă de a o schimba din funcţie pe aceea care a scos spitalul din obscuritatea şi mizeria în care se afla: „Vom protesta aici, pe scările spitalului! Nu se poate ca un om ca doamna Mateescu să fie schimbat din funcţie. Când la Petroşani se mânca fasole, la Lupeni pacienţii aveau în meniu carne. De când este ea, tot timpul s-au dat salariile la timp, am primit bonuri de masă, am avut medicamente tot timpul şi programe de investiţii. Acum a venit Neamţu ca să falimenteze spitalul, fiindcă el nu este în stare să conducă. Știe doar să asculte şi să  joace cum cântă alţii”.

Mai mult, angajaţii Spitalului Municipal Lupeni sunt de părere că reprezentanţii administraţiei publice şi-au bătut joc de ei, chemându-i să le aducă la cunoştinţă o hotărâre deja luată.
„Ne-au chemat aici ca să ne spună că o schimbă pe doamna dr. Mateescu, deşi au spus să venim ca să votăm. Părerea noastră văd că nu contează absolut deloc. Tot ei fac numai ce vor. Nu este corect să nu se ţină cont de părerea a peste 250 de angajaţi, este strigător la cer şi bătaie de joc. Doamna Mateescu este cel mai bun manager pe care l-a avut spitalul Lupeni vreodată şi nu cred că în acest domeniu îşi au loc orgoliile personale ale domnului primar”, susţine una dintre angajatele SML.
Totodată, angajaţii sunt de-a dreptul îngroziţi că vor rămâne fără loc de muncă, odată cu venirea lui Dorel Neamţu la cârma instituţiei spitaliceşti.
„A fost o singură zi manager (dr. Neamţu – n.r.) şi atunci ne-a şi tăiat bonurile de masă, deşi sunt drepturile noastre. Asistentele de la ginecologie nici măcar nu au venit la această şedinţă, deoarece au fost ameninţate. Iar dr. Neamţu ne-a ochit pe toate cele care am spus pe faţă că nu-l vrem pentru că este incompetent şi cu prima ocazie vom fi date afară. Este un om foarte răzbunător, care va face numai ce vrea el, fiindcă primarul îl lasă”, spune un alt angajat al SML. Totuşi, în cazul în care lucrurile se vor agrava, angajaţii sunt hotărâţi să facă grevă. „Vom protesta aici, pe scările spitalului! Nu se poate ca un om ca doamna Mateescu să fie schimbat din funcţie. Când la Petroşani se mânca fasole, la Lupeni pacienţii aveau în meniu carne. De când este ea, tot timpul s-au dat salariile la timp, am primit bonuri de masă, am avut medicamente tot timpul şi programe de investiţii. Acum a venit Neamţu ca să falimenteze spitalul, fiindcă el nu este în stare să conducă. Știe doar să asculte şi să  joace cum cântă alţii”, a declarat alt angajat al SML. În continuare, Cornel Resmeriţă nu ţine cont de părerea a sute de oameni şi susţine că el are nevoie de un om „disciplinat”, care să respecte funcţia de primar (şi, eventual, şi pe aceea de turnător).
„Eu, înainte de toate, mă gândesc la o disciplină, la un om cu care poţi discuta. Un lucru să se înţeleagă clar: primarul trebuie să aibă o legătură foarte sănătoasă cu instituţiile din oraş. Dacă astăzi mi-am făcut 30 de duşmani (de fapt, tot personalul spitalului, câteva sute – n.r.) prin decizia luată, mi-am apropiat 1.000 de oameni care nu erau cu mine, fiindcă întotdeauna trebuie să poţi să discuţi cu orice şef de unitate, să fie deschis, să înţeleagă că primarul este primar (chiar dacă şi-a turnat la Securitate compatrioţii – n.r.)”, a explicat primarul Resmeriţă.
De altfel, acesta sugerează, conform înregistrării audio postate pe site-ul cotidianului nostru, www.zvj.ro, că demiterea Marianei Mateescu are legătură cu nemulţumiri ale cetăţenilor, „auzind vrute şi nevrute”. Bineînţeles că aceasta este o vrăjeală marca Lupaşcu. Dr. Mariana Mateescu a precizat că se aştepta la un asemenea deznodământ, având în vedere că ea nu poate fi la fel de disciplinată cum este dr. Neamţu.
„Mă aşteptam să facă un gest de acest fel. Probabil că cei de la primărie considerau că nu voi fi omul cel mai potrivit pentru a lucra într-un anumit stil. Eu am stilul meu de management, vedeţi cum arată spitalul. L-am luat de pe marginea prăpăstiei şi i-am dat un trend ascendent. Nu ştiu ce se doreşte mai departe. Eu consider că cine face numirea managerului este responsabil pentru ceea ce face. Doresc spitalului în continuare numai bine, să-şi poată lua salariile toţi angajaţii, să îşi ia bonurile de masă, să avem în continuare medicamente, deşi am rezervele mele. Pot să spun că nu am fost luată prin surprindere”, a punctat fostul manager al SML. Referitor la partea legată de disciplină, aceasta a menţionat că nu-i va putea face pe plac niciodată primarului Cornel Resmeriţă.
„Ca primar, eu am respectat fiecare om potrivit la locul potrivit. Dar disciplinată dintr-un anumit punct de vedere, nu ştiu dacă am fost. Eu ştiu că am fost manager şi ştiu că mi-am făcut treaba de manager. Nu pot fi disciplinată într-un anumit mod, în sensul în care spune domnul primar. Eu ştiu să fac politica spitalului. Dacă dumnealui a considerat că îi va fi greu, şi-a ales omul cu care poate să lucreze...”, a mai spus Mariana Mateescu.
 

Declaraţii audio - click AICI şi AICI.



Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *










* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227





Publicitate
Newsletter