03.11.2011,  11:07:11 | 0 comentarii | 427 vizualizari
Printr-o iniţiativă legislativă de-a dreptul stupidă / Deputatul Resmeriţă vrea să lase fără obiectul muncii sute de paznici din întreaga Vale
de Ziarul Vaii Jiului

Deputatul Cristian Resmeriţă se numără printre cei 42 de parlamentari semnatari ai unui proiect de lege înregistrat la data de 21 aprilie 2010. Proiect de lege care, în mod generos, îşi propune să asigure accesul liber al cetăţenilor în spaţiile deţinute de autorităţi şi instituţii publice.
Iniţiativa prevede ca, până la data de 01.07.2010, toate autorităţile şi instituţiile publice să ia măsurile ce se impun pentru “înlăturarea zidurilor, gardurilor, posturilor de observaţie, şi a altora de natură a obstrucţiona libera circulaţie a cetăţenilor români”. Mai grav, conform aceluiaşi proiect de lege, iniţiat - repetăm - şi de către deputatul Resmeriţă, “începând cu data de 01.01.2011, posturile de pază se desfiinţează, personalul afectat acestora urmând a fi pus la dispoziţia angajatorilor care, în termen de 30 de zile, vor dispune, în condiţiile legii, redistribuirea acestora pentru activităţi gospodăreşti sau eventual disponibilizarea”. O altă prevedere interesantă este aceea ca, începând cu data de 01.01.2011, intrarea în clădirile autorităţilor şi instituţiilor publice să fie permisă tuturor cetăţenilor, în programul de lucru obişnuit al instituţiei.

Plecăm în argumentaţia de a arăta că e vorba de o iniţiativă de-a dreptul stupidă accepând adevărul că, negreşit, accesul cetăţeanului român în instituţiile a căror existenţă o suportă din taxe şi impozite trebuie să fie garantat. Dar o asemenea lege, care să elimine paza, ar produce un haos de nedescris. De ce? În primul rând,  pentru că în toată lumea civilizată instituţiile publice au un program de lucru cu publicul bine delimitat, care nu se poate suprapune în toate cazurile peste întreg programul de lucru al funcţionarilor publici. Vă inchipuiţi ce sincope în activitate ar exista, de exemplu, la serviciul social al unei administraţii locale dacă tot timpul, fără vreo selecţie ori un interval orar bine stabilit, pe uşile diverselor compartimente se crează o permanentă forfotă? Sau, tot ca un exemplu, în condiţiile în care nu ar mai exista pază, ce ar însemna ca, în timp ce primarul discută cu o delegaţie de la vreun minister, pe uşă să tot bage capul câte un cetăţean care n-are ba apă, ba casă, ba lumină la scară, ba bilete de maxi-taxi? E normal ca autorităţile locale să se afle la dispoziţia cetăţeanului."Dar asta se poate face doar într-un cadru organizat şi civilizat. Nu este, analizând la modul foarte raţional, normal ca oricine să se poată plimba printr-o instituţie când şi cum îl taie capul, că are ori că n-are treabă. Oricâtă deschidere şi-ar dori cetăţeanul de rând, transparenţa chiar nu poate fi dusă la extrem. Ce-ar însemna ca, de exemplu, vreu amărăştean din Ștefan să bage nestingherit capul pe uşa primarului"Resmeriţă tocmai când acesta încasează, pe dispoziţie de plată, vreo 50 de milioane de lei pentru fotbal?

Dacă ar deveni lege, iniţiativa legislativă asumată inclus de către deputatul"Resmeriţă ar lăsa fără obiectul muncii, adică fără loc de muncă, inclusiv câteva sute de portari şi paznici din întreaga Vale a Jiului. Promisiune care nu ne amintim să se fi aflat în platforma electorală a PSD.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter