03.11.2011,  08:37:43 | 0 comentarii | 1018 vizualizari
Socrul procurorului Roman ia terenuri cu japca pentru a le atribui familiei Borşa
de Ziarul Vaii Jiului

Să facem prezentările. Astăzi evoluează în faţa dumneavoastră domnul Toma Vărgatu, secretarul oraşului Petrila, socrul procurorului Darius Roman. De aceeaşi parte a baricadei, familia Borşa.

Dacă numele nu vă spune nimic, vă spunem noi: domnii Borşa, fraţi buni, evoluează sub culorile Ministerului"Administraţiei şi"Internelor, ambii în clădirea Poliţiei municipiului Petroşani, unul la cărţi de identitate (Evidenţa Populaţiei), iar celălalt - recunoscut drept protejat direct al comandantului Brăgaru - chiar la poliţie, adesea cu caschetă albă de circulaţie. Primul, cel de la cărţi de identitate, e deja celebru pentru modul impertient în care parchează în buricul târgului, fiind tipul perfect de contravenient la Codul"Rutier (fără să-l vadă şi să-l ardă, aţi ghicit!, nimeni)."Al doilea, protejat tot de Brăgaru, a mai evoluat şi în nişte scandaluri monstru, cu epoleţi,  produse în barul unei spălătorii din zona Livezeni.

Acum, că am făcut deja cunoştinţă, trebuie să vă spunem că de cealaltă parte a baricadei, cea dezavantajată desigur, evoluează SC"Eneida SRL"Petrila.

În anul 2009,...

...în urma unei licitaţii publice, Eneida SRL"a cumpărat de la Consiliul local al oraşului"Petrila suprafaţa de 2961,5 metri pătraţi de teren, plus clădirea fostei cantine (fost Restaurant Cărbunelui), amplasamentul la care facem referire fiind situat pe strada Republicii, la nr. 288, la intersecţia cu strada Înfrăţirea. Asta se întâmpla în anul 2009, contractul de vânzare - cumpărare având numărul 61/2 din 06.01.2009. Pe acelaşi teren, cumpărat legal de Eneida SRL, se mai aflau construcţii, inclusiv un garaj (construit ilegal din câte spun sursele noastre) de către familia Borşa. Eneida SRL n-a transmis familiei Borşa intenţia de a-i afecta în vreun fel accesul la garajul de care facem referire. Cu toate acestea, aşa cum veţi vedea, clanul Borşa a pus mâna cu japca şi cu ajutorul secretarului"Toma Vărgatu pe o bună parte din terenul care, conform contractului anterior menţionat, Consiliul local îl vânduse deja prin licitaţie pu-blică societăţii Eneida SRL.

La intervenţia unui cadru...

...activ angajat la Poliţia municipiului Petroşani, a intrat în scenă secretarul Toma Vărgatu. Acesta, în complicitate cu Mihaela Lang de la Achiziţii, a împroprietărit familia Borşa cu peste 300 de metri pătraţi din terenul ce aparţine, de drept, Eneida SRL. Cum s-a întâmplat asta? Veţi vedea. Vărgatu a luat contractul de concesiune nr. 244A/1996, contract ce făcea referire la un teren situat în cu totul şi cu totul altă zonă a oraşului Petrila, şi a atribuit direct familiei Borşa, prin act adiţional datat 18.03.2010, suprafaţa de 74 de metri pătraţi. De asemenea, a închiriat aproximativ 222 de metri pătraţi de teren, sub forma a două parcele ca teren agricol, familiei Borşa şi soacrei angajatului"MAI. Toate aceste suprafeţe, totalizând aşadar peste 310 metri pătraţi, au fost de fapt rupte cu japca din totalul de 2961,5 metri pătraţi de teren cumpăraţi în urma licitaţiei de către Eneida SRL.

Mai pe şleau, treaba stă aşa. Consiliul local a vândut un teren, iar mai apoi secretarul Toma şi madam Lang au rupt cu japca peste 10% din suprafaţă şi au pasat-o familiei Borşa. Asta deşi, de la data contractului de vânzare, Eneida SRL a achitat impozit pe întreaga suprafaţă.

O simplă dovadă a şmenului...

...este dată de un extras de carte funciară din luna ianuarie 2009. Care dovedeşte că imobilul ce a aparţinut CNH"SA şi terenul ce a aparţinut statului român se întideau pe fix 2969 mp. Dacă în ianuarie 2009 Consiliul local al oraşului"Petrila a vândut, cum spuneam, 2961,5 metri pătraţi de teren către Eneida SRL, rezultă că - în mod evident - singura suprafaţă excedentară în CF 3853 Petrila nr. topo 1532/1/23, nr. ord. A+46, este de 2969 - 2961,5 = 7,5 metri pătraţi. Fix 7,5 metri pătraţi. Cu alte cuvinte, nici vorbă ca în zonă să mai existe fizic cei peste 310 metri pătraţi pe care secretarul Vărgaru i-a importat din altă zonă a oraşului şi i-a atribuit, cu japca, familiei Borşa. Peste terenul pe care, repetăm ca să priceapă tot angajatul MAI, Consiliul local al oraşului"Petrila îl vânduse deja prin licitaţie publică.

Ca nu cumva să fie doar o mârlănie de mici dimensiuni,...

...ing. Andrei Varga a întocmit documentele cu ajutorul cărora familia Borşa a întabulat deja o suprafaţă de 75 mp din terenul ce aparţine, de drept, cumpărătorului, respectiv Eneida SRL. Teoretic, asta se putea întâmpla numai şi numai după ce pretinsul"proprietar (adică Borşa) a dat o declaraţie pe propria răspundere, declaraţie ce antrenează răspunderea penală, prevăzută în Legea 7/ 1996 (Legea cadastrului şi a pu-blicităţii imobiliare), cum că terenul îi aparţine de drept şi nu se află sub sechestru. Cu alte cuvinte că terenul nu e, de fapt, revendicat de altcineva. Iar această declaraţie pe proprie răspundere e imposibil să fie conformă cu realitatea în condiţiile în care, aşa cum am arătat, terenul este al Eneida SRL, iar admi-nistratorul acesteia, după ce a aflat de actele prin care Vărgatu şi Lang i-au luat cu japca peste 310 metri pătraţi, a şi notificat prin avocat familia Borşa că terenul în discuţie îi aparţine de drept. De ce a făcut ing."Andrei Varga toate astea, deşi alţi experţi nu s-au băgat iar dumnealui cunoştea cu exactitate situaţia terenului? Pentru că, spun sursele noastre, e omul de încredere al secretarului Toma Vărgatu, cu care s-a servit reciproc în repetate rânduri.

Asta-i, pe scurt,...

...aparent încâlcita poveste a modului în care, cu japca, secretarul Vărgatu şi madam Lang au luat proprietatea unei firme şi, în parte, au redistribuit-o printr-o concesiune directă şi două închirieri familiei Borşa.

Administratorul Eneida SRL este pus, aşadar, într-o situaţie în care nu se prea poate apăra. O plângere penală la parchet ar ajunge fie direct la parchetul local, adică la procurorul Roman - ginerele secretarului făptuitor Vărgatu, fie - într-un caz ceva mai fericit - la cel judeţean. Unde, v-o spunem noi, chiar primul procuror îi ia apărarea din răspu-teri procurorului Roman. Pe de altă parte, fiind din sistem, familia Borşa nu are şanse să fie cercetată pe bune de poliţiştii locali. Asta nu înseamnă însă că superiorii ierarhici din Poliţie şi Parchet, de la Alba Iulia şi Bucureşti, musai că vor sta cu mâinile în sân când vor afla de această nemernicie fără margini. Pentru că noi, aşa cum e firesc, vom reveni asupra subiectului.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter