19.11.2020,  18:00:48 | 1 comentariu | 1897 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Spitalul municipal Vulcan / ​​​​​​​Situația bolnavilor de Covid este una dinamică
de Gheorghe OLTEANU

Miercuri dimineață, înainte de a se intra în miezul problemelor aflate la ordinea de zi a de îndatei programate în acea zi, consilierii locali vulcăneni au fost avertizați că, în perioada următoare, vor avea loc mai des astfel de întâlniri ale forului legislativ local. Fie că de îndată, fie excepționale.

 

Cea de alaltăieri

a avut trei proiecte de hotărâre așternute la ordinea de zi, dar, de departe, unul a fost mai important. De fapt, acesta, referitor la aprobarea organigramei și a statutului de funcții ale Spitalului municipal Vulcan, constituia urgența de îndatei de miercuri. Este nevoie de această nouă organigramă, în vederea bunei funcționări a spitalului, a sunat precizarea managerului George Bălțatu care a participat la ședință, însoțit de doamna Daniela Stoi de la Biroul de Resurse Umane al unității spitalicești. În fapt, așa cum reiese și din nota de fundamentare înaintată primăriei, este pusă în discuție transformarea unor posturi vacante existente în statul de funcții al Spitalului municipal Vulcan în limita celor 311 posturi aprobate prin HCL nr.57/2019, pentru acoperirea deficitului de personal din alte structuri. Sau, conform spuselor managerului George Bălțatu, „am transferat posturi vacante din ambulatoriu în posturi solicitate de medicii șefi de secții angrenați în lupta cu Covid-ul”.

 

Modificările se referă la

„ - 1 post vacant îngrijitoare de curățenie Secția Pediatrie în post vacant infirmieră secția Pediatrie; - 1 post vacant medic medicină generală Compartimentul Primire-Urgențe în post vacant medic specialist anestezie și terapie intensivă; - 1 post vacant medic medicină generală Compartimentul Primire-Urgențe în post vacant medic specialist anestezie și terapie intensivă; - 1 post ocupat inginer 1A biroul de management al calității serviciilor medicale în consilier biroul de management al calității serviciilor medicale; - 1 post ocupat inginer 1A biroul de management al calității serviciilor medicale în consilier biroul de management al calității serviciilor medicale; - 1 post vacant de medic specialist Cabinet Îngrijiri Paleative în post vacant de infirmieră Secția Boli Infecțioase: - 1 post vacant de asistent medical cabinet Îngrijiri Paleative în post vacant de îngrijitoare curățenie Secția Boli Infecțioase; - 1 post vacant de asistent medical Cabinet Medicină Dentară în post vacant de asistent medical Compartimentul de Primire-Urgențe; - 1 post vacant de medic specialist Cabinet Dermatovenerologie în post vacant de asistent medical Compartimentul Primire-Urgențe; - 1 post vacant de medic specialist Cabinet Urologie în post vacant de post asistent medical Compartimentul Primiri-Urgențe; - 1 post vacant de asistent medical cabinet Urologie în post vacant de asistent medical Compartimentul Primiri-Urgențe; - 1 post vacant de medic specialist Cabinet Endocrinologie în post vacant de îngrijitoare de curățenie Compartimentul Primire-Urgențe; - 1 post vacant de asistent medical Cabinet Endocrinologie în post vacant de îngrijitoare curățenie Compartimentul Primire-Urgențe; - 1 post vacant medic specialist Cabinet Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice în post vacant de asistent medical Laborator Radiologie și Imagistică Medicală; - 1 post vacant de asistent medical Cabinet Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice în post vacant de asistent medical Laborator Medical Radiologie și Imagistică Medicală; - 1 post vacant de asistent medical Cabinet Pneumologie  în post medical de muncitor Formație de întreținere și reparați: - 1 post vacant de asistent medical Hematologie în post vacant de îngrijitoare de curățenie Personal comun ambulatoriu; - 1 post vacant de asistent medical Cabinet Oftalmologie în post vacant de îngrijitoare curățenie Laborator Radiologie și Imagistică Medicală”.

 

Răspunzându-i consilierului

local Dan Petculescu, managerul spitalului a precizat că este transferurile sunt temporare și țin de combaterea pandemiei de Covid 19, posturile urmând ca, după aceea, să revină „conform nevoilor spitalului acolo unde au fost”. Consilierii locali au mai aflat că, în Secția de Boli Infecțioase, toate cele optsprezece paturi cu suspecți de Covid și cele doisprezece cu internați depistați pozitiv sunt pline. În secție situația este una dinamică, ea modificându-se de la o oră la alta. În principiu, toate locurile sunt ocupate, cazurile grave, în special bolnavii care au nevoie de ATI, fiind dirijate spre alte spitale.

 

P.S. Consilierul local Daniel Neamțu este de la ProRomânia, iar nu de la USR, așa cum greșit a apărut la finalul articolului în care am relatat despre discuțiile pentru locurile din comisii. Îi mulțumesc prietenului Daniel Lehăceanu, pentru că mi-a atras atenția!


Comentarii articol (1 )

#1 Aida ster19.11.2020,  18:54:00
Rușine sa va fie, am stat la poarta spitalului nu exista nici cea mai mica măsură de preventie în afara de banala masca


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter