03.11.2011,  18:47:21 | 0 comentarii | 634 vizualizari
Țeapă portocalie de la grupul de firme Quasar / Cele mai scumpe gropi din ţară: 2.880.164.000 lei + TVA
de Ziarul Vaii Jiului

Ne aflăm în faţa unor dovezi indubitabile de păgubire flagrantă a bugetului public şi, implicit, a cetăţenilor municipiului Petroşani. La sfârşitul acestor rânduri veţi înţelege de ce am ales să cerem intervenţia organelor de cercetare penală (nu a lui Brăgaru, nu vă îngrijoraţi!) pentru demararea urgentă a unei anchete şi recu­­perarea pe cale legală a sumelor achitate nejustificat pentru aceste lucrări efectuate de mântuială.

N-am crezut că vom spune asta vreodată, însă calitatea lucrărilor la giratoriul executat de ţeparul Bobîrcă “la avion” este net superioară bătăii de joc la care a supus locuitorii municipiului Petroşani societatea Acomin SA"Cluj, parte a grupului de firme Quasar.

În data de 11.05.2009, Primăria munici­piului Petroşani a invitat, prin intermediul"Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat (SPADPP), societăţile interesate pentru atribuirea contractului de amenajare a sensului giratoriu dintre DN66 şi strada Cloşca, inclusiv elaborarea documentaţiei tehnice. La cererea de oferte s-au prezentat numai două societăţi. De ce? Pentru că, interpretând preferenţial prevederile legislaţiei privind achiziţiile publice, SPADPP a restrâns posibilitatea unor societăţi serioase de a participa la procedura de selecţie. Mai exact, s-a impus socie­tăţilor interesate o cifră medie de afaceri în ultimii 3 ani de minim 9 mi­liarde de lei şi dovada că, tot în ultimii 3 ani, au executat două contracte similare de minim 3 miliarde de lei fiecare. Cu asta, inclusiv firmele mici, dar serioase, chiar şi cele mai mici care au tras ţepe memorabile şi în alte zone ale municipiului în ultimii 2-3 ani (le vine şi lor rândul foarte curând, nu vă impacientaţi!), au fost trase pe dreapta.

N-ai nevoie de ochi de specialist ca să îţi dai seama de două aspecte: lucrările executate de Acomin sunt de o calitate îndoielnică (să nu spunem execrabilă), iar valoarea lor a fost supraevaluată. La aproximativ 6 luni de la recepţionarea lucrărilor, pe tot diametrul giratoriului au apărut nişte gropi de toată frumuseţea. Semn că, doar ca un exemplu, îmbrăcămintea asfaltică de minim 4 cm grosime pe întreaga suprafaţă a intersecţiei (solicitare precizată în Caietul de sarcini) nu a fost verificată din punct de vedere calitativ şi cantitativ la recepţia lucrărilor. Ceea ce înseamnă că persoanele care şi-au bătut joc de banii petroşenenilor şi au semnat pentru recepţionarea acestor lucrări executate în batjocură trebuie să răspundă penal şi, mai ales, să aducă banii de acasă. Giratoriul de la intersecţia DN 66 cu Cloşca şi cel de la intersecţia aceluiaşi DN cu M. Viteazu nu fac, la ochi, cu multă indulgenţă, mai mult de 1,5 miliarde de lei. Cum însă viceprimarul Cornea e mai preocupat să moţăie în birou decât să umble, împreună cu cei de la SPADPP, pe teren, toată destră­bă­larea asta din fonduri publice se produce pe nervii şi portofelul fiecăruia dintrenoi. În ciuda dovezilor evidente, suntem convinşi că vor apărea tot felul de pupători în fund care vor găsi scuze politice gropilor monstruoase din asflalt. Îi aşteptăm cu interes după ce vor reuşi să ne răspundă din câte manevre poate trece un tir prin caricatura aia de giratoriu spre Maleia. 

Acomin s-a reorientat către Valea Jiului şi, în ultima vreme, câştigă lucrări peste lucrări în localităţi conduse de PD-L. Asta după ce, conform săptămânalului"Replica de Hunedoara, şi-a făcut mâna la Deva prin contracte pe sume ce sfidează bunul-simţ. Cine acceptă să dea în gropi n-are decât. Dar când gropile astea storc miliarde de lei din bugetele strâmtorate ale Văii, biznisul se înrudeşte cu nesim­ţirea. O nesimţire cu mâna-n buzunarul fiecăruia dintre noi. Vom reveni.

 

Strigător la cer! Contractul pentru amenajarea giratoriului de la intersecţia DN 66 cu strada Cloşca a fost semnat la data de 15.06.2009. La mai puţin de şase luni de la finalizarea lucrărilor, inclusiv îmbrăcăminte asfaltică, zona e un paradis al gropilor. Al unor gropi care ne-au costat peste 3,42 miliarde de lei vechi.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Ca şi la Vulcan, şi la Petroşani, pavelele de pe centrul pietonal joacă serios sub picioare. Din fericire, nu chiar toate, doar [..]

01.02.2013, 17:11   |    0 comentarii

După ce au prins puţin în greutate de pe urma sărbătorilor de iarnă, şmecherii au revenit în posturi. De regulă o[..]

16.01.2013, 21:46   |    13 comentarii

Spre deosebire de alte proiecte de reabilitare, cel ce vizează reabilitarea şi modernizarea Centrului civic s-a încadrat bine în d[..]

30.07.2012, 22:40   |    4 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter