29.10.2011,  13:51:55 | 0 comentarii | 483 vizualizari
Prin felul în care a tratat problema protocoalelor USL la nivelul Văii Jiului / Preşedintele Moloţ pare să ne confirme bănuielile: şi-a vândut partidul şi pe Brânduşe pentru interesele turnătorului Resmeriţă, zis „Lupaşcu”
de Ziarul Vaii Jiului

Electoratul uricănean către Zaharia: „Viorele, închide că te sunăm noi...” 

Cu vorba, Alina Cîrstoiu îi dă nişte palme primarului Ile de-l dă cu roatele-n sus şi-l face roşu ca racul

Moloţ nu e deloc stresat că, la Petroşani şi Petrila, protocolul USL nu a fost semnat

La Lupeni, în schimb, trimisul Simota se tot roagă de unul şi altul să preia organizaţia PNL la rugămintea lui Moloţ şi să semneze actul de sinucidere (a se citi „protocolul”) cu Lupaşcu.

De ce vrea Moloţ ca PNL Lupeni să i se predea lui Lupaşcu? Cumva pentru a sărbători creşterea datoriilor administraţiei publice locale lupenene de la 225 de miliarde de lei vechi la 250 de miliarde de lei vechi?

 

La nivelul Văii Jiului, PNL - prin strategia impusă de preşedintele Moloţ - şi-a tăiat cu totul de sub picioare firava cracă politică ce susţinea puţinii aleşi locali cu care, la alegerile din 2008, s-a ales partidul. Să analizăm, cu maximă obiectivitate, situaţia.

La Uricani, unde Zaharia trebuie să se mai nască de vreo câteva ori ca să-i apară măcar numele pe lista potenţialilor contracandidaţi ai lui Buhăescu, protocolul USL a fost semnat rapid. Aici, Moloţ pare să fi jucat totuşi bine. Cu Zaharia, domnul cu cauciucurile pe obraz, PNL ar fi putut obţine maxim locul 1 la coadă la lapte. În zilele în care nu se vinde lapte, desigur. Dacă l-ar fi muşcat în continuare pe Buhăescu de fund, puţinii liberali din vestul Văii ar fi putut obţine vreo 2-3 voturi în plus. De la cetăţenii de bine care, turmentaţi în prealabil lângă roata microbuzului ce-i poate adăposti fără probleme pe toţi liberalii din Uricani, ar fi pus ştampila - din eroare - pe Partidul Naţional Liberal. Ori că ar fi semnat protocolul, ori că nu, Zaharia ar fi obţinut de la electoratul uricănean previzibilul „Viorele, închide că te sunăm noi...”.

La Vulcan, protocolul USL a fost semnat cu aproape aceeaşi rapiditate. Oarecum logic. Alina Cîrstoiu, liderul filialei locale, este poate printre cei mai activi consilieri locali (de toate culorile) din Valea Jiului. Doamna vorbeşte bine, cu argumente, şi - cu vorba - îi dă nişte palme primarului Ile de-l dă cu roatele-n sus şi-l face roşu ca racul cât ai zice şmen portocaliu cu telegondole, bulevarde şi arteziene. Cu toate acestea, nu are forţa (financiară) necesară să se bată simultan cu limuzinele şi farmaciile lui Ile plus milioanele de euro ale Elenei Udrea. D’asta, e clară treaba, la Vulcan e musai nevoie de PNL + PSD + PC = Love, uniunea politică în jurul candidatului Coltescu fiind singura care-l poate aduce pe Ile cu picioarele pe pământ,  trimiţându-l la cules de fructe de pădure şi numărat de algocalmin.

La Petroşani, după ce l-au dat pe Vochiţoiu la o parte pe aria parvenită din laboratoarele turnătorului ordinar Lupaşcu, şi deci nu mai au pe cine să dea vina, pesediştii fac pe ei cu stropi. Intelectualii (?!), chipurile alungaţi de Vochiţoiu, nu mai revin în partid, iar organizaţia - după ce s-a folosit de Fulger să scape de Vochiţoiu - nu mai ştie cum să scape de Fulger. Asta pentru că, am tot uitat să v-o spunem, nicio organizaţie de cartier nu-l mai vrea înapoi în partid. În afară de una, ce e drept... După ce s-a scăpat de singurul lider dispus să o conducă cu banii personali uzând de delaţiunile unor pesedişti de la Aninoasa (Radu Sorin) şi securişti de la UNPR (Nicolae Haneş), pesediştii s-au trezit că sunt conduşi de un lupenean cu listuţă „de făcut” de la Lupaşcu şi că li se pregăteşte reîntoarcerea la comunism: preşedinte - Ioan Rus, candidat de primar (pierzător din start) - Francisc Gerschner. Iar Radu Sorin, pesedistul desăvârşit, nu are biluţe să vină să spună: „Da, frate, am vrut să scăpăm de Vochiţoiu, acum candidez eu împotriva lui Iacob-Ridzi şi îl fac muci!”. Aceasta pentru că lui Radu Sorin, mare analist de Jolly, nu îi place să îşi asume eşecul, nu vrea să îşi asume conducerea organizaţiei municipale, ci doar să pozeze în pesedist. Am făcut această introducere, cam lungă ce-i drept, pentru a vă spune că, de fapt, pesediştii din Petroşani sunt mult prea preocupaţi să se lupte pentru locul trei în preferinţele electoratului încât nu au, de fapt, nicio tragere să semneze protocolul USL. De fapt, cu un Vasilescu trimis la televizor să spele ruşinea turnătorului Lupaşcu, - şi a cărui principală preocupare reorganizatorică a fost schimbarea yalei de la sediul PSD Petroşani - nu prea au nici lider să-i reprezinte. Drept urmare, nema protocol USL. Dar Moloţ nu-i stresat.

La Petrila, de asemenea, protocolul nu a fost semnat. E drept că pesediştii au şi o listă tare de tot de candidaţi la primărie: un fost viceprimar care lipsea cu săptămânile pentru că se tot bloca în beci, un nene care se ocupă de tot felul de împrumuturi (n-am zis mai mult), un lider de sindicat şi un consilier local petrilean cu afaceri cam impardonabile prin Vulcan. Nu-i sigur că, vreo câteva mandate de acum încolo, ăştia ar fi în stare sî zugrăvească măcar ce a reabilitat şi construit primarul Păducel. Dar Moloţ, din nou, nu-i stresat.

Ajungem, abia acum, la esenţa lucrurilor. Moloţ n-a fost deloc stresat. Nici să se semneze protocoalele la Uricani şi Vulcan, nici că nu se semnează protocoalele la Petrila şi Petroşani. În schimb, aproape că n-a putut dormi noaptea că nu s-a semnat cel de la Lupeni. Să ne înţelegem! Raţiunea de a fi membri PNL a liberalilor lupeneni, şi a miilor (da, aţi citit bine!) de susţinători ai lui Brânduşe, este că s-au săturat de batjocura la care clanul Resmeriţă supune Lupeniul. S-au săturat de Resmeriţă şi ai lui că aruncă cu miliardele în firma protejatului Haţegan, că au amanetat viitorul localităţii pentru împrumuturi tocate rapid şi pe nimic palpabil, că n-au fost în stare - în trei mandate - să aducă măcar o staţie de carburanţi în Lupeni, că au dat un miliard pe un kitsch de semn de intrare în localitate, că ascund contractele administraţiei, că au privit pasiv la falimentul Universal Edil, că nu plătesc SMURD-ul (asta e chiar cea mai mare nemernicie posibilă) ori Salvamontul, că şi-au tras vile nesimţite, că au tocat miliarde pentru fotbal şi o echipă care a dispărut, dar nu au dat finanţările nerambursabile pentru cultele de pe raza municipiului. Și câte şi mai câte.

De ceva vreme, Simota - care ar cam trebui să îşi vadă de necazurile lui - plânge cu mandat de la Moloţ pe la unul şi altul să preia organizaţia PNL Lupeni şi să semneze actul de sinucidere (a se citi „protocolul”) cu Lupaşcu.

Oameni buni, despre ce vorbim? Cum să predai organizaţia PNL unui inconştient care vrea să lase Lupeniul fără SMURD? Cum să te predai în faţa unui incompetent semianalfabet (aţi observat cum vorbeşte, cum face acordurile?) care nu a fost în stare să obţină - în trei mandate - nici măcar reabilitarea unei treceri la nivel cu calea ferată pentru lupeneni? Cum să o predai unui inconştient care pleacă după cai verzi pe pereţi prin China, când angajaţii de la Universal Edil nu au nici după ce bea apă? Cum să o predai unui om care îşi aduce aminte că e social-democrat doar în campaniile electorale, când cumpără voturi cu ouă şi pui? Cum să te predai în nobila luptă pentru conducerea unui oraş martir în faţa unui individ lipsit de caracter, care-şi turna colegii militari şi muncitori mârşavei Securităţi comuniste?

Iată câteva chestiuni asupra cărora, în primul rând pentru nobilele idealuri liberale, preşedintele Moloţ ar cam trebui să mediteze... 

 

P.S.: Oare de ce vrea Moloţ ca PNL Lupeni să i se predea lui Lupaşcu? Cumva pentru a sărbători creşterea datoriilor administraţiei publice locale de la 225 de miliarde de lei vechi la 250 de miliarde de lei vechi numai într-un an bugetar?

 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter