03.11.2011,  10:10:48 | 0 comentarii | 1154 vizualizari
Întrucât DNA nu s-a apucat încă de un important dosar, a fost posibilă încă o bagabonţeală marca Răducanu / Executorul Cecilia Răducanu şi-a însuşit, ILEGAL, 82.000 de lei din salariile minerilor de la EM Livezeni
de Ziarul Vaii Jiului

Vă mai amintiţi, probabil, de un mare scandal produs la nivelul anului 2005. În baza unei sentinţe favorabile SC"Scandinavia Trading SRL Aninoasa, avocatul Bogdan Răducanu, ajutat de fostul executor judecătoresc Florin Vrabie, a dat buzna în sediul BCR Petroşani şi, cu un turpeu geamăn celui nepedepsit la timp, a pus laba pe o geantă cu 82.000 de lei, sumă destinată plăţii salariilor de la EM Livezeni. În urma deranjului iscat, dar şi pentru faptul că EM Livezeni a constatat executarea silită, suma de 82.000 de lei a fost consemnată la CEC - urmare a Încheierii din 19.09.2005 din dosarul 5835/2005 - până la soluţionarea contestaţiei la executare.
A urmat un lung şi încă neîncheiat şir de procese, în care diverse instanţe au dat, pe rând, câştig de cauză fie EM"Livezeni, fie celeilalte părţi.
Având în vedere aceste aspecte, legal ar fi fost ca, inclusiv în prezent, banii să se afle la CEC, acolo unde suma de 82.000 de lei fusese consemnată.
Numai că, surpriză!, printr-o adresă înregistrată la data de 31.05.2010, CEC Bank - Sucursala Deva a informat EM Livezeni că suma de 82.000 de lei a fost reconsemnată la data de 15.09.2008 pe seama şi la dispoziţia BEJ Răducanu Cecilia Camelia. Care a dispus însă, două zile mai târziu, lichidarea acesteia. Cu alte cuvinte, deşi nu avea dreptul legal de a dispune de bani sub nicio formă până la finalizarea acţiunilor în justiţie,
executorul Cecilia Răducanu, soţia celui care avea interes direct în do­sar pentru SC"Scandinavia Trading SRL, a scos  banii de la CEC la numai două zile după consemnare. În 4 şi 10.06.2010, EM Livezeni a cerut BEJ"Răducanu Cecilia Camelia să reconsemneze suma la CEC întrucât, conflictul nefiind soluţionat definitiv în instanţă, suspendarea executării, dispusă încă din 2005, este în continuare în vigoare. De altfel, la data când BEJ Răducanu a pus laba ilegal pe banii de la CEC, conflictul cu EM Livezeni se afla pe rolul Tribunalului Timiş, unde fusese strămutat de la instanţa echivalentă hunedoreană. Credeţi că executoarea Răducanu a avut vreun stres legat de faptul că EM"Livezeni i-a cerut, aşa cum era legal, să reconsemneze suma? Nicidecum. Nici măcar nu a dat curs solicitărilor repetate ale EM Livezeni. Drept urmare, prin adresa nr. 3943/11.06.2010, EM Livezeni a solicitat Judecătoriei Petroşani ca, prin hotărârea ce va fi pronunţată, să oblige pe executorul Răducanu să pună loveaua la loc în contul de la CEC.
Lucrurile sunt, însă, mai mult decât complicate. În 2005, Scandinavia a luat suma de 82.000 de lei din banii minerilor de la Livezeni după ce, printr-un şmen de toată frumuseţea, societatea lui"Bogdan Răducanu a obţinut cesionarea de către RAAVJ (actualmente Apa Serv) a mai multor creanţe, inclusiv cea rezultată din sentinţa civilă nr. 119/1999. Cu alte cuvinte, normal ar fi fost ca aceşti bani să ajungă fie înapoi la EM"Livezeni, fie (minus comisionul de şmecher al Scandinavia) în conturile Apa Serv. Nici pomeneală. De doi ani de zile, banii se află - fiind probabil şi folosiţi în interes personal - la dispoziţia executorului menţionat şi a lui Bogdan Răducanu, avocat, şmenar şi soţ.
Dacă banii au ajuns la Scandinavia Trading încă din perioada când au fost retraşi de la CEC e şi mai grav. Asta pentru că, în urma verificărilor derulate la Registrul Comerţului, vă putem spune că Scandinavia Trading SRL Aninoasa nu mai există! Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, societatea a fost dizolvată de către Tribunalul Hunedoara, la data de 09.12.2008, în dosarul comercial 3473/97/2008, ca urmare a solicitării acţiunii depuse de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
O altă informaţie, neverificată, e că - de fapt - soţul doamnei executor ar fi pus laba pe bani cesionând suma, deşi Scandinavia se afla în executare, unei terţe persoane juridice.
Până când la nivelul DNA se va instrumenta dosarul privind modul în care BEJ Răducanu a pus laba pe sume colosale din executarea PETROM, o poveste de mare valoare infracţională ce ar putea deveni un dosar de răsunet în primul rând prin prisma milioanelor de euro aflate în joc, tragem nădejdea că comandatul (cacofonie intenţionată - n.r.) Brăgaru va pune osul la treabă şi ne va explica, urmare a unei autosesizări, cum e posibil să pui laba pe 82.000 de lei şi să nu te întrebe nimeni de sănătate. Vom reveni.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Cotidianul nostru a relatat în repetate rânduri că, uzând de calitatea de exe­cutor judecătoresc, numita R[..]
29.03.2015, 19:33   |    3 comentarii
Nu este o săptămână de când primarul comunei Baru, Daniel Răducanu, declara - în direct la Kapital TV - fapt[..]
01.10.2014, 19:42   |    1 comentarii

Amendată de instanţă de sute de ori în ultimele luni, executoarea sfidează judecătorii, <[..]

09.04.2013, 22:00   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter