06.11.2011,  15:29:18 | 0 comentarii | 445 vizualizari
Pe edilii petrileni i-au apucat emoţiile şi se cam bâlbîie. / Dom’ primar, de data asta pentru cine-i aranjată licitaţia?
de Ziarul Vaii Jiului

N-au trecut prea multe plicuri grase prin biroul edilului comunist Ilie Păducel de când v-am povestit că, pentru un “mizilic” de 329.000 de lei plus TVA, primarul"Păducel scosese la mezat contractul de curăţare a păşunilor de pe raza oraşului Petrila. Nu s-a uscat bine cerneala tipo­grafică pe ediţia respectivă a coti­dianului nostru că, punându-şi mintea la contribuţie, madam Lang, şefa de la Achiziţii, a şi găsit un motiv să anuleze procedura de selecţie.  
Potrivit adresei nr. 10336/04.08.2009, cererea de oferte ce ar fi trebuit să aibă loc la data de 30.07.2009 a fost anulată pe motiv că: “Autoritatea contractantă a constatat că în documentaţia de atribuire există unele omisiuni şi erori, care fac imposibilă cotarea corectă a cantităţilor de lucrări, şi totodată evaluarea ofertelor. Deoarece nu poate adopta măsuri corective în timp util şi eficiente autoritatea contractantă decide, în conformitate cu articolul 209, alin 1, lit d din OUG nr 34/2006, anularea procedurii de atribuire” (citatul a fost redat întocmai, fentele cu limba română şi virgulele puse aiurea, doar să fie, aparţinând în totalitate funcţionarilor petrileni). Aţi înghiţit cumva găluşca asta cum că s-au descoperit nişte erori şi de aia a fost nevoie să fie anulată procedura? Nici noi."Adevăratul motiv care a stat la baza anulării a fost acela că, după intrarea noastră pe firul afacerii, s-a descoperit că - de fapt - documentaţia de atribuire nu era suficient de bine întocmită ca să câştige cine trebuie. Dacă ar fi fost aşa cum spun edilii petrileni - şi din prima do­cumentaţie ar fi lipsit doar toate datele necesare cotării corecte a cantităţilor de lucrări - s-ar fi corectat “omisiunile” şi “erorile” şi cererea de oferte ar fi fost reorganizată în condiţii similare. Numai că, “total dezinteresat”, în noua documentaţie de atribuire şi-a făcut apariţia o şopârlă care-l va asigura pe concurentul care deja îşi ascute coasa pe margine că va deveni câştigător cert. Ofertanţii trebuie să facă dovada, prin do­cumente emise de organisme acreditate, că deţin certificarea sistemului de management al calităţii în conformitate cu standardele SR"EN"ISO 9001:2000, ISO"14001 certificat OHSAS 18001. Cu alte cuvinte, deşi de miliardele alea trebuie îndepărtată nişte vegetaţie, nicidecum nu trebuie reinventat circuitul apei în natură, autorităţile petrilene au găsit o metodă să-i ţină la distanţă pe eventualii ofertanţi nepoftiţi. Prevederea nu face decât să elimine din rândul ofertanţilor firmele de exploatare forestieră. Pe lângă argumentul pe care deja vi l-am oferit, trebuie să remarcăm şi faptul că participanţilor le sunt solicitate 3 recomandări. Aici e şi hiba."Firmele de explotarea forestieră, cu largă experienţă în domeniu, curăţă doar parchete scoase la licitaţie de Romsilva prin Direcţia Silvică Judeţeană. Cu alte cuvinte, şi dacă ar fi curăţat parchete cu suprafeţe de 50 de ori mai mari decât cele prevăzute în contractul scos la mezat de Păducel & Co., firmele cu experienţă nu s-ar putea prezenta cu trei recomandări eligibile în faţa edililor petrileni pe motiv că beneficiarul lucrărilor executate a fost doar unul, respectiv Romsilva. 

Te apucă şi râsul când te gândeşti ce tâmpenii mai pot face Păducel şi Lang. S-au dat blocuri spre reabilitare unor firme de doi bani, care n-au nici măcar o amărâtă de schelă ca lumea, dar se cere sistem de management al calităţii de la o firmă care trebuie să taie trei crengi şi două tufe. Oameni buni, să fi ajuns petrilenii bătaia de joc a lui Păducel şi Lang?

Ce dracu’, dom’ primar, ne-am tâmpit? Trebuie ISO la drujbist, dar firmele pe mâna cărora a ajuns reabilitarea blocurilor mai au puţin şi administratorii lor vor fi linşaţi de către locatari. E bătaie de joc, oameni buni! Primarul, ştiind foarte bine că firmele care execută lucrări le fac pentru profit maxim şi cu materiale de cea mai proastă ca­litate, a trecut de partea firmelor şi a ajuns să fie avocatul acestora în faţa oamenilor. Păducel, în loc să ia măsuri ca banii publici să fie cheltuiţi eficient, merge pe teren ca să închidă gura locata­rilor. Vom reveni. 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter