03.11.2011,  11:17:46 | 0 comentarii | 589 vizualizari
Revenim şi spunem răspicat: / Oferta reşiţenilor care defrişează bugetul şi păşunile petrilenilor la suprapreţ ar fi trebuit considerată neconformă
de Ziarul Vaii Jiului

Aşa cum, în exclusivitate, am relatat în ediţia de ieri a cotidianului nostru, Primăria oraşului Petrila a lăsat un contract în valoare de 279.100,28 lei plus TVA în sarcina SC"AM"Ovidan Forest SRL"Reşiţa.
Pe banii ăştia, cam dublul sumei necesare în mod real, reşiţenii s-au angajat să cureţe şi să defrişeze păşunile Slivei, Voievodu, Sterminosu, Valea Cimpii şi"Dealul Maleii.
O primă şi gravă problemă sesizată cu privire la derularea acestui contract este aceea că, deşi executarea celor cinci lucrări trebuia începută simultan, cu un efectiv de 55 de persoane, vineri se lucra doar la un singur obiectiv, pe Dealul Maleii, cu mai puţin de 10 muncitori. Fapt ce contravine flagrant datelor menţionate de AM"Ovidan"Forest SRL"Reşiţa în propunerea tehnică, document în baza căruia i s-a atribuit contractul.
Până când organele în drept vor verifica dacă, la data începerii lucrărilor, societatea comercială AM"Ovidan Forest SRL"Reşiţa a făcut sau nu formele de angajare pentru 55 de persoane la nivelul Văii Jiului, atragem atenţia celor în drept asupra altor  aspecte, de asemenea grave, care ridică mari semne de întrebare atât asupra modului în care s-a atribuit acest contract, cât şi cu privire la derularea efectivă. În “Lista cuprinzând consumurile de lucru”, document emis de Primăria oraşului Petrila şi prezentat de noi în facsimil, au fost specificate categoriile de personal necesare pentru prestarea activităţilor de defrişat, cosit şi acoperit stâne. Categorii de personal care, în mod firesc, ar fi trebuit să se regăsească în propunerea tehnică depusă de cei de la AM"Ovidan Forest SRL. Numai că, la o analiză sumară, se poate observa cum categorii de personal, precum lucrător peisagist, tinichigiu sau dulgher, lipsesc cu desăvârşire. Acest fapt ar fi trebuit să determine, în mod automat, consi-
derarea ofertei celor de la AM"Ovidan Forest SRL"drept neconformă. Și, implicit, firma trebuia exclusă din procedura de selecţie. Nu era suficient ca firma să dovedească faptul că are 55 de angajaţi (necesarul pentru derularea contractului), ci era obligatoriu ca oamenii să fie calificaţi în conformitate cu solicitările din caietul de sarcini şi, respectiv, indicatorii din normele de deviz. Ce înseamnă asta? Că pe angajaţii Primăriei oraşului Petrila i-a durut fix în... păşune dacă firma desemnată câştigătoare îndeplineşte sau nu condiţiile solicitate în caietul de sarcini. De ce? Iată o întrebare la care, cu maximă responsabilitate, ar trebui să răspundă organele de cercetare penală.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter