29.10.2011,  11:59:04 | 0 comentarii | 567 vizualizari
Turnătorul Resmeriţă toacă banii lupenenilor prin procese interminabile. Pe care, desigur, le pierde cu “succesuri”.
de Ziarul Vaii Jiului

Prezentăm încă o dată scuze cititorilor iritaţi probabil de publicarea repetată, intensă, a unor articole pe tema nemerniciei şi nepă­sării cu care primarul-turnător Resmeriţă înţelege să conducă municipiul Lupeni.
Dar, având în vedere că semnalele negative dinspre Lupeni se înteţesc pe zi ce trece, considerăm firesc ca, fiind singura instituţie media din Valea Jiului care mai îndrăzneşte să publice dezvăluiri privitoare la activitatea edilului ex-turnător, să continuăm acest
demers.
Încă de la nivelul anului 2002, Carmen Bodea din Lupeni luptă în instanţă cu sistemul antidemocratic condus de Cornel Resmeriţă.
În fapt, tot scandalul, întreţinut de Resmeriţă până dincolo de limita absurdului, a plecat de la faptul că, în anul 1999, societatea doamnei Bodea a obţinut un teren în concesiune în vederea construirii unei cabane. Societatea comercială a fost desfiin­ţată, dar imobilul edificat a fost preluat de Carmen Bodea.
De aici, un lung şir de procese în instanţă. Procese în care Bodea a trebuit să cheltuiască bani din buzunar, iar Resmeriţă s-a luptat din răsputeri să o încurce folosindu-se de aparatul funcţionăresc din subordine. Cum, în diverse stadii, cotidianul nostru a mai relatat aspecte din istoria acestui conflict, nu mai zăbovim a le detalia, din nou, acum.
În 2009, Carmen Bodea a solicitat legislativului local să îi concesioneze terenul de 450 de mp, situat în zona Telescaun - Agrement, teren pe care se află cabana legal construită.
Cu toate acestea, după ani de procese inu­tile, după ani în care Carmen Bodea a ajuns să fie efectiv hărţuită prin săli de judecată dintr-o ambiţíe absolut nejustificată a primarului"Resmeriţă şi a găştii sale, consiliul local a respins solicitarea de concesionare a terenului.
Chiar dacă, de-a lungul timpului, au existat mai multe litigii între persoana fizică Bodea Carmen şi primarul"Resmeriţă (aflat în fruntea unui adevărat aparat funcţionăresc), toate datoriile doamnei Bodea către admi­-nis­traţia locală au fost achitate integral.
Aşa cum şi instanţele de judecată au remarcat, nu existau motive temeinice de respingere a cererii doamnei Bodea.
Acesta a fost şi unul dintre argumentele în baza cărora, reprezentând-o în instanţă pe Carmen Bodea în toţi aceşti ani, av. Adriana Ghinia a reuşit să obţină în instanţă dreptatea pentru reclamantă. Astfel, hotărârea mârşavă a acoliţilor lui"Resmeriţă (nu uitaţi, PSD deţine majoritatea în CL"Lupeni) a fost anulată, iar consiliul local a fost obligat de instanţă, prin Decizie definitivă şi irevocabilă, să încheie contractul de concesiune a terenului în cauză.
Cu alte cuvinte, pe banii lupenenilor, Lupaşcu şi gaşca sa au luptat ani de zile în instanţe pentru ca justiţia să le spună că, de fapt, nu au dreptate.
Deşi Carmen Bodea a solicitat în luna febru­arie 2011, în baza sentinţelor definitive, să i se concesioneze terenul pentru care se luptă de ani de zile, abia în data de 1 august 2011, deci după alte 5 luni, a fost încheiat contractul de concesiune.
Pentru 450 de metri pătraţi, Carmen Bodea a fost obligată la plata unei redevenţe anu­ale de 72 de milioane de lei vechi.
Dacă aţi avea curiozitatea să vă interesaţi ce taxe anuale plătesc alţii (de exemplu cabanele Fraţii Jderi, a copiilor lui Resmeriţă, ori cabana fratelui lui"Resmeriţă ori cea a viceprimarului) aţi putea avea surpriza să consta­taţi că, în mod cert, taxele stabilite pentru Carmen Bodea sunt exorbitante.
Probabil pentru “tupeul” doamnei Bodea ca, după ani şi ani de procese, să tot insiste a primi ceea ce i se cuvine.
 

 

P.S.: Când şi pentru cine a fost în stare Primăria Lupeni să concesioneze până şi pădurea statului din masivul Straja? Aflaţi zilele următoare din ZVJ.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter