03.11.2011,  12:25:07 | 0 comentarii | 874 vizualizari
(AUDIO) Șicanat de poliţiştii din Petroşani pentru că a îndrăznit să îl reclame pe veşnicul şef Mîrza de la Rutieră
de Ziarul Vaii Jiului

Adrian Valentin Bora a depus la Parchet o plângere împotriva şefului de la Rutieră pe motiv că, în decurs de o lună de zile, i s-au întocmit mai mult de 10 procese verbale de contravenţie. â–º Unele de-a dreptul stupide, întrucât nici măcar nu conţin numărul de înmatriculare al vreunui autoturism.

â–º Bora susţine că şicanele poliţiştilor de la Rutieră sunt coordonate de Petru Mîrza, mai mulţi poliţişti fiind trimişi, ca săgeţi, să-l şicaneze şi intimideze după ce Compartimentul"Inspecţie Internă din cadrul"IPJ"Hunedoara a demarat o serie de verificări la Rutieră. â–º În ecuaţie au intervenit şi vajnicii poliţişti Costache şi Borşa. Care l-au ţinut de vorbă vreo trei ore. “Întâmplător”, fix în intervalul orar în care Bora trebuia să aibă o întâlnire cu comisarul şef Jula Costan de la Inspecţie Internă.

 

 

Conflictul dintre Petru Mîrza, şeful de la Rutieră, şi Adrian Valentin Bora, un cetăţean al municipiului Petroşani, a pornit în urmă cu 15 ani. Bora a fost victima unui accident rutier produs la data de 28.03.1995. Simţind că, deşi victima a fost el, poliţiştii coordonaţi de Petru Mîrza trag de dosar pentru a-l transforma într-unul mai puţin dăunător părţii adverse, Bora a îndrăznit să reclame. Iar justiţia i-a dat dreptate. Semn că - aşa cum susţine Bora - Mîrza făcuse la acea vreme jocurile în favoarea părţii adverse.

 

Anii au trecut, iar Petru Mîrza a fost parcă uitat în postul de şef la Rutieră. Nu ne-am propus să demonstrăm că-i competent ori ba. Dar a fi uitat într-un post ani şi ani de zile nu-i lucru tocmai bun pentru că, la un moment dat, din motive de rutină, îţi scade atenţia."Nu-i cazul domnului Mîrza. Căruia, susţine Adrian Valentin Bora, nu i-a scăzut atenţia şi nu a uitat nici astăzi ce s-a întâmplat în urmă cu 15 ani. Și caută, prin orice metode, să se răzbune. 

Nici Bora n-a stat cu mâna-n sân. Și, la data de 30 martie 2010,a depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara o plângere penală împotriva unui număr de 6 (şase) poliţişti de la Rutieră. În frunte, desigur, cu Petru Mîrza. În plângere se arată că, în perioada 15.11.2009 - 15.12.2009, pe numele său au fost întocmite de către poliţiştii de la Rutieră vreo 10 procese verbale de contravenţie. 

În 26.11.2009, de exemplu, vajnicul agent constatator Ciprian Harangozo l-a amendat cu 180 de lei şi l-a penalizat cu 2 puncte pe Bora pentru că ar fi parcat “pe raza de competenţă a indicatorului Oprirea interzisă”. Din motive de prea multă competenţă, agentul Harangozo s-a fâstâcit. Altfel, suntem convinşi, ar fi scris “raza de acţiune a indicatorului” şi ar fi menţionat şi numărul autoturismului cu care s-a comis presupusa contravenţie. Pentru că, ţineţi-vă bine, pe procesul verbal nu este menţionat vreun număr de înmatriculare. Harangozo a reuşit astfel să sancţioneze prima contravenţie rutieră care se comite cu autoturism, ca şi când ar fi fost comisă fără autoturism. Fapt pentru care propunem să fie avansat la excepţional, dacă se poate chiar şef în locul lui Mîrza. 

Iar ăsta-i doar unul dintre procesele verbale care, susţine Bora, i s-ar fi întocmit în lipsă, din motive neconforme cu realitatea."Ci doar conforme cu dorinţa lui Mîrza de răzbunare. Șase procese verbale au fost întocmite în lipsă.

Marţi, 20 aprilie 2010, Bora fu­sese convocat la o întâlnire cu comisarul şef Jula Costan de la Compartimentul"Inspecţie Internă al IPJ"Hunedoara. Cu totul şi cu toul întâmplător, în preajma orei în care Bora trebuia să se întâlnească cu Jula pentru a-şi spune păsul legat de şicanele lui Mîrza prin intermediul subordonaţilor săi de la Rutieră, Bora a fost preluat de pe stradă de vajnicii poliţişti Nicu Borşa şi Fane Costache, nişte vedete locale care nu mai au nevoie de nicio prezentare, şi a fost dus la poliţie. Spectacolul a fost savurat, of course, de Petru Mîrza de la Rutieră, care “zâmbea faraonic”. Bucuros nevoie mare că, exact când trebuia să-l dea  în gât, Bora a fost dibuit de vajnicii poliţişti Borşa şi Costache. Care poliţişti erau curioşi cu privire la provenienţa ţigărilor şi telefoanelor mobile aflate asupra lui Bora, sens în care au şi întocmit un proces verbal din care rezultă că acesta s-a aflat la poliţie pentru cercetări timp de 50 de minute. Nimic mai fals pentru că, spune Bora, reţinerea sa “întâmplătoare” s-a prelungit aproximativ 3 ore. Interval de timp care ar fi trebuit, mai mult ca sigur, să-l împiedice pe acesta să mai ajungă la întâlnirea cu comisarul şef Costan de la Inspecţie Internă. 

Aşa cum veţi putea auzi şi din înregistrarea audio disponibilă pe www.zvj.ro, Bora consideră că toate aceste şicane îi sunt trimise de Mîrza prin intermediul unor simple săgeţi, în viaţa militară fiind vorba de poliţişti precum Ciobanu, Harangozo, Nica, Borşa, Costache şi alţii. Nu contestăm posibilitatea ca, în parte, procesele verbale întocmite de poliţiştii de la Rutieră pe numele lui Bora să fie justificate. Dar numărul foarte mare al acestora într-un interval de timp relativ mic ne oferă suficiente motive să bănuim că, spre a-şi satisface şeful cu o limbă-n fund, unii poliţiştii de la Rutieră chiar s-au dedat la mârlănii ieftine.

Bora mai spune că, de-a lungul timpului, ar fi fost pus pe liber de la mai multe societăţi de taxi ca urmare a unor intervenţii făcute de Petru Mîrza. I-a menţionat în acest sens pe administratorii Comşa şi Enea, primul concediindu-l “în urma unui prânz” cu Mîrza. Bora afirmă, aşa cum se poate auzi şi din înregistrarea audio pe care o punem la dispoziţie pe site-ul cotidianului nostru, că Mîrza se află în relaţii foarte bune cu preşedintele Judecătoriei din Petroşani, Ioan Dorel Viorel Zeteş, şi soţia acestuia, de asemenea judecător. 

Familiile Mîrza şi Zeteş s-ar fi aflat, până târziu în noapte, în sediul instituţiei amintite. Fapt pentru care, mai spune Bora, contestaţiile depuse de acesta în instanţă, judecate de Maria Zeteş, n-au avut sorţi de izbândă. 

Sunt, aşadar, o sumedenie de elemente demne să probeze faptul că, urmare a plângerilor penale depuse, cetăţeanul Bora este şicanat de organele locale de poliţie. Sens în care solicităm intervenţia promptă (şi, eventual, nepărtinitoare) a celor în drept.

 

Click aici pentru a asculta declaraţia audio.

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter