03.11.2011,  14:40:37 | 0 comentarii | 416 vizualizari
Exclusivitate / Dom’ Gigi, marcă banu’!
de Ziarul Vaii Jiului

Controversatul om de afaceri George Becali datorează administraţiei locale a municipiului Petroşani suma de 55.451,04 lei, reprezentând obligaţii de plată neonorate pentru blocul pe care Fundaţia George Becali îl deţine în Petroşani â–º În ciuda încercărilor repetate ale administraţiei  locale, omul de afaceri n-a mişcat un leu din propriul buzunar pentru a-şi achita datoriile â–º Pe cale  de consecinţă, s-a procedat la aplicarea sechestrului asigurator pe blocul, evaluat la aproape 1,65 milioane de lei noi,  pe care fundaţia lui Becali îl deţine pe strada Independenţei nr. 37 din Petroşani.

 

 

În urma unei licitaţii desfăşurate în luna ianuarie 2007, Fundaţia George Becali şi-a adjudecat discret blocul degradat (în proporţie de 60%) ce sprijinea nr. 37 al străzii Independenţei din Petroşani. Imobilul a stârnit vii controverse un an mai târziu, când s-a dezbătut intens pe seama informaţiei false că Becali va exporta la Petroşani, în blocul la reabilitarea căruia se lucra, câteva zeci de familii de coloraţi de la pe­riferia capitalei. La vremea respectivă, tentaculele regionale ale lui Becali (Dorel Maria, Mihai Chiţac, Ionel Spoială, Gheorghe Tofan şi Augustin Ardelean) s-au şi aruncat să anunţe că, atunci când lucră­rile se vor finaliza, apartamentele vor fi dăru­ite de mărinimosul Gigi unui număr de 32 de familii cu situaţie dificilă din Valea Jiului, nicidecum unor cocalari de prin suburbiile Bucureştiului. Și nu oricum, ci în urma unor anchete sociale ce urmau a fi făcute de Fundaţie în colaborare cu Primăria municipiului Petroşani. Minciuni sfruntate! Timpul a trecut, iar blocul a rămas budă de comunitari şi casă de păianjeni. Nici vorbă ca prin sistemul de canalizare să fi curs, până azi, 1 martie 2010, strop de apă reziduală de asistat social. Mai mult ca sigur, dezamăgit de rezultatele insignifiante obţinute, indivi-dual sau la pachet cu partidul său, în suita de competiţii electorale derulate în perioada 2007 - 2009, Becali şi-a luat gândul de la a mai face cadouri “dezinteresate” unor cetăţeni cu situaţii sociale dificile. Cu atât mai mult cu cât, la nivelul Văii Jiului, cu excepţia unor rezultate modeste obţinute la Aninoasa, partidul lui Becali a fost şi este inexistent. În ultimele luni, Fundaţia Creştină George Becali a derulat o amplă campanie media în încercarea de a vinde cele 32 de locuinţe “sociale” amenajate în imobilul cu nr. 37 de pe strada Independenţei."Fără succes însă. Pe acest fond, fundaţia a omis să achite către bugetul local impozitele datorate. În ciuda nenumăratelor somaţii, inspectorii de la Taxe şi Impozite n-au reuşit să-l facă pe euro milionarul Gigi să bage mâna la portofel. Astfel s-a ajuns că, în prezent, Becali să datoreze municipalităţii fix 55.451,04 lei, adică peste jumătate de miliard de lei vechi.

Drept urmare, o delegaţie  a Serviciului Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei municipiului Petroşani s-a deplasat la faţa locului (şi a blocului, desigur). Unde, negăsind pe nimeni, a lăsat un exemplar al procesului verbal de instituire a sechestrului asigurator. Astfel am aflat şi noi că blocul la care, poate, visau ceva “bosnieci” cărora deja le crapă asfaltul în faţa gospodăriilor dărăpănate, e evaluat la 1.649.322 de lei, adică aproape 16,5 mi-liarde de lei din cele vechi. Dom’ Gigi, de eşti pe recepţie, lasă vrăjeala şi marcă banu’! Obrazul de euro-latifundiar cu cheltuială se ţine.

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter