03.11.2011,  20:18:53 | 0 comentarii | 1100 vizualizari
Speriat că şi-ar putea pierde fotoliul de director, / Drăgoi l-a trădat pe Resmeriţă şi a bătut palma cu Ile. Încercarea lamentabilă de a-i răscula pe minerii de la Paroşeni a eşuat.
de Ziarul Vaii Jiului

* Sămânţa de scandal ar fi fost sădită, potrivit informaţiilor pe care le deţinem, chiar de Puiu Dumitru Horea, membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale a Huilei.

 

* Mineritul are nevoie de linişte pentru a supravieţui acestei perioade crunte din punct de vedere economic. Din nefericire, interesele politice, economice şi financiare ale unor persoane nu fac decât să agite spiritele în mod inutil.

 

 

La finele anului trecut, Puiu Dumitru Horea, fost preşedinte, actual membru al Consiliului de Administraţie al"CNH"SA,"a făcut un periplu pe la unităţile miniere din Valea Jiului. Nu putem băga mâna-n foc ce a discutat dom’ Puiu care-aduce resmeriţa cu diriguitorii subunităţilor, dar vă putem certifica faptul că, în urma acestor întâlniri, unii ocupanţi de fotolii au cam înţeles că, din motive de ordin politic, li se apropie schimbarea din funcţie. Unii au priceput chiar că mesajul vine cu limbă de moarte de la mi­nistrul Videanu. Deşi, după umila noastră părere, ministrul, în loc să se gândească cine şi pe ce funcţie taie frunze la câini la o amărâtă de subunitate minieră din Valea Jiului, mai bine mai trage o paralelă în Excel cu prietenul lui Viorică Hrebenciuc. Dom’ Puiu, modest cum îl ştiţi, musai să le fi explicat că, urmare a relaţiilor pe care le are tocmai la Capitală, fără el iarba nu creşte, apa nu curge, portocalele nu sunt la fel... de portocalii şi scaunul de şef nu e la fel de sigur. Vă putem spune că, în mod cert, pentru perioada imediat următoare nu există vreo intenţie a ministerului (implicit nici a CNH"SA) de a schimba prea mulţi şefi de la subunităţi decât pe criterii naturale (ieşiri la pensie, disponibilizări sau incompetenţă crasă). Unii, mai botanişti din fire, au muşcat-o şi au început să se agite. Au scos câte-un Jack de la prăfuit, s-au lăudat cu câte-un brad alb ori au făcut descoperire pe cardul nevestei. 

Nici ultimul holoangăr de la Paroşeni n-ar fi muşcat dumele astea ieftine ale lui Puiu Horea. Drăgoi însă, ex-directorul general ejectat din jobenul baronilor PSD"de Lupeni, a pus botul, a luat o înghiţitură puternică şi chiar a crezut, dacă nu cumva crede şi în prezent, că i se pregăteşte debarcarea. Ca să înţelegeţi cam care-i treaba la Paroşeni, musai să citiţi mai departe.

Spre deosebire de EM"Lupeni, care-i cam în budă, EM"Paroşeni dă uneori cărbune, dar mai ales piatră, fără probleme deosebite în fluxul de producţie. Drept urmare, atâta timp cât Compania asi­gură piese de schimb poloneze, de calitate, şi nu d-alea indigene, de la mogulul de hală, care crapă cu una cu două, treaba n-are cum să nu meargă bine. Indiferent că director e Drăgoi, Zăvoi ori... Băloi. Din aceste motive, nimeni din minister, instituţie care are doar interesul ca în Valea Jiului să fie linişte, nu şi-a pus în cap să-l schimbe pe Drăgoi. Nu că ar fi competent sau incompetent. Ci pentru că, la ce mină conduce, Drăgoi poate fi oricum.

Drăgoi însă s-a speriat de schimbare şi, probabil într-un moment de adâncă meditaţie, s-a prins că singura soluţie să rămână în funcţie ar fi să o dea la pace cu PD-L-ul. Drept urmare, şi-a contactat bunul prieten şi colaborator, pe omul de afaceri Marian Coltescu, preşedintele PSD"Vulcan. Și, culmea, Coltescu (PSD) a reuşit să îl convingă pe Ile (PD-L) să-l susţină pe Drăgoi pentru a ocupa în continuare funcţia de director al"EM"Paroşeni. Mai mult, Ile personal a întocmit liste cu ingineri şi şefi de sectoare care să rămână în funcţie prin convertire la PD-L. Toate astea deşi, repetăm, nimeni nu şi-a pus în gând să-l schimbe pe Drăgoi. Și, chiar dacă l-ar fi schimbat cineva pe Drăgoi, Ile nu ar fi fost oricum consultat. Adevărul e că nici primarul Ile nu-i cu toate oile acasă. În condiţiile în care, la prezidenţiale, a obţinut pentru PD-L un scremut de 13,5% în turul I, adică un rezultat dezastruos, pretenţia sa de a numi ori menţine persoane în funcţii e de-a dreptul stupidă. 

De ce a bătut Ile palma cu Coltescu şi, implicit, cu Drăgoi? E simplu. Ile nu mai candidează, următorul candidat al PD-L la funcţia de primar al municipiului Vulcan fiind, după toate pro­babi­lităţile, Angela Stoica. Mulţumit că-şi vede marioneta în funcţie, Coltescu nu se va agita să facă pic de antica­­­­­­­­­­­­mpanie PD-L în următorii trei ani şi, pentru că PSD nu are un candidat decis să se implice cu adevărat în cursa pentru fotoliul de primar, deschide calea Angelei"Stoica spre partea de sus a biroului lui Ile. 

Ieri, minerii de la Paroşeni s-au lăsat manipulaţi şi s-au răsculat. Asta în condiţiile în care, aşa cum am mai spus, nimeni nu dorea să-l schimbe pe Drăgoi."Dacă minerii îl iubesc aşa de mult, de ce nu au protestat atunci când Drăgoi a fost schimbat din ditamai funcţia de director gene­ral?

La Paroşeni spiritele sunt agitate şi pentru că la principalul sindicat urmează alegeri. Deşi liderul"Laszlo Domokoş e om serios, e bine văzut şi are toate şansele să rămână în funcţie, pesediştii din Lupeni l-au adus în scenă pe un anume Cucu. De ce? Pentru a prelua sindicatul şi a-l dezlipi de la LSM”VJ” cu scopul vădit de a-l sabota pe Lacataş. Care Lacataş, s-a demonstrat deja, s-a ţinut tare la campania de presă prin care social-democraţii din Lupeni au vrut să preia conducerea celei mai importante structuri sindicale din Valea Jiului pentru a o subordona politic. Ca atare, cei care vor să-i agite pe minerii de la Paroşeni sunt liderii PSD Lupeni şi anexele lor frustrate (a se citi “analişti”). Treaba e că, după vreo jumătate de oră de protest, minerii de la Paroşeni s-au prins că totul nu-i decât un balon de săpun şi au intrat în şut.

Dacă tot ne-am apucat de treabă, musai să vă relatăm faptul că, aşa cum spune şi colegul Boboc în ediţia de astăzi, la nivelul Consiliului de Administraţie al CNH"SA se aşteaptă schimbări. Nicolae Ivănuş dispare din schemă pe motiv de carnet roşu. Deşi, după umila noastră părere, la fel ca şi Sorin Vasilescu, Ivănuş e aluat mai bun decât baronii şi baroneţii din Lupeni. De altfel, nici nu prea înţelegem cum se pot identifica doi profesionişti, Vasilescu şi Ivănuş, cu o cloacă precum cea de la vârful PSD"Lupeni. Lista neagră a celor ce vor zbura din Consiliul de Administraţie o conţine şi pe doamna dr. Mariana Bărbulescu. De ce? Ministrul Videanu e supărat pentru numărul mare de foi de boală eliberate de d-na Bărbulescu. Nu poţi contribui la administrarea CNH"în condiţiile în care, prin intermediul tău, oamenii găsesc soluţii să nu muncească. Nu-i aşa?

Pe lângă Constantin Jujan, preşedinte, şi cele două persoane menţionate anterior, Consiliul de Administraţie al CNH"îi mai are în componenţă pe dom’ Puiu Horea, care-aduce resmeriţa, d-ra Adriana Elena Moţa, Ilie Bălănescu şi Corneliu Popescu. În funcţie de apele în care se scaldă la minister şi-n PD-L, oricare din persoanele de mai sus se poate aştepta la o demitere.

Bonus la toată suita de informaţii de până acum vă mai putem informa că, după ce au sucit-o şi au întors-o pe toate părţile pentru a nu părăsi sistemul, mai mulţi actuali sau foşti factori de decizie vor fi nevoiţi ca, în perioada următoare, să iasă la pensie. Lista scurtă îi conţine pe ing. Dan Margan, inginer şef producţie investiţii la EM"Lonea, Gheorghe Mănesc, director la EM"Lupeni, Cristinel Purcaru Dănciulescu, inginer şef SSM"la EM"Lupeni, Nicuşor Preda, ex-director al"EM"Lonea, Gabriel Jurcan - ex-director al EM"Paroşeni şi Iosif Surulescu (director la EM"Vulcan, despre care există informaţia că nu va ieşi la pensie brusc, ci va prinde şi disponibilizarea). După ce dispare Mănesc de la conducerea EM"Lupeni (unde a fost cocoţat, vă reamintim, de camarila roşie lupeneană), locul său va fi luat de Adrian"Petru Petrar, actualul director al EM"Uricani, care va avea misiunea de a scoate EM"Lupeni din budă. Scop pentru care, se aude, la pachet cu Mănesc îşi va părăsi funcţia o altă proptă de-a PSD, mai exact Aurel"Anghel, inginerul şef producţie investiţii. Vom reveni. 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter