29.10.2011,  14:08:03 | 0 comentarii | 918 vizualizari
PARE INCREDIBIL! Chiar se apropie sfârșitul baronului local al facturilor false. / Țeparul Bobîrcă (iertaţi pleonasmul) e la răcoare. Pardon, la strâmtoare.
de Ziarul Vaii Jiului

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, Bobîrcă ar fi fost anunţat din timp să devalizeze firma ce urmează a fi executată silit chiar de către angajaţi ai statului care urmau să participe la instituirea sechestrului. În interesul statului român, soli­cităm urgentarea procedurilor de executare silită, existând altfel riscul ca marea masă de creditori să-l lase pe individ doar cu chiloţii în vine şi sigla de Lexus la gât. În acest caz se impun măsuri dure întrucât, deşi a mai fost închis pentru infracţiuni economice, individul continuă seria ţepelor răsunătoare în uralele organelor de cercetare penală, amorţite de vinul de Vrancea îndulcit la Căminul Cultural din Cimpa. În curând, noi informaţii despre activităţile dubioase derulate de ţeparul Bobîrcă dincolo de limita legii.

 
Se apropie vertiginos scadenţa pentru Romeo Gabriel Bobîrcă, ţeparul vestit care - aşa cum în exclusivitate aţi putut afla din cotidianul nostru - şi-a umflat contabilitatea cu facturi neconforme cu realitatea (adică false!) în valoare de miliarde de lei în scopul de a nu plăti TVA. Dezvăluirile cotidianului nostru s-au confirmat în totalitate, iar IPJ Hunedoara a şi pornit – instant – un dosar penal pe numele netrebnicului. Cum însă pe lumea asta cei vinovaţi au parte de dosare instrumentate cu încetinitorul, a trecut mai mult de un an de când – cu dovezile servite de noi – organele îl tot măsoară pe Bobîrcă la culmea tupeului. E mult de măsurat, omul străduindu-se chiar să iasă din tipare.
Abia zilele trecute, am fost informaţi, organele în drept s-au pus cu recuperatul pentru prejudiciul produs statului român de către Bobîrcă prin sustragerea, prin fals, de la plata TVA-ului aferent sumei de 6,2 miliarde de lei, adică o sumă ce depăşeşte bine de tot miliardul. De fapt, se aude, un recent control i-ar fi scos omului de plată vreo câteva miliarde, nici 4, nici 6, deci... cam 5.
Sfătuim cu maximă seriozitate organele în drept să se asigure ca nu cumva, pentru a scăpa de executarea silită, individul să-şi fi transferat bunurile mai de Doamne-ajută! (cum ar fi casa de pe str. Coasta, despre care noi am aflat că ar fi fost deja înstrăinată) pe persoană fizică. O altă informaţie preţioasă ar putea ieşi la iveală dacă organele de specialitate ar verifica realitatea înscrisă în documentele de provenienţă ale autoturismelor utilizate de firmele ţeparului Bobîrcă (scuzaţi pleonasmul). E foarte probabil ca, aşa cum am auzit noi prin târg, una din firmele care i-a vândut o maşină de preţ ţeparului Bobîrcă fie să nu existe, fie să nu fi aflat încă faptul că a deţinut şi ulterior a şi vândut un autoturism mai de lux. Cu alte cuvinte, e posibil ca la dosărelele de contabilitate să mai existe ceva facturi bune ca număr şi valoare, dar false din punct de vedere al realităţii.
N-am vrea să credem că tocmai angajaţi din cadrul organelor de control sunt cei care, cu câteva secunde preţioase mai devreme, l-au anunţat pe ţepar să scape de bunurile de valoare de pe firmă.
Bobîrcă (pentru a cărui salvare luptă intens, prin direcţionarea de lucrări şi cereri de mese organizate chiar inspectorul şcolar general, despre care se aude că ar fi naşul de cununie al fetei de ţepar) are şmenul în sânge. Iar legea, mult prea blândă cu el, nu pare să-l fi pus la punct nici măcar atunci când l-a trimis la răcoare, unde factura falsă n-are căutare. Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, Mobiplast SRL datorează statului 22.724 de lei, iar Casa Bobîrcă SRL datorează 5.920 de lei, parte din aceste sume reprezentând dobânzi şi penalităţi pentru taxe şi impozite neachitate la timp. Debitele anterioare nu includ, ţinem să menţionăm, ţepele trase de Bobîrcă bugetului de stat prin neplata TVA cuvenit facturilor false introduse în contabilitatea din plasă.
Din seria apucăturilor penale ale ţeparului vă reamintim că individul şi-a vârât în contabilitate o factură de aproape 6,2 miliarde de lei plus TVA ca şi când ar fi provenit de la SC"City Trans Impex SRL, o societate dubioasă, aflată pe lista datornicilor către stat (cu 31.715 lei la 31.03.2011). 
Niciun copil de grădiniţă n-ar crede că Bobîrcă ar fi făcut, conform facturilor din contabilitatea-i bizară, achiziţii de peste 7 miliarde de lei, în condiţiile în care e rupt în fund. Dacă însă verificarea documentelor de către organele abilitate s-ar fi făcut cu celeritate, s-ar mai fi putut observa că, de cealaltă parte, în conţinutul declaraţiei privind livrările, document depus de City Trans Impex SRL, nici vorbă de vreo 
factură de asemenea valoare către Mobiplast. Reprezentanţii firmei, schimbaţi precum ciorapii în ultimii ani de zile, nu ştiau de vreo colaborare cu Bobîrcă şi firma acestuia. Ce aţi putea crede despre o factură de o asemenea valoare “achitată” cu 
apro­ximativ 140 de chitanţe decât că e falsă? Câte firme serioase plătesc miliarde pe bază de chitanţe de 5.000 de lei? Ce-i drept, dacă ar fi existat puţin interes, 
afacerile oneroase ale Mobiplast ar fi intrat de multă vreme în atenţia organelor de poliţie, Gardă Financiară şi Inspecţie Fiscală.
 
 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Două instituţii, Parchetul şi Garda Financiară, sunt puse - am putea spune chiar intenţionat - într-o postură absolut pe[..]

19.08.2012, 21:57   |    3 comentarii

Țeparul tot ţepar rămâne! Este încă de notorietate faptul că, în urmă cu ceva ani, Romeo Gabriel Bobîrcă a avut r[..]

03.11.2011, 21:01   |    0 comentarii

Și fratele lui"Romeo Bobîrcă s-a ales cu o plângere pentru ameninţare • În tot acest timp, spun surse[..]

03.11.2011, 20:32   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter