03.11.2011,  09:42:14 | 0 comentarii | 598 vizualizari
Valentin Popescu, judecătorul penal devenit deţinut de lux, rămâne după gratii
de Ziarul Vaii Jiului
Curtea de Apel Alba Iulia a judecat ieri un nou termen al procesului în care, urmare a dosarului instrumentat de către DNA, judecătorul Valentin Popescu, fost vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, este acuzat de fapte de corupţie.
Dacă la termenul anterior judecătorul penal a beneficiat de un tratament similar cu cel al infractorilor de rând, fiind adus cu mascaţii şi ţinut după gratii, alături de alţi infractori, până la începutul şedinţei de judecată, ieri situaţia a fost cu totul alta. Cu mai mult de o oră înaintea şedinţei, când l-am revăzut pe Popescu, am avut senzaţia că este deja un om liber.
N-avea cătuşe, stătea pe o bancă pe hol, nicidecum în încăperea special amenajată pentru deţinuţi, iar doi poliţişti îl supravegheau relaxat. În orice caz nu ca pe vreun inculpat trimis în judecată cu vreo şapte capete de acuzare. Abia la sesizarea prezenţei unui aparat foto, forţele de ordine au mimat implicarea, deţinutul fiind retras din spaţiul public. Judecătorul a mai putut fi  zărit, totuşi, de vreo două ori pe holurile Curţii de Apel. Fără cătuşe, aşa cum de altfel a şi fost adus în sala de judecată. Nici la finalul şedinţei judecătorul penal n-a mai avut parte de cătuşe, doi poliţişti escortându-l în fugă, neîncătuşat, până la o salvare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (un autorism Dacia, aparent nesecurizat pentru transportul deţinuţilor, înmatriculat AB 11"ANP). Vă vine să credeţi sau nu, imaginea unui domn grăbit, la costum şi cu o plasă în mână, însoţit de doi poliţişti prin parcarea de lângă sediul Curţii de Apel, chiar nu aducea cu cea a unui infractor trimis în judecată pentru o întreagă listă de fapte de corupţie.
Revenind strict la şedinţa de judecată, putem spune că atmosfera a fost încărcată de penibilul unui caz care, fie că asta convine ori nu, a pus o pată pe obrazul justiţiei din Valea Jiului.
Șapte martori au fost citaţi pentru termenul de ieri, doi dintre aceştia (pe nume Neamţu şi Tinca) fiind amendaţi cu câte 500 de lei pentru că au ignorat citaţia Curţii de Apel."Drept urmare, vor beneficia - pentru următorul termen, 22 iulie 2010 - de mandate de 
aducere.
Paula Pupăzan, grefier la Judecătoria "Petroşani, a relatat în faţa instanţei faptul că, în primul rând, îşi menţine declaraţia dată la momentul în care a fost citată în calitate de martor de către procurorii DNA. Aceasta a confirmat în faţa judecătorului faptul că, la 
so­l­i­­citarea inculpatului Valentin Popescu, a tehnoredactat după dictare mai multe cereri şi întâmpi­nări întocmite în numele lui Petru Lungu. Adică în numele celui prin intermediul căruia judecătorul Popescu, prin fals şi trafic de influenţă, aproape că reuşise să pună mâna, cu japca, pe un apartament aparţinând denunţătorului Ion"Anunţoiu, cel datorită căruia - de fapt - a şi ajuns pe mâna procurorilor DNA. Mărturia grefierei nu a făcut decât să confirme faptul că Popescu a fost cel care, prin presiune şi trafic de influenţă, a comis o întreagă suită de acţiuni menite să îl facă proprietarul unui apartament pe care funcţia nu îi permitea să îl dobândească. Încă o dovadă că a stat, tot timpul, în spatele interpusului Lungu, pionul prin care şi-a asigurat un loc, de deţinut de lux, la răcoare.
 
Jurista cu intrare liberă la judecători din toate zările
 
De departe însă cea mai interesantă depoziţie a fost cea a numitei Nagy Elena Florentina, juristă în cadrul Primăriei municipiului Lupeni. Pe lângă rolul de prietenă apropiată a judecătorului Popescu (ca să vedeţi câtă prietenie prin birourile astea pline de imparţiali închipuiţi), jurista de încredere a primarului turnător Resmeriţă, zis “Lupaşcu”, a avut un rol de pion principal în suita de potlogării comise de judecătorul penal. La începutul acestuia an, denunţătorul Anuţoiu încerca să îşi recupereze apartamentul prin instanţă într-un proces cu pionul Lungu, interpusul la bagabonţeli al judecătorului Popescu. Aici a intervenit jurista minune. Aşa cum rezultă şi din rechizitoriul DNA, Nagy s-a deplasat, la solicitarea lui Popescu, la Tribunalul Hunedoara. Aici, Nagy a intervenit - aşa ca la o bârfă pe holul tribunalului - pe lângă judecătorul Eugen Ioja. Căruia i-a solicitat ca în dosarul dintre Lungu şi Anuţoiu să menţină soluţia dată de către Judecătoria "Petroşani. O soluţie care, aţi ghicit!, normal că era defavorabilă lui Anuţoiu şi, implicit, favorabilă judecătorului Popescu şi pionului prin care încerca din răsputeri să pună laba, cu numai 52.000 de lei, pe un apartament evaluat la peste 120.000 de lei. Ce ne este permis să vă spunem până la acest moment e că există informaţii potrivit cărora fata asta de la Primăria municipiului Lupeni s-a băgat, pentru judecătorul penal şi primarul turnător, în cam multe potlogării. Și, ca să fim finuţi în exprimare, spunem doar că nu o vedem prea bine. Tot ieri, instanţa a respins solicitarea de eliberare provizorie a judecătorului penal.
Până la următoarea ediţie a cotidianului nostru, când vom relata şi alte aspecte foarte interesante de la termenul de ieri în care a fost judecat inculpatul Popescu, vă mai informăm că e foarte probabil ca DNA să fi făcut recurs şi în cazul Nelianei Ursachi, avocata condamnată de curând de Curtea de Apel Alba Iulia la 1,5 ani de închisoare cu suspendare. Vom reveni.
 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter