29.10.2011,  15:23:20 | 0 comentarii | 407 vizualizari
Judecătoria Petroşani - solicitată să se pronunţe asupra temeiniciei Rezoluţiei de scoatere de sub urmărire penală a primarului"Cornel"Resmeriţă pentru fals
de Ziarul Vaii Jiului

Aşa cum aţi putut afla din cuprinsul mai multor articole publicate, în ultimele luni, în cotidianul nostru, primarul Cornel Resmeriţă a fost scos de sub urmărire penală pentru infracţiunea de fals în decla­raţii, deşi acesta a declarat în fals - în anii 2000, 2004 şi 2008 - că nu a activat ca agent sau colaborator al organelor comuniste de securitate ca poliţie politică. Aspect infirmat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României în procesul prin care Resmeriţă a încercat să anuleze verdictul dat de CNSAS pe tema colaborării sale cu Securitatea.

Pentru că rolul unui ziar nu este acela de a băga oameni în puşcărie, nici de a le produce deservicii de ordin financiar, am decis să nu mai atacăm în instanţă Rezoluţia prin care Resmeriţă a fost scos de sub urmărire penală. Teoretic, omul ar fi trebuit să aprecieze că nu l-am tracasat cu o acţiune în instanţă împotriva unei hârtii care nu are nicio valoare în faţa opiniei publice. Electorii îl apreciază sau nu prin prisma propriilor dumnealui fapte publice, ţin sau nu cont de faptul că a fost declarat colaborator al mârşavei securităţi comuniste.

Cu toate acestea, ceilalţi doi cetăţeni care au sesizat Parchetul (care, între noi fie vorba, a insistat în a nu se autosesiza pe această temă) cu privire la declaraţiile date în fals de primarul Cornel Resmeriţă pe tema colaborării cu Securitatea şi-au continuat demersurile în instanţă.

La data de 1 februarie 2011, Marin Blendea s-a adresat Judecătoriei Petroşani cu o plângere împotriva rezoluţiei procurorului de netrimitere în judecată a lui"Cornel Resmeriţă. În mod miraculos, un mod asupra căruia vom reveni pentru că avem deja informaţii concrete foarte interesante pe această temă, la termenul de judecată din data de 22.02.2011, instanţa a luat act de declaraţia petentului Marin Blendea “că îşi retrage plângerea formulată împotriva rezoluţiei de scoatere de sub urmărire penală dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, la data de 19.11.2010, în dosarul nr.876/P/2010 şi confirmată de prim-procurorul aceluiaşi parchet, prin ordonanţa nr. 971/II/2/2010 din data de 20.01.2011”. 

După ani de luptă cu sistemul, Marin Blendea a renunţat. Sigur că opţiunea, indiferent dacă a fost una indusă sau nu de elemente ce nu ţin de propria convingere, îi aparţine. Ne rezervăm însă dreptul de a reveni, aşa cum am promis, asupra subiectului.

Pe de altă parte, şi Marius Bădău - cea de-a treia persoană care a sesizat Parchetul cu privire la cele 3 (trei) declaraţii false date de Cornel Resmeriţă - a atacat în instanţă Rezoluţia prin care primarul turnător a fost scos basma curată.

De altfel, Bădău a formulat două asemenea solicitări şi cu privire la Rezoluţia de scoatere de sub urmărire a lui Gabriel Lungu, city managerul municipiului Lupeni. Cele două solicitări (dosarele 1716/278/2011 şi 1712/278/2011) au fost conexate numărului pimei solicitări, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 09.05.2011.

În privinţa procesului cu privire la plângerea împotriva rezoluţiei de scoatere de sub urmărire penală a lui Resmeriţă, vă informăm că un nou termen de judecată a fost stabilit pentru data de 4 aprilie 2011.

Potrivit site-ului ÎCCJ, Marius Bădău a solicitat strămutarea proceselor cu Resmeriţă şi Lungu la o instanţă egală în grad. Din motive lesne de înţeles...

După părerea noastră, şi nu numai, în cazul declaraţiilor false date de Resmeriţă e vorba de o banală, dar penală, intenţie indirectă. În sensul că omul nu a urmărit să facă falsurile, ci doar să îşi salveze pielea. 

Vom reveni.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter